Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ελαφρότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής...

  • Η Ελλάδα κλείνει 12 προξενεία λόγω οικονομικής κρίσης
Η Ελλάδα προχωρά στο κλείσιμο 12 περίπου γενικών προξενείων σε Ευρώπη και Νότια Αφρική εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε σκληρά τη χώρα.
Προκειμένου λοιπόν να μειώσει τα κόστη και να αναπροσαρμόσει τις υπηρεσίες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των γενικών προξενείων σε Αννόβερο, Κολωνία, Λειψία, Νάπολη και των προξενείων σε Νίκαια και Ντουρμπάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόριος Δελαβέκουρας.
Στο μεταξύ, τα γενικά προξενεία σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες θα κλείσουν και τα γραφεία των προξένων θα μεταφερθούν στις ελληνικές πρεσβείες στις ίδιες πόλεις.
Η απόφαση λήφθηκε ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών να περικοπούν τα κρατικά ελλείμματα, που τώρα ανέρχονται σε 13,6% του ΑΕΠ, σε λιγότερο από 3% ως το 2014 προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία.
Τα προξενεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργούν εντός των πρεσβειών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που προκύπτουν..., ενώ όπως σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των διπλωματικών υπηρεσιών, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο...!
Μέχρι τότε...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Να μειωθουν
    -οι κρατικες επιχορηγησεις,
    -οι μισθοι των πολιτικαντηδων,
    -να καταργηθουν οι βουλευτικες συνταξεις!!
    -να μην διοριστουν οι 232 "υπαλληλοι" στη βουλη
    (κομματοσκυλα και συγγενεις βουλευτων)

    Ιδου λυσεις!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα τι θα κάνουν οι διπλωμάτες που τα είχαν σχεδιάσει σαν μελλοντικά πόστα τους;

    Υπήρχαν και μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ που είχαν κάνει στα πόστα αυτά ή όλη τη σταδιοδρομία τους (π.χ. μία κυρία με ρώσικο επώνυμο ακριβώς για 35 χρόνια, δηλαδή ούτε που είχε πατήσει ποτέ στην Ελλάδα)ή τουλάχιστον από μία δεκαετία στο καθένα (π.χ. μια άλλη κυρία, 10 χρόνια στο Λονδίνο, 10 χρόνια στο Παρίσι και 10 χρόνια στο Σικάγο, σαν αποζημίωση επειδή στην αρχή της σταδιοδρομίας της την είχαν στείλει μόνο για 5 χρόνια στη Βοστώνη).

    Ακούγεται ότι οι διπλωμάτες θα υπομείνουν και τα νέα μέτρα καρτερικά, εφόσον τουλάχιστον θα συνεχίσει να ισχύει ότι στους τους κρινόμενους δυσμενώς από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δεν θα επιτρέπεται το δικαίωμα ακροάσεως (που προβλέπεται σπό το άρθρο 20 του Συντάγματος) ώστε να μπορέσει ο κρινόμενος να υπερασπίσει τον εαυτό του, από κατηγορίες όπως για το ότι πριν από 30 χρόνια είχε φτερνιστεί αδικαιολόγητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]