Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φύγανε οι κλέφτες και ήρθανε οι ψεύτες...!

  • Ο κόσμος όλος έχει καταντήσει τρελοκομείο, τα κεντρικά είναι στην Ελλάδα, και τα γραφεία της διοίκησης κάπου πάνω από το Σύνταγμα

Μα φυσικά στην Χώρα του Υπαρκτού Σουρρεαλισμού η απληστία, η φιλαργυρία, η φιλαυτία, η οκνηρία, η λαιμαργία, η οργή και η λαγνεία αποτελούν τα πρότυπα της κοινωνίας.
Ίσως ίσως έχουμε ξεπεράσει τον Κάφκα και πλησιάζουμε αυτόν τον ίδιο τον Δάντη.
Μα με τα κοινωνικά πρότυπα του beau Brummel Τσοχατζόπουλου, του "νεόκοπου" γαμβρού Λιάπη, του οκνηρού και λαίμαργου Κωστάκη, του άπληστου φιλάργυρου Σιμήτη & the gang, και σειράς βολευτών και βολεμένων παρτάκηδων, η Ελλάδα δεν είχε πιθανότητα να ξεφύγει από τη σημερινή δεινή κατάσταση.
Κάθαρση μόνο μέσα από το καθαρτήριο μπορεί να επέλθει. Και καθαρτήριο δεν μπορεί να περάσουν όσοι δεν πάσχουν από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, δηλαδή αυτά τα ίδια μας τα κοινωνικά πρότυπα πρέπει να κατεδαφιστούν. Πρώτα στη συνείδηση της κοινωνίας και μετά στην πραγματικότητα.
Όσο ομως κυκλοφορεί ελεύθερος ο Άκης, οι Μαντέληδες, οι Βουλγαράκηδες, η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους εφοριακους με απειλές ξεσκεπάσματος και άλλων προσκείμενων σε εκείνον "Βοσκόπουλων", οι δικαστές εξαιρούνται εαυτόν αυτοβούλως από κάθε συμμετοχή στην οδύνη του καθαρτηρίου, γιατί να μην δοκιμάσουν τις ανοχές της κοινωνίας και οι αξιοτιμοι κύριοι βυτιοφορείς; Γιατί όχι και οι ελεγκτές εναέριας ταλαιπωρίας; Γιατί όχι και οι συμβολαιογράφοι;
Στο τέλος θα παραμείνουμε μια χώρα με περισσότερες εξαιρέσεις παρά κανόνες. Μια Χώρα του Υπαρκτού Σουρρεαλισμού δηλαδή.
Μέχρι να ξυπνήσει ο Κολοκοτρώνης μέσα στους πληβείους δηλαδή, και ύστερα βλέπουμε.
Απορώ που δεν βλέπουν όλοι αυτοί πόσο γρήγορα πέφτουν προς την ανυπαρξία που θα τους καταδικάσει η κοινωνία όταν αναπόφευκτα ξυπνήσει.
Γιατί πάντα στο τέλος ξυπνάει...
Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θεία Κωμωδία του Δάντη.

    Κύκλος 9ος, εδώ τιμωρούνται οι προδότες.
    Οι προδότες της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]