Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δαίμων του εθνικού τυπογραφείου...

  • Νέα μηχανήματα στο Χολαργό για εκτύπωση ευρώ ή δραχμών;
  • "Στην επεξεργασία διαδικασίας για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών με προβλήματα ρευστότητας", μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχει ήδη προχωρήσει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό der Spiegel

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου, ο οποίος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, έκανε λόγο για «απαίτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου για ένα σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας».
Το δημοσίευμα με τίτλο: «ΟΝΕ: Κανόνες για την χρεοκοπία», αναφέρει ....
πως το πρόβλημα είναι πιεστικό, όμως η Άγκελα Μέρκελ θέλει να προχωρήσει με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι προτάσεις της να μην εκληφθούν ως ψήφος δυσπιστίας απέναντι στο ευρωπαϊκό δίχτυ διάσωσης. Γι’ αυτό και χειρίζεται με άκρα μυστικότητα το όλο ζήτημα με μικρό αριθμό ειδικών από τα διάφορα αρμόδια τμήματα".
Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, που καθυστέρησε (για να προηγηθεί η διάσωση των τραπεζών) και απαιτείται "έξωθεν", αντί να είχε δρομολογηθεί μήνες πριν η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ίσως να εντάσσεται και η πληροφορία που παραθέτουμε:
Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα μελέτης για αγορά δύο τελευταίου τύπου πανίσχυρων εκτυπωτικών μηχανών, αξίας 5.000.000 ευρώ, από την Τράπεζα της Ελλάδας, που προορίζονται για την έκδοση τραπεζογραμματίων αξίας 10 και 20 ευρώ. Η έκδοση της συγκεκριμένης παρτίδας χαρτονομισμάτων προβλέπεται για τις αρχές του 2012.
Τα νέα εκτυπωτικά μηχανήματα φέρεται ότι αγοράζονται για την έκδοση πλέον ασφαλών τραπεζογραμματίων, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραχάραξης, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις χώρες της ευρωζώνης και ειδικότερα στις νότιες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα)!!!

Γιατί όμως εμάς δεν μας φεύγει από το μυαλό η πιθανότητα, σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του Spiegel και με την πιθανολογούμενη έξοδο από το ευρώ, να προμηθεύονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για το τύπωμα ενδεχόμενου νέου τύπου νομίσματος (δραχμή πχ).



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εμάς μας έρχεται η σκέψη στο μυαλό και ένα άλλο ενδεχόμενο την δημιουργία διπλής ευρωζώνης

    Ευρωζώνης Α

    Ευρωζώνης Β

    Μιας τέτοιας του σκληρού γερμανικού άξονα , και μιας άλλης της νότιας θάλασσας αυτής της ευρωζώνης .
    Λέτε να τα μαγείρεψαν τώρα που λείπουν όλοι διακοπές ?

    Πάντως Δεν είναι και κακή ιδέα .

    Ίδωμεν

    spqe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]