Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οικονομικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τέλος


Η κυβέρνηση καταπατά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και με το πρόσχημα της "διαφάνειας" σκοπεύει να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τα εισοδήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων πολιτών. Άγνωστο παραμένει εάν θα δημοσιεύονται και τα εισοδήματα των πολιτικών, αλλά και οι διάφορες οικονομικές τουτς δραστηριότητες σε εταιρείες οφ-σορ κ.λ.π.
Η οπτική της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών, σαφέστατα πλέον δεν ενδιαφέρει τουτς κυβερνώντες, οι οποίοι ξεδιάντροπα ψάχνουν για καταδότες μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι και θα παραπέμπουν στις κυβερνητικές αρχές οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα έχουν για την προσωπική ζωή συμπολιτών τους. Η επιβράβευση του καταδότη; Ίσως... Φαίνεται, πως οι κυβερνώντες σε μία κρίση αυτογνωσίας προσπαθούν να βρούνε συγκάτοικους στις απόψεις τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού και στο παρελθόν οι καταδότες επιβραβεύονταν από κυβερνήσεις (κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, Δικτατορία)...
Έτσι, καταλόγους με τα εισοδήματα των φορολογουμένων θα δημοσιεύει το υπουργείο Οικονομικών στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης.
Όπως τόνισε ο ίδιος ο τελευταίος φορολογικός νόμος προβλέπει τη δυνατότητα αυτή και ήδη το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να προωθήσει το μέτρο.
Ο Διομήδης Σπινέλης υποστήριξε ότι τον εν λόγω μέτρο θα ασκήσει κοινωνική πίεση για τη δήλωση όλων των εισοδημάτων των φορολογούμενων, έτσι, ώστε, κάποιοι που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες να έχουν και την αντίστοιχη φορολόγηση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]