Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς... Επτωχεύσαμεν!!!

  • Ενώ η Ελλάδα ηδη βρίσκεται με το ένα πόδι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες οι κυβερνήτες μας εξακολουθούν να διαψεύδουν την ενεργοποίησι της συμφωνίας δανεισμού μας από την Ευρωπαϊκή Ένωσι και το ΔΝΤ με τους όρους που ισχύουν στο ΔΝΤ
Όμως είναι σαφές ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ο δανεισμός, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του ΔΝΤ, εφ όσον οι διεθνείς αγορές ( οι «κερδοσκόποι» όπως τον τελευταίο καιρό αποκαλούμε τους μόνιμους δανειστές μας) δεν πείθοντο για την αξιοπιστία μας, τελικός καθίσταται μονόδρομος όπως είχε συζητηθεί στην απόφασι κορυφής της 25ης Μάρτιου 2010.
Οπωσδήποτε ο εξευτελισμός, η καταστροφή, η κοινωνική αναταραχή, η βεβαιότης για ανύπαρκτο μέλλον.
Μιας χώρας που κατασπατάλησε τα κοινοτικά κονδύλια σε χαριστικές παροχές και σε αναρίθμητα σκάνδαλα αντί να δημιουργήσει υποδομές και αναπτυξιακό περιβάλλον
Ενός κράτους λαϊκιστών επιπόλαιων ανεύθυνων και ανεπάγγελτων πολίτικων (με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις) που γιγάντωσαν τον κρατισμό και μετέτρεψαν μια ανθηρά οικονομία σε δημοσιοϋπαλληλικό οργανισμό ημέτερων, φίλων, συγγενών, κομμωτικών υπαλλήλων.
Μιας χώρας που άγεται και φέρεται, διαπ αιδαγωγείται και «μορφώνει αποψι» από τα αριστερό-κρατούμενα Μέσα Εξαχρειώσεως των Μαζών.
Μιας χώρας όπου ο συνδικαλισμός έγινε κομματικό δεκανίκι και εξέθρεψε οκνούς χαραμοφάηδες ψευδό-νταήδες εκκολαπτόμενους βουλευτές ένα θορυβώδες ζημιογόνο παρακράτος που δεν έχει ουδεμία σχέσι με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας , αλλά μόνο με τα στενά ιδιοτελή συμφέροντα των ενασχολούμενων και του κόμματος που υπηρετούν.
Μιας χώρας όπου μια θλιβερή μειοψηφία αμετανόητων εραστών σταλινικών καθεστώτων με την βία των μολυβένιων κονταρο-φόρων της με τα εμετικά κόκκινα σφυροδρέπανο-στόλιστα σημαιάκια, αποθρασυνθεντες, χαράσσουν πολιτική και επιβάλλουν τις αποφάσεις τους επι του πεζοδρομίου καταλαμβάνοντας υπουργεία, δημόσια κτίρια, αίθουσες συνεδριάσεως διοικητικών συμβουλίων... ενώ προτρέπουν τον λαό και την κρίσιμη μάζα αμόρφωτων απαίδευτων ισλαμιστών λαθρομεταναστών σε «λαϊκιά» επανάσταση!!
Σε μια τέτοια χώρα ο εξευτελισμός και η καταστροφή είναι μάλλον αναπόφευκτο πεπρωμένο, όταν οι πολιτικοί ακούραστα εξακολουθούν ακόμη και την υστάτη στιγμή να κωφεύουν, να στρουθοκαμηλίζουν, να αλληλοκατηγορούνται, και να κυνηγούν ανεμόμυλους... αντι να συνέλθουν.
Ήδη στη σκέψη ολων μας στριφογυρνά ότι η χώρα αυτή τηρούμενων των αναλογιών λίγο απέχει από το Κιργιστάν και την σημερινή Μπανγκόγκ.
Υπό την έννοια αυτή βεβαίως μάλλον θετική έως «ευτυχής» θα είναι η εξέλιξις της πτωχεύσεως μας το νωρίτερο δυνατόν, αφού ο δανεισμός μας με τους όρους του ΔΝΤ θα εξαναγκάσει σε λήψι μέτρων που οι λαϊκιστές ψοφοδεείς πολιτικοί μας δεν θα ήταν ποτε σε θέσι να πάρουν. Ενω ο βαρύτητα ασθενής θα λάβη το ενδεικνυόμενο φάρμακο και στην πρέπουσα δόση, προτού η ασθένεια τον εξολοθρεύσει...
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τι έγραφε στην ετήσια έκθεσι του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1975, δηλαδή μόνο 36 χρόνια πριν καταλήξουμε εδω:
1. Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παράγωγη αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% ο όποιος ήταν ο υψηλότερος εκείνου όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ πλην Ιαπωνίας (σελίς 9 της εκθέσεως)
2. Κατά την ιδία χρονική περίοδο 1968-1973 σημειώθηκε αύξησι των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% και σε ολόκληρη την οικονομία αύξησι 12% (σελίς 76 και 81 της εκθέσεως).
3. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στις 27.000( εικοσιεπτά χιλιάδες!!!) άτομα ( σελίς 24,25 της εκθέσεως).
Ενώ οι οικονομικοί Ταιμς του Λονδίνου απένειμαν δυο φορές το Οσκαρ της οικονομίας στην Ελλάδα, το 1971 και το 1972. Με το ακόλουθο δικαιολογητικό βραβεύσεως:
«Για την καλλίτερη γενική επίδοσι. Το βραβείο των χωρών υψηλής αυξήσεως του εισοδήματος » απονέμεται στην Ελλάδα για την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,5% και την ισχυρή θέσι ως προς τις εξωτερικές τις πληρωμές και εξαιρετική προσέγγισι για νομισματική σταθερότητα»
Αλήθεια τι μας κοστίζει περισσότερο. Η «Δημοκρατία» ή η ανικανότητα ;
Ιασων



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ιάσονα τράβα να βρεις τον Πινοσέτ,και τον Φράνκο γιατί το χρυσόμαλλο δέρας το βρήκε ο πραγματικός Ιάσων ο ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Εσύ πρέπει να έμεινες ως αποξηραμένο φυτό από τον Εμφύλιο μέσα σου.
    Βλέπω να είσαι διψασμένος για αδελφικό αίμα.
    Αλήθεια άκουσες τίποτα για Μακρονησιώτες επενδυτές;;; 1967-1974.
    Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου που νομιμοποίησε την Τούρκικη εισβολή το Κ.Κ.Ε. το έκανε;;;
    Μαζέψου προβοκάτορα.
    Βλέπεις τι ωραία είναι η Δημοκρατία,σε προφυλάσσει και μάλιστα σου δίνει το δικαίωμα να καταθέτης την όποια άποψη σου.
    Ακόμη και αν στηρίζεις δυνάμεις αντίθετες με την εύρυθμη λειτουργία τις.
    Μαζέψου λίγο ,δεν είναι ηλίθια η κοινωνία μας παρόλο τον πολιτικό μαζοχισμό τις.
    Ο Βλάξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]