Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ισχυροί της Ευρώπης γίνονται τιμωροί των αδυνάτων!!!


Η Γαλλία και η Γερμανία πρόκειται να παρουσιάσουν κοινή πρόταση με άξονά τις βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος των κρατών-μελών της ΕΕ, που έχουν «υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα», ανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δήλωση από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Οι συνομιλίες των δύο ηγετών σε φάση των οποίων συμμετείχε κι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγιναν στην παραθαλάσσια πόλη Ντοβίλ.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε συγχρόνως ότι Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να «αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λισαβόνας» έως το έτος 2013, για να εδραιωθεί στην ΕΕ και περισσότερο στην ευρωζώνη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να αντιμετωπίσουν «βαρύτερες κυρώσεις», όσα κράτη παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Πέρα από τα πρόστιμα, οι χώρες-παραβάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και μειωμένα δικαιώματα ψηφοφορίας στα πλαίσια της ΕΕ.
Επιπλέον, προτείνεται η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων και διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λισαβόνας, τονίζοντας ότι αυτή χρήζει αναθεώρησης, σε χρόνο πολύ σύντομο αφότου θα έχει λήξει ο τρέχων μηχανισμός στήριξης προς κράτος μέλος της ΕΕ, που αντιμετώπισε μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, εννοώντας προφανώς την Ελλάδα.
Μήπως, θα έπρεπε να συναπισθούν οι μικρές και αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρώπης και να τιμωρήσουν με παύση αγορών προϊόντων -και φυσικά εισαγωγών- τους ισχυρούς δυνάστες και τιμωρούς τους;
Μήπως θα έπρεπε να γίνει τελικά αυτή η ενδοευρωπαϊκή σύγκρουση προκειμένου να μάθουν οι ισχυρές εταιρείες πως κατέχουν μόνο προϊόντα προς πώληση και όχι πολιτική δύναμη;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]