Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενοχλούνται οι γερμανοί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αντίδρασης στην Ελλάδα

  • Η Γερμανία θα μπορούσε να μείνει με έναν λογαριασμό 18 δισ.;
  • Ενώ η Ελλάδα έχει πρόβλημα, οι Έλληνες αντιδρούν με... απεργίες!
  • Bild: Στοιχεία σοκ αποκαλύπτουν ότι το ελληνικό έλλειμμα αυξήθηκε
Η Ευρώπη έχει σοκαριστεί από τα καινούργια νούμερα που αποκαλύπτουν ότι η κρίση του χρέους στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη.
Το έλειμμα του προϋπολογισμού έχει αυξηθεί και είναι ακόμη μεγαλύτερο από ό, τι είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση της Αθήνας: η Eurostat έχει διορθωθεί το έλλειμμα στην Ελλάδα δραστικά προς τα πάνω, από το 12,9 τοις εκατό του ΑΕΠ, σε ένα επιβλητικό 13,6 τοις εκατό.
Η Αθήνα είναι έτσι πιο βαθιά στο κόκκινο από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί.
Η Ελλάδα στροβιλίζεται στη δίνη του χρέους - και τα κακά νέα είναι ότι θα μπορούσε να τραβήξει και τη Γερμανία!
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία από την κεντρική Bundesbank, το Βερολίνο πρέπει να έχει γύρω στα 18 δισ. στη διάθεση των Ελλήνων, εάν πράγματι πηγαίνουν σε πτώχευση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα πακέτο βοήθειας, για την παροχή πιστώσεων στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Περίπου 30 δις είναι διαθέσιμο, εκ των οποίων 8 δις θα προέλθουν από τη Γερμανία, σύμφωνα με ότι συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.
Τώρα αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, κατά πάσα πιθανότητα πάμω από 80 δις ευρώ. Κατά συνέπεια, το τμήμα της Γερμανίας θα αυξηθεί ανάλογα.
Κυβερνητικοί εμπειρογνωμόνες, στο Βερολίνο, υπολογίζουν ότι η χρηματοοικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα θα κόστιζε στη Γερμανία 18 δις.
Και είναι ο Γερμανός φορολογούμενος ο οποίος θα ξεπαραδιαστεί!
Οι Έλληνες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αλλά οι χρηματοπιστωτικές αγορές προβλέπουν κάθε μέρα ότι θα κηρύξει πτώχευση σύντομα.
Και πώς αντιδρούν οι ίδιοι οι Έλληνες; Απεργούν!
Την Πέμπτη, ένα νέο κύμα απεργιάν ξεκίνησε εναντίον των δραστικών μέτρων λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση της Αθήνας.
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν στα σπίτια τους, ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν. Για τη δεύτερη ημέρα στη σειρά, είχαμε προβλήματα στις μεταφορές, ενώ οι γιατροί στα νοσοκομεία αντιμετώπιζαν μόνο έκτακτα περιστατικά.
Οι απεργοί διαμαρτύρονται ενάντια στις περικοπές των μισθών και των μέτρων που λαμβάνονται για την οικονομία, από την σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]