Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί είναι το ΔΝΤ η λαιμητόμος των μη προνομιούχων;

  • Η έλευση του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, την Τετάρτη, νέφους θέλοντος, θα σημάνει για την Ελλάδα μια ακόμη μαύρη σελίδα στην οικονομική ιστορία της. Θα σημάνει την έναρξη ενός προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης, μια και ως μέλη της Ευρωζώνης δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποτίμηση του νομίσματος
  • Η επιβολή των μέτρων του ΔΝΤ είναι «σαν να ρίχνουν άγκυρα σε κάποιον που πνίγεται»!
Πρόκειται για μια σίγουρη απαίτηση του ΔΝΤ η μείωση των μισθών στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έτσι ώστε, όπως αυτοί διατείνονται, να επέλθει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Το σενάριο που ακούγεται κάνει λόγο για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 10% ενώ πάει για ψαλίδι ο 13ος και 14ος μισθός.
Αυτό είναι και το σημείο που θα κάνει τη διαφορά, που προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει διότι θα βρει απέναντί της όλη την κοινωνία.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατρέψουν την Ελλάδα σε… Λετονία ή Ουγγαρία. Άλλωστε, δραματική μείωση των μισθών θα σημάνει ακριβώς αυτό. Ύφεση διαρκείας, βουτιά της κατανάλωσης, μείωση των τιμών των αγαθών, ανεργία, απολύσεις ελεύθερες, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εργασία τριών και τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με ανάλογη μείωση των μισθών, όσων θα έχουν δουλειά. Έτσι θα επιτευχθεί η εσωτερική υποτίμηση, κάτι που παλαιότερα επιτυγχάνονταν με την υποτίμηση της δραχμής.
Αυτή είναι, όμως, και η «κόκκινη» γραμμή για τους εργαζόμενους. Δηλαδή με το να χάσουν τις δουλειές τους χιλιάδες και να μειωθούν οι μισθοί θα σωθεί η οικονομία ή οι τσέπες των οικονομικά ισχυρών, των επιχειρηματιών και των λοιπών νταβατζήδων; Τι σόι ανταγωνιστική οικονομία θα είναι αυτή που θα λιμοκτονούν χιλιάδες νεόπτωχοι;
Διότι, ξέρετε ποια είναι η διαφορά της Ελλάδας με τις άλλες χώρες όπως π.χ. την Ιρλανδία; Ότι εκεί υπάρχουν οργανωμένες δομές στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Στις προηγμένες χώρες, πριμοδοτούν την οικογένεια να κάνει παιδιά εδώ οι γεννήσεις μειώνονται λόγω της κρίσης.
Στο εξωτερικό υπάρχει καλύτερη παιδεία, κι όχι παραπαιδεία που κλέβει το εισόδημα των νοικοκυριών. Και φυσικά δεν υπάρχουν υψηλότεροι μισθοί και καλύτερη αγοραστική δύναμη.
Αυτά πρέπει να προτάξει η κυβέρνηση μπας και γλιτώσει τίποτε από τη λαίλαπα του ΔΝΤ. Διότι μπορεί να ξεφύγει από το ΔΝΤ, από τους πολίτες που την περιμένουν στη γωνία δεν θα ξεφύγει.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι γεννήσεις στην Ελλάδα δεν μειώνονται λόγο κρίσης. Μειώνονται γιατί στις αστικές κοινωνίες οι άνθρωποι έχουν αντικατασταθεί από τα μηχανήματα και τις τεχνικές μαζικής παραγωγής. Το να έχεις παιδιά στην πόλη είναι ένα εμπόδιο, ιδιαίτερα αν είναι άνεργα. Αντίθετα στις αγροτικές κοινωνίες τα παιδιά είναι χρήσιμα, είναι δύσκολο να μένουν άνεργα, να μην κάνουν οικογένεια κτλ.
    Τα τελευταία 100 χρόνια η αστική κοινωνία μαστουρώνει με την φτηνή ενέργεια του πετρελαίου, που την χρησιμοποιεί για την καλοπέραση της. Τώρα το πετρέλαιο τελειώνει και ταυτόχρονα μεταναστεύει στις αστικές κοινωνίες της Ινδίας και Κίνας.

    Η κόκκινη γραμμή του ΔΝΤ είναι αν θα μπορούν οι πολίτες με τις μειώσεις μισθών να πληρώσουν τα δάνεια τους. Η Ελληνική οικονομική κρίση δεν είναι απλός Ελληνική, αλλά Βαλκανική, γιατί τα οικονομικά προβλήματα των Ελληνικών τραπεζών θα τα πληρώσουν και οι Αλβανοί, και τα Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία.
    Όλα τα κράτη φτωχαίνουν τώρα, λόγο πετρελαίου, το θέμα είναι πως θα φτωχαίνουν πιο ομαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]