Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση δεν πετυχαίνει τους οικονομικούς της στόχους και...

  • ...προσθέτει νέους φόρους που θα "γονατίσουν" την οικονομία και τους έλληνες πολίτες
  • Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος αύξησης των εσόδων, παρά μόνο μέσα από νέους απαράδεκτους φόρους
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 8,1% του ΑΕΠ το τρέχον έτος φαίνεται, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ότι θα επιτευχθεί, ανεξάρτητα από την κακή πορεία των δημοσίων εσόδων. Βέβαια, αυτή η "επίτευξη" γίνεται αφού το υπουργείο Οιιονομικών έχει μεταθέσει εισπράξεις από το 2009 στο 2010 και αφού έχει προχωρήσει σε μία άτυπη παύση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας (π.χ. μετάθεση πληρωμών στους προμηθευτές δημοσίων νοσοκομείων)...
Έτσι, για το τρέχον έτος οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι δεν θα θα επιτευχθεί ο στόχος αύξησης των εσόδων, λόγω της ύφεσης στην οικονομία και αφού δεν είναι δυνατόν να "μεταθέσουν" πληρωμές ή εισπράξεις του δημοσίου...
Για παράδειγμα, τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να εισπράξει στο δεύτερο εξάμηνο 250 εκατ. ευρώ από την τρίτη αύξηση στον ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα ποτά, οι επιχειρήσεις καπνικών παρουσιάζουν μείωση της παραγωγής κατά 31,3% περίπου σε σχέση με πέρυσι, ενώ το λαθρεμπόριο στα αλκοολούχα ποτά οργιάζει. Επίσης, ο ΦΠΑ αυξάνεται μόλις 1,5% στο εξάμηνο έναντι στόχου 14,5%.
Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αφορά το 2011. Και αυτό διότι η ύφεση στην οικονομία θα συνεχισθεί με τα νοικοκυριά πιθανόν από το νέο έτος να μειώνουν περαιτέρω τις δαπάνες τους, ενώ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα «πέσει» λιγότερο χρήμα στην αγορά λόγω της μείωσης του δώρου Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Όμως σε κάθε περίπτωση, το 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 7,6% του ΑΕΠ.

Οι νέοι φόροι του 2011
  • Φορολόγηση των αυθαίρετων κτισμάτων και επιβολή τέλους διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων.
  • Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
  • Έκτακτη εισφορά στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.
  • Φορολόγηση των αμοιβών σε είδος.
  • Μεταφορά του 30% των προϊόντων που βρίσκονται σήμερα στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]