Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατός συμμετείχε σε μουσουλμανική γιορτή στην Κομοτηνή


Πολλές φορές έχουμε τονίσει την σημασία της συμμετοχής της Ελληνικής κυβέρνησης, μέσω θεσμικών οργάνων, σε μουσουλμανικές γιορτές που διοργανώνουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης. Η σημασία αυτής της συμμετοχής είναι τεράστια κι αυτό επειδή με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει "κενό" που θα τρέξει ευχαρίστως να καλύψει το τουρκικό προξενείο δια των οργάνων του.
Έτσι, το Δ' Σώμα Στρατού, αποφάσισε να συμμετάσχει σε μουσουλμανική εκδήλωση (παραδοσιακό Ιφτάρ) στην Κομοτηνή, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα διπλωματίας (προ τους Έλληνες πολιτικούς), αλλά και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες μουσουλμάνους, μεταφέροντάς τους ένα σαφές μήνυμα: Η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.
Το παράδειγμα του Ελληνικού Στρατού (αξίζουν συγχαρητήρια στον Σωματάρχη Στρατηγό Αγγελούδη Δημήτρη) δεν ακολούθησαν όμως οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες (γιατί άραγε;), οι οποίοι αν και καλεσμένοι από τους μουσουλμάνους της περιοχής Πος Πος, έλαμψαν -αδικαιολόγητα- δια της απουσίας τους από την τελετή.
Η απουσία όμως που συζητήθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες ήταν αυτή του νόμιμου μουφτή Ροδόπης Μέτσο Τζεμαλή. Ως γνωστόν ο ίδιος σχεδόν ποτέ δε καλείται να παρευρεθεί σε τέτοιου είδους θρησκευτικές εκδηλώσεις αφού οι περισσότερες από αυτές καπελώνονται από τους ψευδομουφτήδες και τους προξενικούς που είναι… πανταχού παρόντες!
Κι όμως τώρα που καλέστηκε από τους κατοίκους του Πος Πος, άγνωστο για ποιο λόγο (κάποιοι μιλούν για “άνωθεν” εντολές) αποφάσισε να λάμψει διά της απουσίας του! Αυτό όμως δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο Ιφτάρ των μουσουλμάνων του Πος Πος το οποίο ήταν πολύ πετυχημένο από κάθε άποψη, όπως και η ίδια η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος Κομοτηνής αναφέρει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
O Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων περιοχής Πος-Πος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δ Σώμα Στρατού και τον διοικητή του στρατηγό Αγγελούδη Δημήτρη, για την στήριξη που παρείχε στον σύλλογο μας, στο ιφτάρ που οργανώσαμε χτες. Τέτοιες κινήσεις εκ μέρους του Στρατού αποτελούνε παράδειγμα προς μίμηση, τονίζουν τον κοινωνικό του ρόλο και συμβάλουν στην κοινωνική ομόνοια και συνοχή.
Ένα ευχαριστώ επίσης οφείλουμε στους κατοίκους της γειτονιάς μας, που συνέρευσαν μαζικά στη χτεσινή μας εκδήλωση. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της περιοχής μας. Ελπίζουμε στις άλλες μας εκδηλώσεις οι πολιτικές και θρησκευτικές Αρχές να βρούνε και λίγο χρόνο για εμάς. Ευχόμαστε ο Παντοδύναμος Θεός να μας χαρίζει πολλά ακόμη ευλογημένα Μπαϊράμια.
Ο Αντιπρόεδρος: Μ.Ουζείρ
Ο Πρόεδρος: Χ. Χουσείν

ΥΓ1. Υπενθυμίζουμε πως στην περιοχή Πος Πος είχε γίνει πριν από λίγους μήνες σύλληση τάφων, για την οποία υπήρξε προσέγγιση στον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, για να διαμαρτυρηθεί!!! Να τονίσουμε πως αυτή η προσέγγιση έγινε από κάποιους κατοίκους (περίπου 40) της περιοχής και δεν εξέφραζε το σύνολο των μουσουλμάνων του Πος Πος, οι οποίοι δεν δεχόντουσαν την περίπτωση προβοκάτσιας από κάποιο φανατικό χριστιανό.

ΥΓ2. Ευχαριστούμε την εφημερίδα της Κομοτηνής "Τα Νέα της Ροδόπης" για την διάθεση της φωτογραφίας από την μουσουλμανική γιορτή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]