Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Soros: "Σχεδόν αναπόφευκτη η ύφεση στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο"

  • «...Η Γερμανία θα μοιάζει με τριαντάφυλλο, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη θα οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο και στασιμότητα που θα κρατήσει πολλά χρόνια και πιθανώς χειρότερη από σήμερα...»
«Σχεδόν αναπόφευκτη» είναι η εμφάνιση ύφεσης τον επόμενο χρόνο, καθώς και η στασιμότητα αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, καθώς οι πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης προκαλούν φαύλο κύκλο, εκτιμά ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.
Οι αδυναμίες της δημιουργίας του ευρώ είχαν γίνει εμφανείς από την αρχή, τόνισε ο Soros στο πλαίσιο σεμιναρίου, προειδοποιώντας ότι η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να έχει τη δυναμική να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η έλλειψη διορθωτικού μηχανισμού στην Ευρώπη ή πρόβλεψης να εγκαταλείπουν χώρες την ένωση θα μπορούσε να αποτελέσει μοιραία αδυναμία», σημείωσε.
Η Γερμανία είχε επιβάλει τους όρους για το πώς θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός διάσωσης των 750 δισ. ευρώ και επέβαλε τα δικά της στάνταρ – εμπορικό πλεόνασμα και υψηλό ποσοστό περικοπής δαπανών – στην υπόλοιπη Ευρώπη, τόνισε ο Soros.
«Ωστόσο, δεν μπορείς να είναι μία πιστώτρια χώρα, χώρα με πλεόνασμα, χωρίς κανείς να εμφανίζει έλλειμμα», συμπλήρωσε.
«Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος στην παρούσα κατάσταση – το ότι επιβάλλοντας δημοσιονομική πειθαρχία σε μία χρονική στιγμή ανεπαρκούς ζήτησης και αδύναμου τραπεζικού συστήματος, θέλοντας να έχεις έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, στην ουσία… δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο», επισήμανε.
Η Γερμανία, από την άλλη, θα τα πάει καλά καθώς η πτώση του ευρώ έχει δώσει ώθηση στις εξαγωγές της, υπογράμμισε στο πλαίσιο του σεμιναρίου που διοργάνωσαν δύο think-tank, το European Council of Foreign Affairs και το Center for European Reform.
«Η Γερμανία θα μοιάζει με τριαντάφυλλο, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη θα οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο και στασιμότητα που θα κρατήσει πολλά χρόνια και πιθανώς χειρότερη από σήμερα», σημείωσε. «Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι η εμφάνιση ύφεσης τον επόμενο χρόνο είναι σχεδόν αναπόφευκτη, δεδομένων των υφιστάμενων πολιτικών», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας αργότερα ότι εννοεί ύφεση στο σύνολο της Ευρώπης.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θρασύτατος. Πρώτα προμελέτησε το έγκλημα και τώρα τεντώνει τον δείκτη του και μας παριστάνει την Κασσάνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σορος βγαίνει και κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μόνο όταν κάτι δεν του βγαίνει με τις επενδύσεις του. Στην τύχη θα έλεγα οτι καταστροφολογει για να πιέσει υπέρ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η οποία σαν να σκαλώνει κάπου. και δεν νομίζω οτι φταίει η Μερκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]