Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ευρωκοινοβούλιο καταγγέλει "αυτοδιορισμένη κυβέρνηση" Γαλλίας - Γερμανίας

  • Μία ημέρα μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στο Βερολίνο και δύο ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, οι επικεφαλής των τεσσάρων βασικών πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτέθηκαν στην ηγεσία της Ε.Ε. γιατί «επέτρεψαν στο Παρίσι και το Βερολίνο να καθορίσουν την ατζέντα σε κρίσιμα οικονομικά θέματα» σύμφωνα με το EurActiv.com
Η εν λόγω ειδησεογραφική πύλη ανέφερε πως οι ευρωβουλευτές ισχυρίζονται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετατρέπεται σε μία αυτοδιοριζόμενη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση, «με την Γαλλία και τη Γερμανία ‘να μοιράζουν παιχνίδι’ και κατηγόρησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι αγνοούν τις νέες εξουσίες που διαθέτουν οι ευρωβουλευτές βάσει της συνθήκης της Λισαβόνας.
Συνέχισε δε λέγοντας πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε την ηγεσία της Ε.Ε. πως διολισθαίνει προς μία διακυβερνητική παρά κοινοτική προσέγγιση.
Μολονότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ξεκαθαρίσει πως για τα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης υπεύθυνη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ πρότειναν το ρόλο αυτό να αναλάβουν τακτικές συναντήσεις κορυφής της Ε.Ε. με αφορμή και την ενίσχυση των νέων μέτρων λιτότητας.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν τη νέα στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση «Ευρώπη 2020» όταν συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα συζητήσουν και για την συνάντηση των G20.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο "Σαρκό" καθόρισε την ατζέντα με το γνωστό νταηλίκι του -- εκβιάζοντας την Μέρκελ. Όπως τότε που εκβίαζε αρχισυντάκτες γαλλικών εφημερίδων ότι θα τους "πατήσει σαν μυρμήγκια" (αυτολεξί) αν αποκάλυπταν τις βρώμικες ψηφοθηρικές του τακτικές πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πάντα έχει τον τρόπο του αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]