Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασίζομεν και... διατάσσομεν

  • Ο "ασθενής" τοποθετήθηκε στον "γύψο"...

Με οδηγό τους την κομματική γραμμή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες την επίμαχη τροπολογία του Α. Λοβέρδου με την οποία παγώνει στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τις αυξήσεις που μπορούν να πετύχουν οι επαγγελματικές ενώσεις μέσω του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή ενώ ο Θ. Καράογλου (ΝΔ) ανέφερε στον υπουργό οικονομικών ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη με κόψιμο μισθών και συντάξεων. Την απορία του για το πώς η κυβέρνηση αποφάσισε να «περάσει» αυτή την τροπολογία με την οποία απαγορεύει στους εργοδότες να δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, ενώ ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) είπε ότι η κυβέρνηση έχει επαναφέρει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν του Ζαγοριανάκου». ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ο Α. Λοβέρδος εμφανίζεται πιο «τροϊκός» και από τον Στρός Κάν και ο Υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου να απαντά πως η τροπολογία κινείται στην απόφαση των κοινωνικών εταίρων.
Το 1985 ο Γιαννόπουλος, ως υπουργός Εργασίας, μαζί με τον εξαίρετο Σημίτη, τότε υπουργό Συντονισμού, (πάλι ΠΑΣΟΚ δηλαδή), πέρασαν νόμο για απαγόρευση αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι εργοδότες που θα παράβαιναν το νόμο θα τιμωρούνταν με πρόστιμα κλπ.
Φαίνεται πως το έχουν συνήθεια αυτοί (οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ) να καταργούν εργατικές κατακτήσεις. Πρωτοστατούσε τότε ο Σπυρόπουλος Ροβέρτος, ο Πιπεργιάς, ο Κοκκινοβασίλης και άλλοι, οι οποίοι διαγράφηκαν και τους κατηγόρησαν και σαν πράκτορες των Αμερικανών…
Η απορία όλων μας είναι: οι εργατολόγοι του ΟΜΕΔ που χάθηκαν; Καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει για την ουσιαστική κατάργηση του ΟΜΕΔ, Μουγκα στη στρούγκα του Γιώργου.... Και ο Λοβέρδος τους έχει λεκτικά και πρακτικά καταξευτελίσει…
Προς ενημέρωση: Το νόμο για την διαιτησία τον έφτιαξε ο Κακλαμάνης το 1982 και ήταν μεγάλη κατάκτηση. Τώρα, ο ίδιος ο δημιουργός του, ψηφίζει κατά του νόμου που έφτιαξε!!!
Τι ωραίοι τύποι!!! Αποτελούν την προσωποποίηση της ασυνέπειας, της γελοιότητας, του φτηνού βολεμένου που τρέχει να υπηρετήσει τις προσταγές του αφέντη του…
Από όσο ξέρω -και ας με διαφωτίσει κάποιος καλύτερα ενημερωμένος-, νομοθεσία παρόμοια κατά της διεκδίκησης αυξήσεων, στην ευρωπαϊκή ιστορία, έχουμε μόνο από την δικτατορία του Ναπολέοντα (Κυρ. Σιμόπουλος, Ο μύθος των μεγάλων της ιστορίας).
Υπάρχει άλλο προηγούμενο; Η μόνο αυτό του δικτάτορα Ναπολέοντα;
Ποιος πιστεύει ακόμη ότι η Βουλή είναι όργανο της λαϊκής κυριαρχίας;
Ποτέ δεν ήταν.
Bravo Giorgo με τον σοσιαλισμό σου...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν ο σοσιαλισμός είναι σαν αυτόν του Παπανδρέου και της χουντοπαρέας του τότε καλύτερα ο φασισμός του Παπαδόπουλου που στο κάτω της γραφής ξέραμε με ποιόν είχαμε να κάνουμε.Είναι υπερβολικά αδίστακτοι σοσιαλιστές,είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν παρακρατικούς που θα δολοφονούν πολίτες να τρομοκρατούν τον κόσμο για να μην διαμαρτύρεται!Δεν είναι σχήμα λόγου,έχουν πολύ θράσος όλα αυτά τα καθιζήματα της πολιτικής που καθήσανε στο σβέρκο του έλληνα παίρνοντας αποφάσεις ερήμην του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΣΑΤΕ, ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ε;
    ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟ, ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΙΛΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ;
    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΗΛΙΘΙΕ ΜΕΣΟΑΣΤΕ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΩΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
    ΕΧΩ ΠΕΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ.
    Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΜΕΣΟΑΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ.
    ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΑ.
    ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΥΤΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
    ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.
    Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ Δ.Χ.Φ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΡΥΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΜΕ ΠΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΦΗ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]