Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "μεταμφιεσμένος Έλληνας" ξαναχτυπά...


Δηλαδή νομίζουν ότι θα μασήσουμε με το πανάρχαιο κόλπο του καλού και κακού μπάτσου;
Ο “καλός” πρωθυπουργικός αδελφός, μαλώνει τον κακό Υπουργό του μεγάλου του αδελφού-Πρωθυπουργού;
Δηλαδή μας λέει, “ηλίθιοι υπήκοοι του αδελφούλη μου δεν φταίει αυτός και μην μαυρίσετε τη κυβέρνησή του στις εκλογές που έρχονται, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ, που κάνει του κεφαλιού του”!!!
ΕΛΕΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΧΑΧΟΛΟΙ.
Ο Νίκος Παπανδρέου έρχεται με την σειρά του να καλύψει το πασιφανές πια κενό ηγεσίας της χώρας.
Έτσι με όπλο το πτυχίο bachelors στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Yale (1979), το Masters στη Δημόσια Διοίκηση στο Woodrow Wilson School (1981), και το ντοκτορά (Ph. D.) στα οικονομικά από το Princeton (1986) σχεδόν φυσιολογικά έρχεται να τραβήξει το αυτί του υπουργού οικονομικών της οικογένειας όπως προκύπτει από το παραπάνω πρωτοσέλιδο του Πρώτου θέματος.
Και φυσικά αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω…
Γιωργάκη παιδί μου κάνε πέρα…
Έρχεται με φόρα ο αδερφός σου (αυτός που είναι "μεταμφιεσμένος Έλληνας") και ετοιμάζει την... διαδοχή σου. Ορέγεται τις άριστες σχέσεις με το κεφάλαιο και αυτό του ανοίγει όλες τις πόρτες προς το Μαξίμου.
Έρχεται σήμερα ο Νίκος (ο Παπανδρέου ντε) και εγκαλεί τον Παπακωνσταντίνου όχι γιατί βάζει φόρους στο λαό, αλλά γιατί δεν κάνει μηδενική τη φορολογία στις επιχειρήσεις. Κοιτάξτε το κομματάκι κάτω από τη φωτογραφία του Νίκου. Επειδή έτυχε να διαβάσω τον τύπο στην “Οικονομική Επιθεώρηση” του Σεπτέμβρη ζητάει να διαλυθεί το ΙΚΑ, να ξαναβγεί στον αφρό η ανασφάλιστη εργασία που είχε πει ο Γιωργάκης στο Λαύριο το 2004 και άλλα που παραπέμπουν κατευθείαν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Πριν κρίνετε λοιπόν να διαβάζετε. Ο άνθρωπος ζητάει τη διάλυση της κοινωνίας εδώ και τώρα με χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς αναισθητικό...
Έτσι, με την εμπλοκή του "αδελφού" περίτρανα αποδεικνύεται πλέον πως η οικογένεια Τσαντ είναι εδώ. Και δεν έχει σκοπό να φύγει ή να "διαφύγει"...
Άραγε, θα τελειώσουμε ποτέ μ’ αυτές τις οικογένειες;
Θα κάνουμε πολίτευμα ανθρώπινο ποτέ και δημοκρατικό;
Τι είναι η εξουσία; Χωράφια που τ’ αφήνει ο πατέρας στον γιό του ή στην κόρη του; (τώρα μας προκύπτει και στον... αδελφό του!)
Ωραία “δημοκρατία” έχουμε.
Ωραία κόμματα, οικογενειακές επιχειρήσεις.
Άραγε, με ποιά ακριβώς ιδιότητα και πολιτική νομιμοποίηση “ο αδελφός” εκφράζει υποδείξεις, δίνει εντολές, ελέγχει πολιτικούς και ποιός ξέρει τι άλλο (δεν ξεχνάμε εκείνο το τεξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος...)!
Μήπως ο Νίκος είναι ο τέταρτος Παπανδρέου που θα φορτωθούμε, για να μας «σώσει»;
Ε ναι! Γιατί όχι; Εδώ "φάγαμε" τον Γιώργο τον "λυτρωτή", από τον Νίκο θα ξεφύγουμε;
Μέχρι να ετοιμαστούν τα δισέγγονα και να συνεχιστει η σοσιαλιστική βασιλική δυναστεία, να υπάρξει και μία μεταβατική κατάσταση. Η δυναστεία Τσαντ έχει λόγο και θέλει να έχει και... μέλλον...
Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα αυτή είναι μάλλον η τελευταία γενιά των Παπανδρέου. Η γιαγιά Μαργαρίτα είχε δηλώσει από τότε που η εγγονής της, επίσης Μαργαρίτα του Γιωργάκη, ήταν μαθήτρια ότι θα επιθυμούσε να την δει και αυτή Πρωθυπουργό. Ας ελπίσουμε η δήλωση - επιθυμία - ευχή αυτή να μην πραγματοποιηθεί.
Αναγνώστης

Υ.Γ.: Είναι αλήθεια ότι παρασκηνιακά μέχρι τώρα ο Νίκος κινεί όλα τα νήματα αυτής της κυβέρνησης;
Κι ότι επίσης, κάνει ότι θέλει τον Γιωργάκη;
Και γιατί ως «μέγας» οικονομολόγος δεν του τράβηξε το αυτί του Παπακωνσταντίνου, αλλά και του ίδιου του Γιωργάκη, πιο μπροστά, όταν πήγαιναν να υπογράψουν την υποδούλωση της χώρας και έρχεται τώρα να το κάνει;
Γιατί, αν δεν κάνω λάθος εδώ προσπαθεί να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την χώρα... Έτσι δεν είναι;
Πόσο ακόμη περισσότερο μπανανία μπορούμε να γίνουμε πια;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!! ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ. (γιατι βρε πατερα μου δεν εκανες ,τοτε,πριν 71 χρονια τη μοιραια κινηση. Θά ειχες σωσει την πατριδα μας ) -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]