Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φρόνημα ξηράς τροφής!

  • Ο δ' ἔχων μέμηνεν
Ανακάμπτω βραδέως εκ της ερωτικής απογοητεύσεως και το έχω ρίψει ολίγον εις τα αγιωτικά, ως αναμενόμενον. Έλεγον λοιπόν προ καιρού ότι η Ελλάς έφθασε εις το χείλος της αβύσσου. Δια να είμαι ακριβής, εφθασε τρέχουσα εις το χείλος της αβύσσου, άρχισε να πίπτει εν τω χάσματι και αίφνης την εβούτηξαν από το μαλλί, την ετράβηξαν πίσω και τώρα την έχουν ξαπλωμένη χαμαί και την ταράσσουν εις τας τεχνητάς αναπνοάς.
Έρως, ανίκατε μάχαν λοιπόν, αλλά και πολιτικόν σύστημα ψιλο-ανίκανο μάχαν επίσης. Δεν είναι καλά τα πράγματα και δε βλέπω πώς θα γίνουν καλλίτερα. Τι θα γίνει και θα αρχίσει να δανείζεται ελευθέρως μια χώρα που θα οφείλει >150% του ΑΕΠ της (που θα το μαγειρέψουμε δε λέω, αλλά Νορβηγία δεν είμεθα) ήτις μετά 10 έτη σκληρής λιτότητος και πάλι θα οφείλει 110-120% όπως και σήμερονq
Μία είναι η λύσις και θα καταφύγουμε εκεί -εικάζω- αργότερον ή γρηγορότερον. Αλλά, όπως και προ ολίγων εβδομάδων, η λύσις αύτη δεν πρόκειται να είναι ανώδυνος. Χρεοκοπία ενός "κράτους" (σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου έστω) το οποίον εισάγει πολύ περισσότερο του μισού των ειδών πρώτης ανάγκης του, δεν είναι ουδέ αστείον, ουδέ ομαλόν πράγμα. Ούτω πώς, είχον ειδοποιήσει προ καιρού φίλους και γνωστούς ίνα κάμωσιν προμηθείας βασικών ειδών δια δύο εβδομάδας, καθότι κάπου τόσο θα κρατούσε το πρώτο κύμα μέχρι την αποκατάστασιν στοιχειώδους ανεφοδιασμού των άστεων. Ασφαλώς και υπάρχει πιθανότης να προετοιμασθεί αρκούντως η κυβέρνησις, αλλά επειδή εν Ελλάδι ζώμεν, καλό είναι να κάμουμε όλοι τα κουμάντα μας, ως ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επρότεινον τότε λοιπόν, αλλά και πάντοτε το ευρίσκω χρήσιμον να υπάρχουν προμήθειαι:
1. Ορύζης και ζυμαρικών
2. Ελαιολάδου, αλεύρου και ωών
3. Ύδατος εμφιαλωμένου
4. Σαλτσων και κονσερβών
5. Ενεργείας, ιδία προς μαγειρικήν (γκαζάκια)
6. Σακχάρεως ή/και μακράς διαρκείας σακχαρωδών (μαρμελάς κοκ)
7. Τυρού ανθεκτικού εις την εκτός ψυγείου αποθήκευσιν (μυζήθρα ξηρή)
Και ούτω καθ'εξής.
Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε, μια χαρά επήγε και εδανεισθήκαμε και θα πάει και μια χαρά. Ναι, έτσι είναι ελπίζω.
Αλλά φίλοι μου, εδώ πληρώνουμε ένα σκασμό χρήματα κατ' έτος δι' ασφάλειαν υγιείας και ζωής (που στο κάτω κάτω θα αποθάνωμεν και δε θα την εισπράξωμεν ποτέ οι ίδιοι), τι βλάπτει να στοκάρωμεν προμηθείας ολίγων εκατοντάδων ευρώ?
Κι ας μη γίνει ποτέ τίποτε. Που ολοψύχως εύχομαι να μην γίνει.
Αλλά, όπως ξεκινάει ο Αριστοτέλης την διαθήκην του: όλα θα πάνε καλώς. "Αλλά εάν δεν πάνε, ιδού η διαθήκη μου."
Αυτά και η ξηρά τροφή ουδέπω έβλαψε. Το πολύ-πολύ να πιάσει μαμούνια.
Τζάμπα κρέας εν ολίγοις.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]