Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρικυμία εν κρανίω

  • Η ποδηλασία, η κωπηλασία, η αναρρίχηση σε ορθοπλαγιά κι άλλα extreme sports, το parapente, γιατί όχι –το συστήνουμε ανεπιφύλακτα– δημιουργούν ευεξία, βοηθούν στο στρες, καταπολεμούν το άγχος από την πεζή καθημερινότητα
Γενικά, η αερόβια άσκηση θα έπρεπε να βοηθά –έτσι λένε όλοι οι ειδικοί– και στη σπιρτάδα του μυαλού, στη διαύγεια του πνεύματος. Κι όμως τα φαινόμενα μας οδηγούν δυστυχώς στα αντίθετα τελείως συμπεράσματα…
ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ διαδέχονται η μία την άλλη. Εξι μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάποιοι πρέπει να βρίσκονται σίγουρα…σε τρικυμία εν κρανίω και να μη σκέφτονται πριν μιλήσουν. Να παιδιαρίζουν.
ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ τα αλλοπρόσαλλα που συμβαίνουν καθημερινά. Αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών πάνω σε βασικά οικονομικά ζητήματα, βιάζονται να ανακοινώσουν ομολογιακό δάνειο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανοίγει συζήτηση για την αναθεώρηση της συμφωνίας των Βρυξελλών. Και το αποτέλεσμα όλων αυτών;
ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ δανεισμού να φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη και πλέον τα πάντα να είναι ανοικτά. Τόνωση της αγοράς δεν υπάρχει, αντιθέτως έχει δημιουργηθεί ασφυξία ρευστότητας και ουδείς μπορεί να προδικάσει το μέλλον.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση πανικού και με παλινωδίες προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η ανοχή και η αντοχή του ελληνικού λαού τελειώνουν.
Σύντομα όλοι θα αρχίσουν να νιώθουν στο πετσί τους το οικονομικό πρόβλημα και τις γκάφες της κυβέρνησης. Πλέον κανείς δεν πιστεύει στη δικαιολογία ότι για όλα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία. Η κυβερνητική αδράνεια δεν χρεώνεται πλέον στους προηγούμενους.
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για ανικανότητα ή αφέλεια των κυβερνώντων. Η ιστορία αρχίζει από το 2007 όταν ο Καραμανλής πήρε τις εκλογές, διαψεύδοντας την δεξιά παρένθεση, και δίνοντας σ’ όλους μαθήματα διαχείρησης κρίσεων. Διότι μην ξεχνάτε ότι το 2004, όταν ο Σημίτης παρέδωσε το δακτυλίδι στον Γιώργο, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές αλλά η κατάσταση ήταν τραγική. Η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπρεπε να εκτελεστούν παρά την κατασπατάληση των χρημάτων και όλα τα κανάλια απογοητευμένα εγκαλούσαν τον Καραμανλή και δεν δέχονταν καμιά δικαιολογία για το υπερχρέος που παρέλαβε.
Από το 2007 όταν ξαναπήρε τις εκλογές, άρχισε η αποδόμηση της κυβέρνησης με μανία. Όλοι οι προδώτες των καναλιών επιτίθεντο με μανία σε όποιο κυβερνητικό έβγαινε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης. Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε τους σημερινούς επικεφαλής των δελτίων των 8, να συμπεριφέρονται με λύσσα και να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.
Σε συνενόηση με τους φίλους τους, του Πασοκ, άρχισαν να διαδίδουν και να μεγαλοποιούν οποιαδήποτε φήμη, συνήθως ψεύτικη, ώστε να στοχοποιήσουν τους συνεργάτες του Καραμανλή. Ειρωνεύονταν ,κοροϊδευαν, διέβαλαν και ευχαριστημένοι μετά, πρόβαλαν τα επιτεύγματα του πασοκ. Ο Καραμανλής άντεξε μέχρι που άρχισαν οι καταστροφές, δηλ φωτιές, λεηλασίες, διαδηλώσεις και ο πόλεμος εκ των έσω. Θυμηθείτε Βουλγαράκη, Παυλίδη, Μανώλη. Θυμηθείτε προεκλογικά πως συντονισμένα απαξιωνόταν το έργο του Καραμανλή. Πως επέμειναν στην σκανδαλολογία. Και οι συνεργάτες πουθενά, όλοι εξαφανισμένοι.
Το σχέδιο ήταν να τον εξολοθρευσουν όχι απλώς να χάσει τις εκλογές, γιατί ο Κώστας ήταν έλληνας, πατριώτης και αξιοπρεπής, δεν θα ξεπουλούσε τους έλληνες και την χώρα του. Τι εισέπρεξε; Αχαριστία.
Ο κόσμος έκανε την λάθος επιλογή παρασυρμένος από τις χαοτικές υποσχέσεις Γιώργου, σε άπταιστα ελληνικά. Είχε αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου. Απαξίωση του έργου των κυβερνήσεων του Καραμανλή, διόγκωση του ελλείματος, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, τρομοκρατία των πολιτών, παιχνίδια με τα ομόλογα και διόγκωση του χρέους. Αποσταθεροποίηση της ΕΕ, και σπρώξιμο της χώρας στην έξοδο από την ΕΕ και προσφυγή στο ΔΝΤ.
Οι έλληνες για 5 χρόνια περασαν καλά και σήκωσαν κεφάλι, πρέπει να γίνουν φτωχοί και άθλιοι. Ότι δεν μας πήραν με το χρηματηστήριο, μας το παί ρνουν σταδιακά μαζί με τις δουλιές μας και με την αξιοπρέπειά μας. Και τα αμερικανάκια γελάνε με την κατάντια μας και μας επαναφέρουν στην θέση μας, των ιθαγενών.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]