Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος μας διαβεβαιώνει πως πονάει για εμάς...


Ο κύριος Παπανδρέου μας διαβεβαίωσε ότι σε 10 μήνες έκανε τα περισσότερα από κάθε άλλη Ελληνική κυβέρνηση. Όντως, καθώς:
  • έχουμε τον 8ο υψηλότερο πληθωρισμό στον κόσμο… 5,5% λέει η ΕΣΥΕ
  • οι τιμές των ασφαλίστρων ( CDS ) της Ελλάδας είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, αν τα θυμούνται οι… ενημερωτές
  • η χώρα έχει το 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω μόνο από το Πακιστάν
  • η μείωση του ΑΕΠ μας τοποθετεί στην 44 θέση μεταξύ των 50 κρατών
  • η ανεργία σε 10 μήνες έπιασε διψήφιο νούμερο
  • το 1/4 των μαγαζιών κλείνει
Και όλα αυτά μετά τη “σωτηρία” της χώρας που επεβλήθη με κατευθύνσεις ΔΝΤ και πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ (οι ίδιοι δεν το ομολογούν για …πρόγραμμά τους; κύριε Ραγκούση πχ) με μείωση +20% του διαθέσιμου εισοδήματος, αύξηση των τελών κυκλοφορίας (που φέτος θα διορθωνόταν η …αδικία) αύξηση του ΦΠΑ αύξηση του φόρου βενζίνης καπνών ποτών και κάθε έμμεσης φορολογίας, με εξαφάνιση του ΠΔΕ κλπ.
Μετά από όλα αυτά; απλά με την εξαφάνιση του ΠΔΕ που σώζει τα νούμερα, ο προϋπολογισμός είναι για το καλάθι των αχρήστων με σενάρια να τρέχουν για υστέρηση 2 δισ ευρώ. Αλλά μας ξανασώζουν, δεν θα πάνε όλα με μετάταξη τα είδη στο 23% ΦΠΑ αλλά θα εξομοιώσουν τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Αλλος ένας λαγός για να μας πουν ότι κοινωνικά ευαίσθητοι δεν θα το εξομοιώσουν απλά θα το αυξήσουν κατά +50% πχ…
Αλλά μας έσωσαν και δεν θέλω να μιλήσω για ΔΝΤ κλπ, απλά μιλώ για την οικονομική διαχείριση 10 μηνών. Αλλά ξέχασα φταίει ο προηγούμενος… Όπως πάντα στην Ελλάδα το ίδιο ακούμε από το 1974 και ένθεν για ευθύνες, καμμένη γη, αλλαγή, απαλλαγή, τούνελ και φώτα, τρίτους και τέταρτους δρόμους, φιλελεύθερους, αριστερούς και κρατικιστές.
Πάντα φταίει ο… άλλος. Ποτέ αυτός που κυβερνά…
Σωστά κύριε Γιώργο Παπανδρέου;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σας ευχαριστούμε κύριε Παπανδρέου για την σωτήρια παρέμβαση που κάνατε και μας σώσατε από την χρεωκοπία της Ελλάδας αλλά με την χρεωκοπία των νοικοκυριών τι γίνετε ποιος θα μας σώσει Κάποτε λέγατε ότι το πακέτο βοήθειας πήγε στις τράπεζες και κατηγορούσατε τον κύριο Καραμανλή εσάς που πάνε τα χρήματα ποιον θα σώσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΡΟΙ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ,ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ.
    Κύριε ΓΑΠ, έτσι κυβερνά και...η γιαγιά μου.Γιατί να σε ξαναψηφήσω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]