Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα χρόνια της οργής

  • "...Επειδή οι μέρες είναι «πονηρές», μια πρώτη και σημαντική διευκρίνιση είναι απαραίτητη: Δεν παραμυθιαζόμαστε από τους εξωθεσμικούς σωτήρες που θα φυτρώσουν οσονούπω και θα θελήσουν να σώσουν. Πριν μας σώσουν, θα φροντίσουν να μας δέσουν..."
Η οργή (μας) της ελληνικής κοινωνίας θα εκδηλωθεί, καθώς όσο περνά ο χρόνος θα γίνεται σαφές πως ούτε όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της χώρας, ούτε οι υπεύθυνοι πληρώνουν, ούτε μονόδρομος είναι η άγρια πολιτική λιτότητας κατά των εργαζομένων και η υποθήκευση της χώρας που επιβάλλει το ΔΝΤ και οι πιστωτές.
Η οργή, ωστόσο, δεν είναι καλός σύμβουλος ούτε οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα αν εκδηλωθεί ανεξέλεγκτα και κατά πάντων. Επειδή, λοιπόν, οι μέρες είναι «πονηρές» μια πρώτη και σημαντική διευκρίνιση είναι απαραίτητη: Δεν παραμυθιαζόμαστε από τους εξωθεσμικούς σωτήρες που θα φυτρώσουν οσονούπω και θα θελήσουν να σώσουν. Πριν μας σώσουν, θα φροντίσουν να μας δέσουν. Είμαστε –ή πρέπει να γίνουμε- ώριμοι ώστε να μπορέσουμε να διακρίνουμε τις φασιστικές εκδοχές της «διάσωσης» οι οποίες καλλιεργούνται και θα εμφανιστούν την κατάλληλη στιγμή. Το «όχι» σε αυτές τις λαϊκίστικες και φασιστικές αντιλήψεις πρέπει να είναι το ίδιο σθεναρό μα το «όχι» που διατυπώνουμε στο χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ.
Με ωριμότητα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και την προσπάθεια συγκάλυψης που ήδη εξυφαίνεται για την εξασφάλιση της ατιμωρησίας των ενόχων. Η μεθόδευση είναι προφανής. Στήνονται «αγχόνες» για να καταδικαστούν κάποιοι από τους φοροφυγάδες, και κάποιοι από τους δωρολήπτες πολιτικούς. Το θέμα μας όμως δεν είναι να την πληρώσουν δύο, πέντε, δέκα λαμόγια και να την γλιτώσουν τα υπόλοιπα. Θα πρέπει να τους εξαφανίσουμε από το πολιτικό προσκήνιο, όλους. Τους ξέρουμε άλλωστε…
Με ωριμότητα, τέλος, οφείλουμε να σταθούμε και απέναντι στον καθρέπτη και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όχι για τό που έγινε, αλλά γι αυτό που οφείλουμε να συμμετέχουμε όταν θα γίνει. Το οφείλουμε στον τόπο μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον…
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]