Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος Σκοπίων: "Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα..."

  • Στα βήματα του Γκρούεφσκι και ο Σκοπιανός Πρόεδρος
  • Κάνουν και παρατηρήσεις στην Ελλάδα ενώ δεν ξεχνάνε να αναφέρονται σε ατομικά δικαιώματα και αυτοπροσδιορισμό των πολιτών, σε μία διακρατική διαφορά
Σε οξείς τόνους απάντησε η πολιτική ηγεσία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρήση της ονομασίας «Μακεδονική Προεδρία 2010» το εξάμηνο κατά το οποίο η χώρα θα ασκεί την προεδρία στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και μακεδονικό έθνος», δήλωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ, κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές από την ελληνική πλευρά ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είναι να χρησιμοποιήσει την επικείμενη προεδρία της ΠΓΔΜ στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προωθήσει τις θέσεις της στο ζήτημα της ονομασίας.
Τις αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, μετά και τη γνωστοποίηση από τη μεριά της πΓΔΜ για την ονομασία που θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σχολίασε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.
«Δυστυχώς, η αντίθεση της Ελλάδας σχετικά με τον τίτλο της ονομασίας, τον οποίο εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό για την προεδρία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, φανερώνει ότι οι πιέσεις της δεν περιορίζονται στο ζήτημα με το συνταγματικό όνομα της χώρας μας, αλλά εισέρχονται και στην απαγορευμένη ζώνη των ατομικών και εθνικών δικαιωμάτων, του αυτοπροσδιορισμού και της γλωσσικής ταυτότητας», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ πρόσθεσε ότι το πρόθεμα «μακεδονική» στην προεδρία της πΓΔΜ στο ΣτΕ, «σχετίζεται με τα ζητήματα ταυτότητας και αποτελεί τμήμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας».
Χθες, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η πΓΔΜ θα χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» στο διάστημα που η χώρα θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (το εξάμηνο Μάιος-Νοέμβριος ).
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]