Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ιδιώτες στο κυνήγι φόρων!!!

  • Όταν η ανικανότητα γίνεται κυβέρνηση τότε αναλαμβάνουν οι μπράβοι του συστήματος να γεμίσουν -με το αζημίωτο- τα "κενά" που οι κυβερνώντες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν
  • Οι πληρωμένοι -με ποσοστό προφανώς- "εισπράκτορες" παίρνουν τη θέση δημοσίων υπαλλήλων -των εφοριακών-, οι οποίοι θα πρέπει να απολυθούν άμεσα
  • Πώς μπορούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική λαίλαπα επιθέσεων που γίνονται εναντίον τους; Για πόσο ακόμη θα μένουν στα σπίτια τους οι πολίτες; Μήπως ο κύριος Παπανδρέου έχει προσλάβει και ιδιωτικές δυνάμεις καταστολής από τις ΗΠΑ;
Την ίδια ώρα ανάλογη τακτική ακολουθεί και για την περιστολή των κρατικών δαπανών. Oπως άλλωστε είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών, η εξέλιξη των δαπανών «δεν είναι βιώσιμη».
Eτσι επιστρατεύει πέντε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στελέχη των εταιρειών αυτών θα εγκατασταθούν σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία προκειμένου να ψαλιδιστούν τα έξοδα.
Με τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφού ακόμη δεν έχουν αποδώσει πλήρως τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης (αύξηση ΦΠΑ, περικοπές σε επιδόματα και αποδοχές) και τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού να εμφανίζουν «μαύρη τρύπα» 219 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, το οικονομικό επιτελείο θέτει άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο «αναστήλωσης» των φορολογικών εσόδων.
Καθοριστική αναμένεται να είναι η συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ και τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων για την αναμόρφωση των ελεγκτικών μηχανισμών και της φορολογικής διοίκησης.
Τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός αναμένεται να παραλάβει τα πορίσματα του κλιμακίου του ΔΝΤ, το οποίο το τελευταίο 15ημέρο «ξεσκόνισε» τις μεγάλες εφορίες του Λεκανοπεδίου για να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και τις διαδικασίες είσπραξης των δημοσίων εσόδων.
Η «επιχείρηση» αύξησης των φορολογικών εσόδων προβλέπει:
1. Συγκρότηση ομάδας δράσης για την αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με τη βοήθεια στελεχών του ιδιωτικού τομέα επανασυστήνονται τα γραφεία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες.
Με δεδομένο ότι από τα 32 δισ. ευρώ των ανείσπρακτων οφειλών εισπράξιμα θεωρούνται περίπου 10 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να εισπράξει φέτος το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ. Πρώτοι στο στόχαστρο βρίσκονται 1.521 φορολογούμενοι με οφειλές προς το Δημόσιο που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, οι οποίοι, αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, απειλούνται με κατάσχεση των ακινήτων τους.
2. Δημιουργία ειδικής ομάδας – task force, που θα αναλάβει να κωδικοποιήσει και να υλοποιήσει με ταχύτατες διαδικασίες τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, ενώ δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.
3. Παρακολούθηση σε κάθε Δ.Ο.Υ. της εφαρμογής των στόχων που έχουν τεθεί.
4. Εντατικοποίηση ελέγχων στη βάση διασταυρώσεων στοιχείων.
5. Εφαρμογή αυστηρότερων ποινών στους φορο-παραβάτες.
6. Αναμόρφωση του ΣΔΟΕ.
7. Καμπάνια για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.
Μεγάλες εταιρείες ορκωτών λογιστών σε όλα τα υπουργεία
Συμφωνία με 5 ελεγκτικές εταιρείες
Σε συμφωνία με πέντε ελεγκτικές εταιρείες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα στελέχη τους θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία και θα περνούν από «κόσκινο» τις δαπάνες.
Πρόκειται για μεγάλες εταιρείες ορκωτών λογιστών. «Υπογράφουμε αυτές τις ημέρες την προγραμματική σύμβαση μαζί τους. Αυτές οι εταιρείες θα μας βοηθήσουν στην παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού με συγκεκριμένα άτομα σε κάθε υπουργείο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Θα τοποθετηθούν δύο άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών, αλλά και στην παρακολούθηση του φετινού προϋπολογισμού. Θα υπάρξουν άτομα στα βασικά ασφαλιστικά ταμεία και σε μεγάλα νοσοκομεία.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτες οι ελεγκτικες εταιρειες θα ελεγχουν και τις μιζες των πολιτικαντηδων???


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]