Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντί για «Λευκό Οίκο»,….Ιράκ θα το κάνει το Μαξίμου ο Γιώργος

  • «Λευκό Οίκο» θέλει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου το Μέγαρο Μαξίμου αλλά έτσι όπως πάει και με τις γκρίνιες που υπάρχουν μάλλον θα τον κάνει… Ιράκ. Από τη μια αυτή η ιστορία με τον ανασχηματισμό και τη δημιουργία θέσεως υπερ-υπουργού με πιθανότερο τον Γ. Ραγκούση. Και από την άλλη η ξαφνική παραίτηση της προσωπάρχου του πρωθυπουργού, Γλυκερίας Σιούτη, δήθεν για λόγους ευθιξίας.

Στο μέτωπο του υπερυπουργείου, ήταν αναμενόμενο ο Θ. Πάγκαλος να πάρει ανάποδες και να προειδοποιήσει ότι αυτός «καπέλα» δύσκολα θα φορέσει. Ο Αντιπρόεδρος εκβιάζει τον πρωθυπουργό ότι δε θα δεχθεί κάποιον πάνω από αυτόν με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια στο Μαξίμου και ο ανασχηματισμός να μην τους βγαίνει όπως θέλει. Είναι ο Παμπούκης με τον Γερουλάνο αλλά και άλλοι μυστικοί και φανεροί σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου με αποτέλεσμα να θυμίζουν πεδίο μάχης τα υπόγεια του Μαξίμου.

Παράλληλα, φωτιά στην εσωστρέφεια βάζει και η παραίτηση της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, Γλυκερίας Σιούτη, παραίτηση για την οποία επικαλέστηκαν την υπόθεση του συμβούλου Άγγελου Χασαπόπουλου που δεν προσελήφθη τελικά και για λόγους ευθιξίας η κ. Σιούτη αποχώρησε.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα η μήπως υπάρχει ένας αδυσώπητος πόλεμος εξουσιών γύρω από τον πρωθυπουργό; Μήπως δηλαδή έχουν συνταχθεί στρατόπεδα και η κ. Σιούτη ήταν παράπλευρη απώλεια;

Υπάρχει, πάντως, και ένας άλλος πιθανός λόγος για την απομάκρυνσή της από το Μαξίμου. Εδώ και μήνες η προσωπάρχης (αν και είχε αποποιηθεί το ρόλο αυτό) κατηγορούνταν για το δικηγορικό της παρελθόν που δεν συνάδει με τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού. Είχε κατηγορηθεί κατ’ αρχάς ότι ήταν μέλος της ομάδας των νομικών που είχε επιστρατεύσει το 2007 ο πρώην ισχυρός άνδρας της «Siemens» Μιχάλης Χριστοφοράκος για να καθυστερήσει ή να αποφύγει την έρευνα της αμερικανικής εταιρείας «Debevoise & Plimpton» η οποία και αποκάλυψε το θέμα με τα μαύρα ταμεία. Παράλληλα κατηγορήθηκε ότι προσέφερε νομικές υπηρεσίες σε βρετανική εταιρεία η οποία θέλει να κτίσει τεράστιο τουριστικό συγκρότημα στη Σητεία, ένα θέμα που είχε χαρακτηριστεί ως το Βατοπέδι της Κρήτης.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για «Βατοπέδι» και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ να αμύνεται;

Για την κ. Σιούτη και τον Χριστοφοράκο γιατί δεν μιλάει κανείς;

Μήπως λοιπόν η κ. Σιούτη «φαγώθηκε» γι’ αυτά και άλλα πολλά τα οποία ίσως αποκαλυφθούν σύντομα;

Στο μεταξύ, το θέμα των ξένων συμβούλων που θα υποκαθιστούν υπουργούς, ο συνεχής παραγκωνισμός τους απο το περιβάλλον Παπανδρέου, αλλά και η πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά προαναγγελία του… ανασχηματισμού μπαχαλοποίησαν περισσότερο την κυβέρνηση καθώς οι περισσότεροι υπουργοί κάνουν …λευκή απεργία.

Αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο και γι αυτό το στελεχώνει με μεγάλο αριθμό συμβούλων, ελλήνων αλλά και ξένων. Έτσι όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται απο αυτόν και στην συνέχεια θα καλούνται οι υπουργοί να τις υλοποιήσουν. Το Μαξίμου επιχειρεί να δικαιολογήσει την μετατροπή των υπουργών σε… μαριονέτες, με την παταγώδη αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης. Όπως, όμως, έχουμε γράψει επανειλημμένως, πραγματικός στόχος του Γιώργου είναι να δημιουργήσει ένα «δικό του ΠΑΣΟΚ» για να αντιμετωπίσει τις θύελλες του (σύντομου) μέλλοντος.

Σήμερα πάντως το Μαξίμου διαδίδει οτι ο αναχηματισμος θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θα είναι “δομικός” και θα περιοριστεί μόνο στην συμπλήρωση “κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν με την τοποθέτηση κάποιων υφυπουργών κυρίως στις τοπική αυτοδιοίκηση” – δηλαδή εκτός των άλλων ουτε για δήμαρχοι δεν δέχονται να κατέβουν υπουργοί, εκεί που προ ολίγων μηνών μας έλεγαν οτι “σκοτώνονται” να γίνουν “μίνι πρωθυπουργοί”.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]