Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυνικές δηλώσεις Ερντογάν που δεν αφήνουν απορίες


Λύθηκε η... γλώσσα του Τούρκου Πρωθυπουργού, που μίλησε "ανοιχτά", κυνικότατα και δεν άφησε κανένα περιθώριο για την κατανόηση των διαθέσεων της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
* "εμείς θέλουμε να μη γίνονται καθόλου πτήσεις αλλά το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει μία ‘ευαισθησία’ και εγώ στεναχωριέμαι»,
* "με το φίλο μου τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων",
* "κοινές επενδύσεις στο Αιγαίο και οφέλη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο".

«Δεν έχω μυστική ατζέντα και έρχομαι στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές. Εάν όμως στην ίδια σύνοδο παρίσταται και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, εγώ..δε δέχομαι να συνομιλήσω». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά και μεταδόθηκε από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του Σκάι.
Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να απολέσει ένα σημαντικό φίλο στη Μέση Ανατολή, κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση για «πολιτική θρασύτητα» και κάλεσε τους ηγέτες να μη μείνουν άφωνοι απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο τούρκος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι διανύουμε μία περίοδο όπου οι διαδικασίες επιταχύνονται, γίνονται βήματα ειρήνης και φιλίας, γι΄αυτό θα πρέπει να εξαλείψουμε συντηρητικές απόψεις.
«Δεν βλέπω γιατί να μην υπάρξει συμφωνία στο Αιγαίο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συνεργασία... Με το φίλο μου τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων... οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casusbelli και θα έλεγα ότι δεν πρέπει να πέφτουμε σε παγίδες που μας στήνουν κάποιοι που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε ακόμα για τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι πτήσεις πάνω από τα νησιά δε γίνονται τόσο συχνά όσο παλιά και όπως τόνισε: «Εμείς θέλουμε να μη γίνονται καθόλου πτήσεις αλλά το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει μία ‘ευαισθησία’ και εγώ στεναχωριέμαι». Ωστόσο, επέρριψε ευθύνες και στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι η Ελλάδα κάνει πτήσεις μέχρι τη δική μας υφαλοκρηπίδα και εδώ χρειάζεται μία αλληλοκατανόηση!
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να γίνει πέλαγος φιλίας και ειρήνης, να συμφωνήσουμε για κοινές επενδύσεις και οφέλη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τέλος για την παράνομη μετανάστευση, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η ροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεν είναι ηθελημένη. «Καταφέραμε να συνεργαστούμε στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Γιατί όχι και σε αυτό», αναρωτήθηκε κυνικότατα...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Θεωρείτε τις δηλώσεις του ερντογάν κυνικές ? Δεν συμφωνώ. Είναι πολύ ορθολογιστικές. Ο άνθρωπος γνωρίζει καλά ποιούς έχει απέναντί του. Αναμένουμε δήλωσή του για να εκφράσει την επιθυμία του ώστε η ημισέληνος να κυμματίσει στην Ακρόπολη. ( Ευτυχώς για εμάς ζούν ακόμη οι Γλέζος και Σιάντας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O πασας ήρθε στην επαρχία να συναντήση τον έπαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλας Τουρκια συμμαχια να διωξουμε τους εβραιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]