Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρμα τα λόγια...

  • Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους, είναι πως θα κοιτάξουμε σήμερα αλλά και αύριο τους νέους, που το παρόν αλλά και το μέλλον τους υποθηκεύτηκε από απατεώνες
Τέρμα τα λόγια, ήρθε ο καιρός να διαλέξει ο καθένας μας, αν θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του, ή αν θα σκύψει το κεφάλι σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί, αν θα παραδώσει τους κόπους του και τις κατακτήσεις του σε αυτούς που τον καταλήστεψαν ή αν θα τους τιμωρήσει, αν θα προσκυνήσει τα γλοιώδη υποκείμενα που εκμηδενίζουν τη ζωή του ή αν θα σηκώσει την αξιοπρέπεια και το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μισθοφόρων τους.
Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο καθένας μας αν θα γεράσει ντροπιασμένος, περιφρονημένος και ασήμαντος απέναντι στο βλέμμα των παίδων του που θα τον ρωτούν: “τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία ; γιατί δεν πάλεψες για το μέλλον μου; γιατί δείλιασες και συνεργάστικες με τους δυνάστες μου; γιατί τους άφησες να με αλυσοδέσουν; γιατί με ξεπούλησες;”, ή να ζήσει με την περηφάνια ότι προσπάθησε, πάλεψε και νίκησε.
Εγώ διαλέγω να αντικρίσω το παιδί μου κατάματα και να του πω, πως προσπάθησα, πως δεν παραδόθηκα, πως δεν κοίταξα το τομάρι μου, πως δεν ξεπούλησα το μέλλον του, πως αγωνίστηκα και πως, άσχετα με το αποτέλεσμα: “ήμουν και εγώ εκεί μαζί με τους υπόλοιπους υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους ανθρώπους …”
Εσύ τι διαλέγεις;
Τετέλεσται η μεταπολίτευση…
Του χρόνου το καλοκαίρι το 80% του πληθυσμού θα έχει πλέον φάει στο πετσί του τα όποια μέτρα των τοκογλύφων. Θα έχει επίσης φάει όλες τις αδικίες στη φορολόγηση και στα πρόστιμα (π.χ. ημιυπαίθριοι κλπ) που θα καλείται να πληρώνει κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν συζητάμε για την εγκληματικότητα που θα έχει χτυπήσει μωβ.
Τότε ό,τι δημοσκοπήσεις να πραγματοποιήσουν, ό,τι δημόσιες σχέσεις και να κάνουν, όποιους πακιστανούς και να “ελληνοποιήσουν”, ό,τι καλλικράτηδες και να μαγειρέψουν δεν γυριζουν την κατάσταση με τίποτα. Μιλάω για τους “συστημικούς” πολιτικάντηδες και τα “mainstream” ΜΜΕ, που σήμερα πανηγύριζαν την επερχόμενη εξαθλίωση των πολιτών...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς γίνε προδότης, γίνε. Θα 'ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ' τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα 'χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία"

    ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 1883 - 1974

    Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου σε απόδοση του ιδίου !

    http://www.youtube.com/watch?v=5QJdtTQyLs8&feature=related

    'Aιντε Θύμα , Άιντε Ψώνιο , Άιντε Σύμβολο Αιώνιο !
    Άν ξυπνήσεις ΑΝ ?????????
    Θά έρθει ανάποδα !!! ο Ντουνιάς !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία και η εικόνα "ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει"...
    Μόνο που ο Τζέφρυ και η συμμορία του εισπράτουν τις μίζες τοις μετρητοίς και βρίσκονται στο δεξιό μέρος της εικόνας...
    Και ναι ακόμα και τα spread περιλάμβάνουν μίζες...
    Αν δεν το καταλάβατε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]