Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα σκέφτονται το... διάγγελμα

  • Το κουμπί της εκκίνησης θα το πατήσει ο Πεταλωτής ή η κυβέρνηση;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να τους πει που είναι και τι ακριβώς κάνει αυτό το κουμπί;
  • Τελευταία ημέρα το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Σήμερα παραδίδει στο... ΔΝΤ
  • Κυβέρνηση για γέλια και λαός για... κλάματα (αφού συνεχίζει να παρακολουθεί βουβός τον διασυρμό του)
Με την αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας να έχει ξεκινήσει, Μαξίμου και κυβέρνηση δίνουν παράλληλη μάχη τόσο έναντι των όρων που ενδεχομένως αξιώσει το ΔΝΤ όσο και για την υποδοχή με ήπιο τρόπο μιας τέτοιας εξέλιξης από κοινωνικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η κυβέρνηση δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμη αν χρειαστεί να «πατήσει το κουμπί» του τριμερούς μηχανισμού επισημαίνοντας όμως ότι «η μόνη κόκκινη γραμμή για τις αποφάσεις της είναι το εθνικό συμφέρον».
Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο της προσπάθεια της κυβέρνησης να μετριάσει την ανησυχία πολλών για το εύρος της ανάμειξης του ΔΝΤ σημείωσε ότι αυτό θα εμπλακεί μόνο κατά το 1/3 στο λεγόμενο «δίχτυ ασφαλείας» και ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με όσα επέβαλε το Ταμείο σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία».
Νέα Δημοκρατία: εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση
Από τη Ρηγίλλης ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «παρέλαβε κρίση χρέους και ελλείμματος και τη μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού» για να συμπληρώσει ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι βλέπουν το Δ.Ν.Τ ως μηχανισμό άντλησης φθηνού χρήματος».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν ότι η ίδια έβαλε το «πιστόλι» στο τραπέζι με τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι ουδέποτε υπήρξε μπλόφα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει ότι ήταν οι κεντροδεξιές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκείνες που… όπλισαν το πιστόλι και «έφεραν το ΔΝΤ».
Βέβαια, τίθεται και ένα ακόμη θέμα. Κι αυτό, επειδή λέγεται πως έχουμε... δημοκρατία. Τί γίνεται με το θέμα της διαδικασίας; Δε θα περάσει από Βουλή; Έχουμε ακόμη δημοκρατία ή όχι; Έχουμε ακόμη σύνταγμα ή όχι; Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι! Ή μήπως είμαστε;
Από σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάζει και την 21η Απριλίου!!! Ημέρα παράδοσης μίας χώρας, στην οικονομική χούντα του ΔΝΤ. Μήπως θα έπρεπε να κηρύξουν την ημέρα ως "ημέρα εθνικής παλλινωδίας" και να γίνονται παρελάσεις (των τραπεζών με τους υπαλλήλους τους);


Οι λήξεις ομολόγων των επόμενων ετών


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η κυβέρνηση δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «η μόνη κόκκινη γραμμή για τις αποφάσεις της είναι το -----εθνικό συμφέρον------»."

    Τώρα γιατί πάλι η κυβέρνηση θυμήθηκε τη λέξη εθνικό; Πώς μπορούμε πλέον να την πιστέψουμε ότι ενδιαφέρεται για το εθνικό συμφέρον; Αφού έβγαλε επιδεικτικά από τα υπουργεία την απαγορευμένη λέξη 'εθνικό'. Αφού με τους θεωρητικούς της προπαγανδιστές υπονόμευσε με κάθε τρόπο την έννοια του έθνους ώς κάτι κατώτερο (υπάρχουν εκατοντάδες πρόσωπα και παραδείγματα με την Δραγώνα να ξεχωρίζει σε αδεξιότητα και αναξιότητα). Η έννοια του έθνους πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την αριστερά με κάθε τρόπο και αποδομήθηκε λυσσαλέα και απαξιώθηκε.

    Τώρα δηλαδή άρχισαν τα δακρύβρεκτα ξεφωνητά της κυβέρνησης για "εθνική" σωτηρία και "εθνικό συμφέρον". Σιγά σιγά (μέρα που είναι) θα αρχίσουν να ρίχνουν και το σύνθημα "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια", έννοιες που από εμφανίσεώς του το ΠΑΣΟΚ διαρκώς υπονόμευε ακόμη και μέσω του ιδρυτή του και της ιδιωτικής του ζωής που έγινε πρότυπο για τους συνεχιστές του.

    Ευτυχώς για την κυβέρνηση υπάρχουν ακόμη βαμμένα κομματικά φυτά - "πολίτες", που την οχυρώνουν και την αφήνουν να φυτοζωεί ώστε να ολοκληρώσει το βδελυρό έργο που σχεδίασε και πραγματοποιεί. Φυσικά και κανένας αφελής δεν μπορεί πλέον να πιστέψει στην βλακεία και την ανικανότητα της κυβέρνησης. Μας έχει πείσει ότι ξέρει πολύ καλά τί κάνει και πού μας οδηγεί.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]