Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εάν δεν πληρώσουμε εγκαίρως θα μας μηνύσουν οι δανειστές μας!!!

  • Απίστευτο: «Αν ενεργοποιηθεί η διάσωση της Ελλάδας, έρχονται μηνύσεις και δικαστήρια» υποστηρίζει η Goldman Sachs σε ενημέρωση προς τους πελάτες της...!
Αρκετά καλά χαρακτηρίζει τα νέα γύρω από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Goldman Sachs, κ. Εrik Nielsen, σε σημείωμα που έστειλε στους πελάτες της αμερικάνικης τράπεζας, καθώς το ποσό των χρημάτων που είναι στη διάθεση της χώρας, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν, όμως όπως τονίζει, εάν το δάνειο αυτό ενεργοποιηθεί, τότε σίγουρα θα δούμε να προκύπτουν πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες δικαστικές υποθέσεις!
Η Ελλάδα, όπως τονίζει ο αναλυτής, δεν θα αφεθεί σε χρεοκοπία τον Απρίλιο αλλά ούτε και τον Μάιο, καθώς εάν χρειαστεί χρήματα, αυτά υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν δύο πάρα πολύ σημαντικά θέματα: Πρώτον, η πληρωμή. Θα γίνει την στιγμή που χρειάζεται; Και δεύτερον, τι γίνεται με το μακροπρόθεσμο ορίζοντα του ελληνικού προβλήματος;
Αυτό που έγινε ξεκάθαρο από την χθεσινή τηλεδιάσκεψη είναι πως δόθηκε επιτέλους μία απάντηση του ποια ακριβώς είναι αυτή η πολιτική δέσμευση της Ε.Ε απέναντι στην Ελλάδα.
Όμως αυτό που ΔΕΝ δόθηκε είναι, το τι ακριβώς θα γίνει όταν έλθει η ώρα της πληρωμής.
Και τα 30 δισ. της Ευρωζώνης θα πρέπει να εγκριθούν από την νομοθεσία κάθε κράτους-μέλους της περιοχής ξεχωριστά πριν διατεθούν, αλλά και το ποσό του ΔΝΤ θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, πριν διατεθεί επίσης.
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου απλά, ούτε ξεκάθαρα.
Ίσως και τα δύο, λυθούν μέσα σε ελάχιστες ημέρες εάν χρειαστεί, όμως το «φυσιολογικό» είναι να χρειαστούν 2-3 εβδομάδες τουλάχιστον, για όλα αυτά τα διαδικαστικά.
Επιπλέον, ο Nielsen τονίζει στους πελάτες της Goldman Sachs, πως δεν είναι καθόλου σίγουρο το πώς θα αντιμετωπίσουν οι αρχές της Ε.Ε το θέμα της μακροπρόθεσμης θέσης της Ελλάδας, η οποία είναι έντονα προβληματική. Ακόμα και με επιτόκιο στο χαμηλό του 4%, η Ελλάδα θα πρέπει να «γυρίσει» τον δημοσιονομικό της λογαριασμό κατά 5-6% και να τον διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα, και την ίδια στιγμή να «παράγει» 1% πραγματικό ΑΕΠ ετησίως και να έχει και πλεόνασμα στον λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών, έτσι ώστε να μπορέσει να «μεταφέρει» τις πληρωμές των τόκων στους ξένους πιστωτές της.
Συνεπώς, καταλήγει ο Nielsen, καλές οι πρόσθετες λεπτομέρειες και ιδιαίτερα καλό το μεγάλο ποσό, κάτι που επιβεβαιώνει περεταίρω πως η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα γύρω από την διαδικασία ενεργοποίησης καθώς και το ότι τελικά, το μακροπρόθεσμο πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει άλυτο. Όπως τονίζει μάλιστα, θεωρεί ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γίνει πάρα πολύ σύντομα.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά θα κάνουμε να μην πληρώσουμε ποτέ! Ετσι κάνουν οι καλοί και τίμιοι επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]