Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχείρηση "Ανασχηματισμός"

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
του καθεστώτος πολιτικού συστήματος

Τακτική στήλη / ανάρτηση του Όθωνα Ιακωβίδη
19 Οκτ. 2010
Βρισκόμαστε 20 μέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αναδιαρθρώθηκε πρόσφατα με το «Σχέδιο Καλλικράτης») και πέντε μήνες από την υπογραφή του επαίσχυντου «Μνημονίου», με το οποίο παραδόθηκε η διαχείριση της Οικονομίας μας σε τρίτους, αλλοεθνείς (ΔΝΤ/ΕΚΤ/ΕΕ).
Η παράδοση αυτή, είναι μία τεραστίων διαστάσεων απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας, καθώς ο καθ’ ένας γνωρίζει ότι, η Οικονομία αποτελεί τον κατ’ εξοχήν ζωτικής σημασίας μηχανισμό διαμόρφωσης της παρούσας και μελλοντικής ζωής κάθε πολίτη, κάθε κοινωνίας.
Ο κάθε Έλληνας γνωρίζει επίσης ότι η Εθνική Ανεξαρτησία μας, αποκτήθηκε με εκατόμβες θυσιών Ελληνικών ζωών, και διατηρήθηκε με άλλες τόσες, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (1940).
Αυτή η τεράστια Εθνική απώλεια, βαρύνει σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, αφού το ίδιο έχει ομολογήσει ότι, κατά την περίοδο της «μεταπολίτευσης», αυτό δημιούργησε, ή δεν απέτρεψε να δημιουργηθούν, οι προϋποθέσεις της υποδούλωσής μας, στους δανειστές του.
Τα παραπάνω αποτελούν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που ζει η Ελληνική κοινωνία, σήμερα, 19 Οκτ. 2010.
Ας δούμε, τώρα, τον τρόπο που δουλεύει η προπαγάνδα για να «ξεπλύνει το αίμα από τα χέρια του εγκληματία».
Το βάρος αυτής της ενοχής, όπως είδαμε, είναι τεράστιο, σε πλήρη αναλογία με το μέγεθος του εγκλήματος.
Πρέπει, λοιπόν, σιγά-σιγά και μεθοδικά, να ελαττωθεί η ένταση των συναισθημάτων που προκάλεσε στην κοινωνία η αποκάλυψη του εγκλήματος ώστε η κατηγορία να ελαφρυνθεί ή και να φύγει εντελώς επάνω από τον ένοχο.
Η προπαγάνδα, για τον σκοπό αυτό, ήδη αξιοποιεί δύο στοιχεία που έχει στη διάθεσή της:
• τον «πανδαμάτορα*» Χρόνο
• τον αποπροσανατολισμό **
Ο αποπροσανατολισμός, κερδίζει Χρόνο και ο Χρόνος «κλείνει τις πληγές».
Για τον σκοπό του αποπροσανατολισμού, έχουν ήδη στηθεί τρεις «επιχειρήσεις» εκ των οποίων η πρώτη τελείωσε και οι άλλες δύο βρίσκονται σε εξέλιξη:
• η «επιχείρηση ανασχηματισμός»
• η «επιχείρηση εκλογές ΟΤΑ»
• η επιχείρηση «Υπέρ ή Κατά του Μνημόνιου».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ»
Όλοι θυμόμαστε ότι η συζήτηση περί ανασχηματισμού ξεκίνησε από τα «κανάλια», χωρίς καμία αντικειμενική ανάγκη να οδηγεί τα πράγματα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Η Ελληνική κοινωνία, επί δύο, περίπου, μήνες, παρακολουθούσε, κατά τα 2/3 του χρόνου των «ειδήσεων», τις «καυτές» εξελίξεις: Θα γίνει / δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Θα γίνει τώρα ή θα γίνει ύστερα. Δεν θα γίνει, αλλά αν γινότανε, θα άλλαζε ο Υπουργός των Οικονομικών. Θα γίνει, αλλά οι υπουργοί των οικονομικών υπουργείων θα μείνουν οι ίδιοι. Τελικά, ανασχηματισμός θα γίνει. Νέος κύκλος συζητήσεων, προβλέψεων, διαψεύσεων για τα ονόματα των υποψηφίων νέων Υπουργών και πάει λέγοντας.
Η «επιχείρηση ανασχηματισμός» έβγαλε από την πρώτη θέση στο μυαλό των περισσοτέρων πολιτών το έγκλημα, προβάλλοντας τα διάφορα «προβλήματα» του ανασχηματισμού.
Μήπως υπάρχει κάποιος Έλληνας που μπορεί να βρει και να μου πει, σε τι ωφέλησε την κοινωνία, αυτός ο ανασχηματισμός;
Δεν θα βρεθεί κανένας, διότι δεν υπάρχει καμία απολύτως κοινωνική ωφέλεια, από αυτόν.
Η μόνη ωφέλεια που υπάρχει, είναι ο Χρόνος που κέρδισε, όχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση ανδρεικέλων του, αλλά σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς.
Πολύτιμος Χρόνος για να αρχίσει την ανασύνταξή του.
Πολύτιμος Χρόνος, διότι κάλυψε και το κενό χρόνου, μέχρι την έναρξη της επιχείρησης «εκλογές ΟΤΑ».
Για την επιχείρηση αυτή, στο αυριανό σημείωμά μας.

* πανδαμάτωρ: αυτός που δαμάζει τα πάντα.
** διάβασε το «εισαγωγικό σημείωμα», στην πρώτη ανάρτηση της στήλης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]