Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας έριξαν στην «ξέρα» του ΔΝΤ

  • Με το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μοιάζουν οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά και η επικείμενη είσοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και στην τσέπη και την καθημερινότητα των πολιτών
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, μετά τη διαφαινόμενη αδυναμία δανεισμού της με ρεαλιστικά επιτόκια, υποχρεώνεται να προσφύγει για βοήθεια (και) στον Παγκόσμιο Οργανισμό επειδή απέτυχε στους πολιτικούς χειρισμούς, στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και την εφαρμογή ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί πολιτικά και οικονομικά τη δύσκολη κατάσταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι δεδομένη.
Οι ανεύθυνες δηλώσεις του κυβερνητικού παράγοντα, γνωστού πλέον ως «βαθύ λαρύγγι», φαίνεται πως ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Βάζουν πλέον το «μαχαίρι στο λαιμό» της χώρας και φέρνουν προ των πυλών το ΔΝΤ, το οποίο θα ζητήσει ακόμη πιο σκληρά, ακραία μέτρα, όπως: περαιτέρω μείωση των μισθών στο Δημόσιο για τη διετία 2011-2012, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αρχικά με απολύσεις όλων των συμβασιούχων, καθώς και αριθμού εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, περικοπές αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ελαστικοποίηση της απασχόλησης, μείωση των κατώτατων μισθών, ακόμη και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και χαμηλότερες αποζημιώσεις στις περιπτώσεις απόλυσης.
Οι εταίροι της χώρας μας στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προστατεύουν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, ενώ οι κερδοσκόποι των διεθνών αγορών απλώς εκμεταλλεύονται τα εγκληματικά λάθη της ελληνικής κυβέρνησης.
Το σοβαρότερο ζήτημα είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, οι χειρισμοί της οποίας μας οδήγησαν, τελικά, στο μονόδρομο της ενεργοποίησης της συμφωνίας των Βρυξελλών, η οποία βάζει το ΔΝΤ στους κόλπους της Ε.Ε.
Η ρότα που ακολούθησε η κυβέρνηση, με τις συνεχείς παλινωδίες, τις άστοχες και άκαιρες δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων της και την αδυναμία της να εφαρμόσει αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια το καράβι με τη γαλανόλευκη στην «ξέρα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]