Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργος Παπατζής ή Γιώργος Παπανδρέου;

  • Πόσους νεκρούς Έλληνες θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου;
"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
που τά ‘πες με το πρώτο σου το γάλα…"

Γνωστό τοις πάσι είναι πως η συνέπεια και συνέχεια λόγων και έργων στην πολιτική είναι κάτι που σπανίως συμβαίνει. Στην περίπτωση, όμως της σημερινής κυβέρνησης Παπανδρέου – ΔΝΤ, η συνέπεια και η συνέχεια λόγων και έργων έχουν καταστεί μάλλον λέξεις ανενεργές, ανύπαρκτες στην ουσία και όποτε χρησιμοποιούνται περικλείουν την αντίθεση έννοια.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που ξεστόμιζε προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου!!! Τα ψέματα έχουν γίνει τόσα πολλά, που ίσως κανείς μας δεν μπορεί να τα θυμηθεί όλα. Οι εξαπατήσεις των πολιτών συνεχείς…!
Τελικά ο Γιώργος είναι Παπανδρέου ή Παπατζής; Για κάποιους ίσως να πρόκειται και για συνώνυμες λέξεις… Δυστυχώς, όμως, για τους έλληνες πολίτες, ο κύριος Παπανδρέου λίαν συντόμως θα αποτελεί θλιβερό παρελθόν και πολιτικό δείγμα προς αποφυγή, που θα διδάσκεται παγκοσμίως στα πανεπιστήμια, ως «ειδική περίπτωση» πολιτικού που απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα, που ισοπέδωσε την οικονομία και που καταστρατήγησε όλους τους νόμους που προστάτευαν τους πολίτες της χώρας την οποία υποτίθεται πως κυβερνούσε.
Το τραγικό όμως είναι πως η επίθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου – ΔΝΤ προς τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά-οικονομικά στρώματα της χώρας, είναι ολομέτωπη και ισχυρότατη, με αποτελέσματα που τείνουν να επιφέρουν την απόγνωση και την εξαθλίωση στο μεγαλύτερο πληθυσμιακό κομμάτι της κοινωνικού ιστού.
Αυτές τις ημέρες ζούμε, πλέον, μία επίθεση που έχει θύματα. Καθημερινά υπάρχουν αυτοκτονίες πολιτών, εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που κατέστρεψαν τους προσωπικούς τους οικονομικούς σχεδιασμούς και συσσώρευσαν μεγάλα ποσά χρέους, οδηγώντας τους στο απονενοημένο διάβημα της αυτοκτονίας. Κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν καταγράφει τις αυτοκτονίες των οικογενειαρχών αυτών, που επιλέγουν την αυτοχειρία από τον αργό βασανιστικό θάνατο μέσω των καθημερινών εξευτελισμών των οικονομικών-εισπρακτικών οργανισμών…
Πόσους νεκρούς θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου για να ικανοποιηθεί; Με ποιόν στατιστικό αριθμό θα κατανοήσει το μέγεθος του σφάλματος της πολιτικής του; Πόσες οικογένειες πρέπει να θρηνήσουν την απώλεια δικών τους ανθρώπων για να ικανοποιηθεί ο υπάλληλος του ΔΝΤ Γιώργος Παπανδρέου; Πόσα ψέματα ακόμη θα πει για να κρύψει τη γύμνια της αναποτελεσματικότητας της καθ’ υποβολήν πολιτικής του;
Ο ανεπάγγελτος πρωθυπουργός που επαγγέλλεται την πολιτική δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο την ζημία των αποφάσεών του και της πρόδηλης υποτακτικής – αποικιοκρατικής πολιτικής του. Μήπως κάποιος πρέπει να του θυμίσει πως σε αυτή τη χώρα μένουν άνθρωποι και όχι σκουπίδια;
Κωνσταντίνος






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]