Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπόθεση Βατοπεδίου: Σκάνδαλο κατά παραγγελία;

  • Ένα "σκάνδαλο" που βγήκε από τα συρτάρια, για να αποπειραθεί να αλλάξει τα ενδιαφέροντα των πολιτών
  • Το πραγματικό σκάνδαλο βρίσκεται στην σκοπιμότητα των αρμοδίων, που θέλουν για μία ακόμη φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες
Το «καινούργιο» θέμα της επικαιρότητας είναι η εξέλιξη στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Η κατάθεση της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Μαντέλη, σε συνδυασμό με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του Πέτρου Δούκα μεταφέρουν αναμφισβήτητα το βάρος τουλάχιστον της πολιτικής ευθύνης στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή στους Καραμανλή, Αγγέλου και Ρουσσόπουλο, πέρα από την ευθύνη που έχουν όσοι κόσμησαν με την υπογραφή τους τις περιβόητες ανταλλαγές οικοπέδων και ακινήτων.
Ωστόσο, ακόμη και αν η νέα κατάθεση της Μαντέλη είναι πειστική, γιατί όλο εκείνο το αλισιβερίσι δεν μπορούσε να υλοποιηθεί σε τόσο χρονικό διάστημα δίχως κάποιο κεντρικό συντονισμό, δημιουργούνται ερωτηματικά για την αξιοπιστία και τους στόχους της, αφού σε προηγούμενες καταθέσεις είχε πει άλλα.
Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης. Πολλοί, μάλλον οι περισσότεροι πολίτες, θέλουν «αίμα» ζητώντας να μπουν κάποιοι (πολιτικοί κατά προτίμηση) στη φυλακή και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να ικανοποιήσει την λαϊκή απαίτηση. Άλλοι, ίσως οι λιγότεροι θεωρούν ότι οι πολιτικές ευθύνες έχουν αποδοθεί, ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του την προηγούμενη κυβέρνηση, σχεδόν το σύνολο εκείνων που είχαν αναμειχθεί βρίσκονται ήδη ή θα βρεθούν ασυζήτητα εκτός πολιτικής και η προσφορά «αίματος» για να ικανοποιηθεί το αμφιλεγόμενο «κοινό αίσθημα» θα ανοίξει νέες πληγές.
Πληγές που πολύ δύσκολα θα κλείσουν, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που επικρατούν γενική καχυποψία, αμφισβήτηση των πάντων από τους πάντες, τάσεις φθόνου και εκδίκησης, ακόμη και εμφυλιοπολεμικό κλίμα, όχι με την έννοια της πολεμικής σύγκρουσης, αλλά με την έννοια της κατάλυσης θεσμών και συμβόλων με λαϊκίστικες κραυγές και επιθέσεις.
Και να έχουμε πάντα στο νου ότι η ελληνική κοινωνία δεν διακρίνεται ούτε για την ορθολογιστική σκέψη της, ούτε για την ψυχραιμία και αντικειμενικότητά της, ούτε και την προσήλωσή της στις νόμιμες διαδικασίες.
Βέβαια, η δεύτερη άποψη ακυρώνεται, αν αποδειχθεί περίτρανα ότι κάποιοι έβαλαν λεφτά στην τσέπη, δηλαδή έκλεψαν. Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν ποινικά και μάλιστα παραδειγματικά, μέσα στο πλαίσιο του νόμου πάντα. Αν όμως δεν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η χώρα θα έχει χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο αποπροσανατολισμένη, ενώ τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά και ο κίνδυνος της καταιγίδας δεν έχει περάσει. Αντίθετα, πλησιάζει με διάφορες μορφές, σε διάφορες καταληκτικές ημερομηνίες.
Η δημοσιονομική κατάσταση παραμένει εφιαλτική, έρχονται νέοι αυστηροί έλεγχοι, υπάρχουν φόβοι ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν, οπότε δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση από τον μηχανισμό στήριξης, πιθανότατα θα χρειαστούν νέα μέτρα, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καθυστερεί και πολλοί αμφιβάλλουν αν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό της, ο τουρισμός περνάει πολύ δύσκολες ώρες και υπάρχουν κόμματα που τον υπονομεύουν, η αντιπολίτευση γενικά περιμένει να αποτύχει η κυβέρνηση, περιμένοντας οφέλη και αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει και κατάρρευση της χώρας, δεν είμαστε σίγουροι που το πάει η Γερμανία, δεν ξέρουμε αν η χώρα μας έχει στοχοποιηθεί για έξοδο από την Ευρωζώνη, αν το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και τι θα γίνει στο διεθνές περιβάλλον.
Όλα αυτά, μαζί με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται απλά σε δημοσιονομική κρίση, αλλά σε πολύ βαθιά παρακμή, θα έπρεπε να βρίσκονται στο επίκεντρο του συλλογικού ενδιαφέροντος και της συλλογικής αγωνίας μας. Που σημαίνει ότι η κύρια ασχολία, μαζί με όλες τις προσπάθειες και τις αποφάσεις, θα πρέπει να αφορούν το σήμερα και το αύριο. Δεν γίνεται όμως αυτό. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε με το κεφάλι στραμμένο πίσω με λαϊκίστικες απαιτήσεις και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, χωρίς να ξεχωρίζουμε αλήθειες από ψέματα.
Αν φτάσουμε στην καταστροφή, που ονομάζεται πτώχευση, το παρελθόν θα έχει μόνο ιστορική σημασία και θα προσφέρει ευκαιρίες αναπόλησης, το παρόν θα είναι ζοφερό και το μέλλον δεν θα υπάρχει!
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]