Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αξιωματικοί σε πλήρες αδιέξοδο

  • Τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι»
  • Τις 3.000 θα φτάσουν οι παραιτήσεις λόγω των περικοπών στους μισθούς και των αλλαγών στο ασφαλιστικό
Η κατάργηση του δικαιώματος θεμελίωσης συνταξιοδότησης στα 25 χρόνια υπηρεσίας προκάλεσε σάλο στις Ένοπλες Δυνάμεις με εκατοντάδες αξιωματικούς να υποβάλλουν άμεσα παραιτήσεις γνωρίζοντας όμως ότι ο πολιτικός βίος θα είναι πλέον δύσκολος αφού δεν θα μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα -όπου οι απόστρατοι έχουν ζήτηση- χωρίς να χάσουν τη σύνταξή τους!
Σύντομα έρχεται και ο δεύτερος… κεραυνός με το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών, το οποίο θα προβλέπει την παραμονή των αξιωματικών στην υπηρεσία ακόμη κι αν προάγονται νεότεροι σε βαθμό και ηλικία συνάδελφοί τους.

Η 25ετία
Η Real news είχε αποκαλύψει από τις αρχές Νοεμβρίου την πρόθεση της -κυβέρνησης -και ειδικότερα της ηγεσίας του Πενταγώνου- να προχωρήσει σε κατάργηση της 25ετίας όπως και τη ρύθμιση για καταβολή σύνταξης στους αξιωματικούς που αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ηλικίας και στα 65 για όσους επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης.
Οι περισσότεροι αξιωματικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση θα επέβαλε τόσο δραστικές αλλαγές στα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Η ανακοίνωση του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών προκάλεσε μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών, με τους αριθμούς να μην αποτυπώνουν ακόμη το «τσουνάμι» αποχωρήσεων από το στράτευμα: 800 αξιωματικοί από τον Στρατό Ξηράς 600 από το Πολεμικό Ναυτικό και 619 από την Πολεμική Αεροπορία, από τους οποίους 51 ιπτάμενοι έχουν στείλει ήδη το χαρτί παραίτησης.
Ο Η εκτίμηση που υπάρχει στα Γενικά Επιτελεία είναι ότι συνολικά οι παραιτήσεις θα αγγίξουν τις 3.000. Για να γίνει κατανοητό το κλίμα φυγής που υπάρχει, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2009, από τον Στρατό Ξηράς είχαν παραιτηθεί 360 αξιωματικοί. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές εφάπαξ στις «ορδές» των αξιωματικών που συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η καταβολή του εφάπαξ μπορεί να αναβληθεί για περίπου… μια δεκαετία!
Ο αριθμός παραιτηθέντων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος ίσως και διπλάσιος αν δεν υπήρχε το «φρένο» της ουσιαστικής απαγόρευσης να εργαστούν οι αξιωματικοί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Όποιος επιλέξει να δουλέψει, δεν θα εισπράττει τη σύνταξή του. Αυτή π ρύθμιση υποχρεώνει πολλούς αξιωματικούς να το ξανασκεφτούν και να παραμείνουν με το «όπλο παρά πόδα», τουλάχιστον μέχρι να δουν τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα έρθει «να κουμπώσει» με τη νέα ασφαλιστική και συνταξιοδοτική πραγματικότητα.
Η λογική του νομοσχεδίου για τις προαγωγές θα είναι ότι κανείς αξιωματικός δεν θα αποστρατεύεται πριν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας.
Επειδή, όπως είναι λογικό, δεν μπορούν όλοι να προάγονται, όσοι παραμένουν στάσιμοι θα «μπαίνουν στο πλάι», σε μία παράλληλη επετηρίδα, περιμένοντας απλώς να συμπληρώσουν τα χρόνια υπηρεσίας.

Οι απόστρατοι
Το λάβαρο της αντίστασης έχουν αναλάβει να σηκώσουν, προς το παρόν, οι απόστρατοι. Ήδη, ίδρυσαν νέα ένωση, την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, αν και υπήρχαν πάρα πολλοί που πίεζαν -και πιέζουν- ακόμη και για την ίδρυση κόμματος!
Από τον Σεπτέμβριο, η νέα Ένωση, η οποία αποτελείται από νεότερους απόστρατους αξιωματικούς θα κάνει «αντεπίθεση» στα κυβερνητικά μέτρα. Στόχος να προσφύγει στα δικαστήρια και να κατορθώσει να κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με περικοπές μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Πηγή: REALNEWS



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, Η 25ΕΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 1-1-1991 ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ "ΚΑΝΟΥΝ" ΝΩΡΙΤΕΡΑ! ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΞΚΟΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΣΚΑΒΟΥΝ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ..? ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΟΥ ΙΣΩΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!! ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΥΤΩ.. ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ!! ΕΛΕΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ.. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΝ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΤΖΕΣ 20 ΑΠΟ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ!! ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ! ΟΠΩΣ Π.Χ. Ο ΝΤΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.. Η' Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.. ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ... ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ.. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΚΕΙ..? ΔΛΔ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ..! ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΑΣ!!! ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοσο μισος!! τοση κακια!!
    σκεφτομαι τι θυσιασα για να υπηρετω την πατριδα!!
    Σιγουρα εσυ δεν το σκεφτικες ποτε!!!

    Σκεφτομαι ποσες φορες αντιμετωπισα καταστασεις επικινδυνες.. στην εκπαιδευση μου και στην πραγαμτικοτητα!!!

    Σκεφτομαι ποσες φορες οταν εφευγα απο το σπιτι και φιλουσα τα παιδια μου...ελεγα μεσα μου.." αρεγε θα με ξαναδουν?".. Ξερεις γιατι ΕΛΕΊΝΕ και επικινδυνε ?? γιατι πηγαινα να αντιμετωπισω τον Τουρκο στο Αιγαιο...για να εχεισ εσυ το δικαιωμα ..να λουζεις την κορμαρα σου σε καποιο νησακι το καλοκαιρι....
    για αντιμετοπισω καταστασεις ζωης και θανατου που ουτε στον χεροτερο εφιαλτη σου δεν εχεις δει τρισαθλειε!!!
    Ομως παντα το εκανα με ευχαριστηση γιατι προστατευα ολα τα αλλα που επρεπε και συ να πιστευεις... την πατριδα, το δικαιομα να εισαι ελευθερος, την οικογενεια μου , αλλα δυστυχως και σενα μαζι ....
    Σκεψου τη ζωη σου χωρις στρατο και προστασια.. μπορεις?
    αυτο θελεις? μπορεις να θελεις οτι νανε.... αλλα μη το δημοσιευεις σε σελιδες σαν κιαυτη... γιατι το βλεπεουν και τα παιδια μου.. και αναρωτιουνται..
    καταλαβεσ ανεγγεφαλε??
    ααααα... και κατι αλλο
    την αλλη φορα που θα ειναι να με πληρωσεις... μη τα βαλεις σε μετρητα...στειλε επιταγη με το ταχυδρομειο... γιατι λειπω σε αποστολη διασωσης καπου μακρια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ.. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουτε σε ταινιες , ουτε στην φαντασια σου μπορεις να το συλλαβεις!!
    αυτη ειναι η ζωη μας!!
    Ρωτα να μαθεις... καιμετα να σταζεις χολη.
    ξεχασα να σου πω για τις μεταθεσεις μου! 10 μεχρι τωρα..και εχει ο θεος!! τα παιδια μου το νοιωθουν στο πετσι τους!
    ξεχασα να σου πω για τα σαββατοκυριακα , για τισ αργειες, για τις 36ωρες υπηρεσιες (ολα φυσικα χωρις επιπλεων αμοιβη)
    Και ξεχασα οτι μερικοι πολιτες οταν βλεππουν στολη...βγαζουν σπιρακια!!! ενω επρεπε να βγαλουν τις παρωπιδες!!
    Αυτα..και τελος πριν ξαναπεις οτιδηποτε για μας και για τις "ταινιες" που νομιζεις οτι μονο εκει γινοννται... ρωτα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΚΑΤΑΡΧΗΝ,
    ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΖΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ! ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΕΝΙΚΑ, ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΚΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΚΟΙ!! ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑ 180% ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ 14%.. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!! ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ.. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΟΑ-ΣΟΜΝΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ ΑΝΘΛΓΟΥΣ Η' ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΥΠΑΞ.. ΣΕ ΕΜΘ ΚΑΙ ΕΠΟΠ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΞΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ 1 Η' 2 ΤΟΝ ΜΗΝΑ! ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΔΜ. ΟΙ ΥΠΑΞ ΠΟΣΕΣ? ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 12 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 9..!! ΕΥΤΥΧΩΣ Ε?
    ΕΠΕΙΤΑ, ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΞΚΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ reply. ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΗΜΟΥΣ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΥΣ ΥΠΑΞ... ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ!! ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ "ΕΓΓΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ!! ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!! ΚΟΣΟΒΟ, ΒΟΣΝΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ..! ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΡΙΞΕΙ ΠΥΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ..? ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ..? Η' ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΕΙ? ΜΑΖΕΨΕΣ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ? ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ..? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ.. ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.. ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΙΑ! Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.. ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΩ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!! Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ.. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ Ο ΗΡΩΑΣ? ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ? ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΥΠΞΚΟΣ!!
    ΚΑΙ ΓΩ ΕΞ ΥΠΞΚΩΝ ΕΙΜΑΙ....ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΣ
    ΣΟΡΡΥ ΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]