Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα μέτρα στην Ελλάδα "μυρίζεται" ο Όλι Ρεν


Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn.
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι πιθανό να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του 2010 αλλά και των επόμενων ετών "καθιστώντας επιτακτική τη λήψη κάποιων επιπρόσθετων μέτρων ούτως ώστε η χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011", εξήγησε ο Rehn μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.
Οι υπουργοί πάντως εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα καταφέρουν να μειώσουν τα ελλείμματά τους το 2011 σύμφωνα με το στόχο.
"Είμαι αισιόδοξος πως οι κυβερνήσεις των τριών αυτών χωρών θα πετύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους με τα μέτρα προσαρμογής που έχουν λάβει", δήλωσε ο Rehn.
Ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους της έδωσε και ο πρόεδρος του συμβουλίου Eurogroup, Jean-Claude Juncker. "Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους που προβλέπει το Μνημόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Juncker συμφώνησε με τον Rehn πως η αναθεώρηση των ελλειμμάτων της Ελλάδας δεν θα επηρεάσει τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στο ΔΝΤ και την Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον Juncker οι υπουργοί συζήτησαν επίσης για την πρόσφατη μεταβλητότητα στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος.
"Η υπερβολική μεταβλητότητα και οι παρεμβατικές κινήσεις... έχουν στην πραγματικότητα αρνητικό αντίκτυπο", είπε. "Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα χρηματιστήρια", πρόσθεσε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]