Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί ένας «επιχειρησιακά καμένος» να ηγείται του Ε.Α.;

  • Εκτεθειμένη η ΕΛΑΣ από έναν «καμένο» συνήθη ύποπτο…
Μπορεί άραγε, ένας «καμένος» να βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης; Ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος μαζί με άλλα πέντε άτομα –έως τώρα- συνελήφθη, με την κατηγορία ότι μετείχε στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν, ενώ παρακολουθείτο συνεχώς, και άρα επιχειρησιακά ήταν «καμένος». Πως λοιπόν, κατάφερνε να ξεφεύγει και, μάλιστα, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΕΛΑΣ έπαιρνε μέρος και σε επιθέσεις;
Εφόσον τα στοιχεία της Αστυνομίας για συμμετοχή του στον Ε.Α. επιβεβαιωθούν, τότε εγείρεται ένα μείζον ερώτημα σχετικά με τις ικανότητες των ελληνικών διωκτικών αρχών. Να σημειωθεί πως ήδη από την αρχή του 2005, λίγο μετά τη δολοφονία του ειδικού φρουρού, Γ. Αμανατίδη, έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φωτογράφιζαν, με διαρροές, ένα από τα «ορμητήρια» της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία. Έλεγαν χαρακτηριστικά δε, ότι μετά τη δολοφονία Αμανατίδη, βρέθηκε ένα λευκό «Nissan Micra», που είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία, από τη Νέα Ιωνία, και μάλιστα στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν κηλίδες αίματος του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη. Τώρα, πέντε χρόνια μετά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει ως «βάση» της οργάνωσης το σπίτι του Ν.Μαζιώτη. Όπως και να’χει το κουβάρι που θα οδηγήσει στην εξάρθρωση –ή όχι- της οργάνωσης, μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγεται.
Διαμαρτυρόταν γιατί τον… παρακολουθούσαν
Ενδιαφέρον πάντως, έχει μια επιστολή του Μαζιώτη, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2007 σε ιστοσελίδα, με τίτλο «Γιατί με παρακολουθούν διαρκώς;» και παρουσιάζει το ασφυκτικό «πρέσινγκ» που δεχόταν από την Αστυνομία. Αφού αναφέρει ότι αποφυλακίστηκε «τον Αύγουστο του 2001 μετά από 3,5 χρόνια φυλάκισης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο Ανάπτυξης», εξηγεί ότι έκτοτε βρισκόταν «κάτω από καθεστώς διακριτικής παρακολούθησης από τις αρχές ασφαλείας ως ύποπτος». Στη συνέχεια, έγραφε, «μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας (σ.σ.Ιανουάριος 2007) η παρακολούθηση έγινε αδιάκριτη και ασφυκτική». Επίσης, «τους τρεισήμισι μήνες που βρισκόμουν στα Κύθηρα την περασμένη άνοιξη (σ.σ.2007), όπου εργαζόμουν ως οικοδόμος, είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Νεάπολη Λακωνίας κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ παρακολουθείτο σύμφωνα με γείτονές μου και το σπίτι μου στην Αθήνα. Εκείνο το διάστημα επιχειρήθηκε να με συνδέσουν με τη σύλληψη εκεί δύο ιδιοκτητών λατομείων για παράνομη αποθήκευση εκρηκτικών, ουσιαστικά να με συνδέσουν με τυχόν διοχέτευση εκρηκτικών για «τρομοκρατικές» ενέργειες. Οταν γύρισα στην Αθήνα, πολυπληθές κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με συνόδεψε από το αεροδρόμιο μέχρι μέσα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που είχα πάει για ιατρικές εξετάσεις, ενώ σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσαν γνωστά ασφαλίτικα αυτοκίνητα».
Εάν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφει ο συλληφθείς, τότε εύλογα ο κάθε πολίτης αναρωτιέται: Μα τι έκανε τόσα χρόνια η ΕΛΑΣ;
Πηγή: "Ελεύθερος Τύπος"



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]