Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες ή ελληνόφωνοι;

  • Γράφει: Ο Διογένης
Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 38, 7.7.10), στην 8η σελίδα του, θίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αναφέρει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, διόρισε νέο πρόεδρο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον δικηγόρο κύριο Γιάννη Κωνσταντίνου.
Και προσθέτει: Αυτός ο νέος Πρόεδρος, κατά δήλωσή του, είναι ένας «Ευρωπαίος, ελληνόφωνος, κεντροαριστερός δικηγόρος..»
Και συμπληρώνει το περιοδικό: Τη δήλωση αυτή την έκανε, ο κ. Κωνσταντίνου, το 2006,στη Θεσσαλονίκη, όταν με μερικούς άλλους «ελληνόφωνους», παρουσίασε το «abecedar”, το «μακεδονικό αναγνωστικό», όπως το ονομάζουν οι προωθητές της σκοπιανής προπαγάνδας.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και οι άλλοι «ελληλόφωνοι» συμπαρουσιαστές του:
Ο πολιτευτής και ψυχίατρος Ιμπράμ Ονσούνογλου δήλωσε Οθωμανός.
Ο γνωστός Παύλος Βοσκόπουλος του γνωστού « Ουράνιου τόξου », αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικός Μακεδόνας».
Ο επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε ότι «η Θεσσαλονίκη, όταν μπήκε, το 1912,ο Ελληνικός στρατός, δεν ήταν Ελληνική και ολόκληρη η Μακεδονία υπέφερε από Πελοπονήσιους γραφιάδες και Κρητικούς χωροφύλακες...»
Και σχολιάζει το περιοδικό: Με ποια κριτήρια διορίστηκε πρόεδρος στη Δ.Ε.Θ. αυτός ο κύριος «ελληνόφωνος»;
Είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα γι αυτή τη θέση; Και έχει τα εχέγγυα να υπηρετήσει έναν εθνικό θεσμό σε μια ελληνική περιοχή που βάλλεται, όπως η Μακεδονία;
Και ρωτάει το περιοδικό: Μπορούμε να έχουμε μια κάποια απάντηση, από την Κυβέρνηση, όλοι εμείς που δηλώνουμε απλά Έλληνες;
Και ρωτάμε κι εμείς:Οι Ελληνόφωνοι είναι Έλληνες ή δεν είναι; Αν είναι, γιατί αυτοαποκαλούνται Ελληνόφωνοι; Αν δεν είναι, τι είναι; Μπορούν να μας το πουν οι ίδιοι; Καθαρά και ξάστερα;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε το σκεπτικό τους (γιατί όλοι αυτοί με τον ίδιο τρόποσ σκέπτονται), τόσο λιγότερο θα συγχυζόμαστε κάθε φορά που κάνουν κάποια δήλωση.

    Οι κύριοι και κυρίες αυτού του είδους, λοιπόν, από τότε που "παραμορφώθηκαν" κάνοντας το διδακτορικό τους, έχουν μάθει ένα πράγμα: ότι τα σύνορα των κρατών ήταν πάντα τόσο ρευστά όσο ήταν και οι εθνότητες των ανθρώπων που κατοικούσαν σε ένα εκάστοτε κράτος. Μας λένε, με άλλα λόγια, ότι όλοι είμαστε ένα συνοθύλευμα, χωρίς πραγματική εθνική ταυτότητα. Το ότι η μία κοινή γλώσσα με χιλιάδων χρόνων ιστορία πίσω της, τα κοινά ήθη, οι κοινή παράδοση στη λογοτεχνία και τη μουσική ενώνουν ένα έθνος σε μια συμπαγή οντότητα δεν λέει τίποτα για αυτούς.

    Θα πρότεινα να τους αγνοήσουμε και να μην ασχολούμαστε άλλο μαζί τους. Δεν το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζουμε ιστορικες στιγμες:Ευρωπη διχως συνορα
    Εναν κοσμο διχως συνορα,καταργηση κρατων, εθνων,γλωσσων,
    οικουμενισμος και πολιτισμικοτητα
    Με μια κυβερνηση μια τραπεζα μια γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]