Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια τραγική κυβέρνηση με ένα περιοδεύοντα πρωθυπουργό

  • Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης - ΔΝΤ
  • Μας έκανε και χάρη… ο πρωθυπουργός στέλνοντάς μας στο ΔΝΤ για να κρύψει τους πραγματικούς κλέφτες!!!
Το αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης αποτελεί το πρώτο θέμα των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, τονίζοντας ότι ήταν μία σωστή κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, τη χαρακτήρισαν «ανάσα ανακούφισης» για τις αγορές, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο +3,65% λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και το spread να βρίσκεται κοντά στις 500 μονάδες.
Το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.
Το αίτημα της ενεργοποίησης του μηχανισμού ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Σε μία προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, το βρετανικό BBC μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο το αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ενώ o υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο ανταποκριτής του BBC μάλιστα, σχολίασε αρνητικά την επιλογή του Καστελόριζου ως τόπο για τις ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να επιλέξει το Ζάππειο με μεγαλύτερη επισημότητα.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του προσφεύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ανέφερε ο Bloomberg.
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως το διεθνές πακέτο στήριξης την Παρασκευή με στόχο να βγει από το δημόσιο χρέος, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στην ελληνική τηλεόραση την ενεργοποίηση της στήριξης των 45 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μας έκανε και χάρη
Αυτός είναι ο τίτλος του διαγγέλματος του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο. Μας έκανε χάρη που πάμε στο ΔΝΤ και μπαίνουμε σε περιπέτειες. «Δε θα κάνουμε τη χάρη στις αγορές και τους κερδοσκόπους” είπε ο Γ. Παπανδρέου αλλά θα βρούμε την Ιθάκη διότι πλέον έχουν χαρτογραφήσει τις θάλασσες.
Όμορφα λόγια, αλλά αν ζούσε ο Καβάφης μάλλον θα έκοβε το χέρι του παρά να γράψει τους γνωστούς στίχους που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για τη νέα… Οδύσσεια του Ελληνισμού.
Σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης που μπαίνει η κυβέρνηση και ο τόπος οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησαν τα εξής τεχνάσματα:
- Επέλεξαν το ακριτικό Καστελόριζο θέλοντας να δείξουν ότι ακόμη και σ’ αυτή την εσχατιά του Ελληνισμού η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις δύσκολες ημέρες. Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος κάποιοι στο νησί κορνάριζαν συνεχώς, μάλλον ξέφυγε από τους επικοινωνιολόγους. Λέτε να πανηγύριζαν;
- Διάλεξαν να έχει φόντο ο Γ. Παπανδρέου τη θάλασσα, το κυρίαρχο στοιχείο της χώρας, έτσι για να ξεχαστούν οι Έλληνες με την όμορφη εικόνα. Αυτό, όμως, λειτουργεί και ως μπούμερανγκ. Δηλαδή εκφράσεις του τύπου “πάμε για φούντο”, “πάμε για πνίξιμο”, “το καράβι βούλιαξε και ο καπετάνιος το εγκατέλειψε”, “ο Τιτανικός βρίσκεται στον πάτο” κ.λπ.
- Το διάγγελμα είχε δραματικό τόνο, με ολίγη λογοτεχνία προκειμένου να κεντρίσει το φιλότιμο του Έλληνα. Εκφράσεις του τύπου θα πάμε μπροστά, θα βρούμε την Ιθάκη, νέα Οδύσσεια του Ελληνισμού, απάνεμο λιμάνι για να φτιάξουμε από την αρχή το καράβι, λειτουργούν στο υποσυνείδητο. Όμως, με άδειες τσέπες και άδεια στομάχια τι να την κάνεις τη λογοτεχνία και τα ωραία λόγια.
Η πληροφορία ότι μετά το διάγγελμα ένα καράβι περίμενε τον πρωθυπουργό να τον περάσει στην απέναντι όχθη με άλλο όνομα, διαψεύδεται…
Άμεση ανταπόκριση-στήριξη στον Παπανδρέου από τον Στρος Καν
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε σήμερα ότι θα ανταποκριθεί “γρήγορα” στο αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.
“Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε γρήγορα”, αναφέρει ο Στρος-Καν σε ανακοίνωσή του.
“Ελάβαμε το αίτημα βοήθειας από την Ελλάδα. Συνεργαστήκαμε στενά με τις ελληνικές αρχές εδώ και πολλές εβδομάδες γι’ αυτή την τεχνική βοήθεια και έχουμε εδώ και μερικές ημέρες αποστείλει επί τόπου ένα κλιμάκιο που συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ενωση”, προστίθεται ακόμα στην ανακοίνωση.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδή τώρα αυτός και τα κομματόσκυλά του θα τρώνε με χρυσά κουτάλια...

    Φυσικά η Ελλάδα θα πάει ακόμη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]