Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι γίνεται κύριε Βενιζέλο στο στράτευμα;

  • Αρνητικό κλίμα για τον κύριο Βενιζέλο, ο οποίος δείχνει να τα έχει κάνει θάλασσα στο ευαίσθητο υπουργείο Αμύνης

Οι εξελίξεις στο Ελληνικό Στράτευμα, τελευταίως, μόνο ως καλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Σε λιγότερο από ένα μήνα, 8 νεκροί, ενώ υπάρχει ένα σαφέστατο αρνητικό κλίμα από τα στελέχη προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου, υπάρχει σιωπηρή διαταγή για "παροπλισμό"-πλήρη ακινησία των αρμάτων μάχης Leopard 2 - Hell. Η "διαταγή" αυτή, έχει δοθεί για λόγους οικονομικούς, αφού έχει διαπιστωθεί σειρά προβλημάτων τα οποία αντί να αντιμετωπισθούν, αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο "του σκουπίσματος που τα ρίχνουμε όλα κάτω από το χαλάκι"!!!
Αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου αναφέρονται σε προβληματικές μπαταρίες, προβληματικούς κινητήρες, αλλά και μεγάλη καύση λαδιών... Δυστυχώς, ούτε στην αγορά των ειδικών λαδιών δεν προχωρά το υπουργείο...(!) προτιμώντας τον άτυπο "παροπλισμό" των αρμάτων, αφού έχει δοθεί σαφής εντολή στα πληρώματα να μην τα μετακινούν για οποιοδήποτε λόγο. Μόνιμο στέλεχος, μου εξέφρασε την απορία: "και αν συμβεί κάτι, τι θα κάνουμε;". Η απάντησή μου ήταν σαφής: "Απομακρύνεστε, επειδή τα άρματα θα μετατραπούν σε ακίνητους στόχους"...

Παραίτηση και άλλου ναυάρχου
Καθόλου καλό δεν είναι πλέον το κλίμα στο Πεντάγωνο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ανώτατων Αξιωματικών.
Και τρίτος Ναύαρχος υποβάλει την παραίτηση του μέσα σε διάστημα ελάχιστων μηνών.
Ο Αντώνης Παπαιωάνου επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τελεί υπό παραίτηση. .Ε Ο Ναύαρχος Παπαιωάνου ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από μερικούς μήνες τον επίσης Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στον Ευ. Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της παραίτησης και σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την απαξίωση των ενστόλων από την πολιτική ηγεσία. Αφορμή για την υποβολή της παραίτησης ήταν το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκε στον Ναύαρχο μόλις την περασμένη εβδομάδα χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων που μπορεί να οδηγούσαν σε κάποιες διορθώσεις.
Ο κ. Παπαιωάνου πριν τοποθετηθεί σε αυτή την θέση ήταν κυβερνήτης της Ελληνικής φρεγάτας που περιπολούσε στην Σομαλία.
Ο Στέλιος Φενέκος είχε παραιτηθεί στις 29/04 και μάλιστα με επιστολή του κατηγορούσε τον κ. Βενιζέλο για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/05 υπέβαλλε την παραίτησή του ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]