Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δρόμος προς το καλύτερο θέλει μόνο την δική μας απόφαση

  • Ανάγκη δημιουργίας ελληνικού πολιτικού σχήματος που πρώτιστο και μοναδικό σκοπό θα έχει την ιεράρχηση των ελληνικών συμφερόντων και όχι την προώθηση τρίτων...
  • Οδεύοντας προς το ΔΝΤ μήπως υπάρχει και κάποια άλλη καλύτερη λύση;
Βιώνοντας τον ψυχολογικό πόλεμο που γίνεται προς τον έλληνα πολίτη, παρακολουθώντας τις δυσάρεστες εξελίξεις που ισοπεδώνουν την αυτοπεποίθησή μου και διαπιστώνοντας πως η ανερμάτιστη οδός του ευτελισμού, της ηθικής και εθνικής καταβαράθρωσης αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου των "αρχόντων" μας, νιώθω την ανάγκη να φωνάξω μήπως και ξυπνήσω από τον εφιάλτη που ζω.
Δυστυχώς, όμως, οι φήμες έγιναν ψίθυροι και οι ψίθυροι γίνανε με τη σειρά τους υποθέσεις, που τελικά έδωσαν την εικόνα της βεβαιότητας του επερχόμενου ισοπεδωτισμού, της ταπείνωσης (προσωπικής και εθνικής) και του βιοτικού ευτελισμού... Όχι, δεν είναι κάποιος εφιάλτης, αλλά το τραγικό σήμερα που παραδίδεται αμαχητί στον άκρατο καπιταλισμό, ξεπουλώντας ελπίδες, όνειρα και ιδανικά... Και αρχίζω να αναρωτιέμαι...
Μήπως, τελικά, μέσα από αυτή την καταιγίδα, θα πρέπει επιτέλους να συνέλθει ο έλληνας πολίτης και να αντιληφθεί τους πρωταίτιους, τους πρωτεργάτες ή τους "πρωτομάστορες" εκείνων των πολιτικών που καταβαράθρωσαν την ίδια τη χώρα; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε πως έφτασε η ώρα να δημιουργηθεί μία πολιτική κίνηση, τέτοια, που δανειζόμενη από την πρόσφατη εμπειρία, να προσφέρει όλα εκείνα που αγνόησαν ή ευτέλισαν οι πολιτικοί ηγέτες και οι "άρχοντες" της πλουτοκρατικής πολιτικής;
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, που θα διέπεται από αρχές βασισμένες στις σύγχρονες πολιτικές τάσεις και θα στηρίζεται στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού και αναμφισβήτητα στην ιστορική μνήμη του έθνους μας..
Η καταβαράθρωση του πολιτικού συστήματος δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή την ουσιαστική αναβάθμιση οποιουδήποτε υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, ούτε οι υπάρχουσες πολιτικές δομές επιθυμούν την αναδιοργάνωσή τους, αφού έχουν "βολευτεί" οι μηχανισμοί που κινούν την σύγχρονη πολιτική ζωή, τα κόμματα και τους πονηρούς πλουτοκράτες.Όλοι αυτοί που κατέστησαν άγνωστη την θαυμάσια ελληνική λέξη «χρηστότητα» έχουν μπεί de facto στην σκιά μιας και τα πράγματα ανάγκασαν τον ελληνικό λαό να δεί την αληθινή τους αξία.Το κακό είναι ότι έχουμε μπεί στην ιστορική περίοδο στην οποία οι σκιές ασκούν εξουσία και μάλιστα αντίστοιχη την ιδιοσύστασής τους.
Σήμερα, η χώρα επιτακτικά αναζητά την μορφή εκείνη που θα μπορέσει ως προσωπικότητα να συγκεντρώσει αλλά και να αναδείξει την ισχύ του πολίτη και ταυτόχρονα να μπορέσει χωρίς συστολές να καταδείξει την πολιτική αλητεία και να επαναφέρει την κοινωνική ειρήνη μέσα από μία ειλικρινή και δυναμική προοπτική ακμάζουσας αναδιοργανωμένης -σε στέρεες και υγιείς βάσεις- οικονομίας. Η επαναφορά του δικαίου, η τιμωρία των λαμογιών και η χωρίς συμβιβασμούς επιβολή του νόμου υπέρ του συμφέροντος των πολιτών (δηλαδή των πολλών), είναι ένα έργο που έχει ξεχάσει να επιτελεί η δικαιοσύνη και τα όργανά της και ίσως χρειάζεται μία βαθειά τομή, ικανή να εξυγιάνει τη νοσηρότητα της αρχής του δικαίου. Μια νοσηρότητα της οποίας το βασικώτερο σύμπτωμα είναι η επιβράβευση της παρανομίας και η συστηματική «στοχοποίηση όποιου» τολμά να κινείται βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνο σε όσα ο νόμος ορίζει.
Η δημιουργία ενός νέου κομματικού μηχανισμού, ικανού να αγκαλιάσει και να πραγματοποιήσει τις ελπίδες, να απομακρύνει τους φόβους και να ξεκινήσει την εκ του μηδενός σύσταση ενός κράτους που θα σέβεται πρώτα από όλα τους πολίτες του και τις αρχές και ηθικές αξίες που η ιστορία έχει καταγράψει, διαφαίνεται ως η μοναδική πλέον ελπίδα προκειμένου να διασωθούν τα υπάρχοντα αγαθά και κεκτημένα και να επανέλθουν τα απωλεσθέντα. Μία πολιτική κίνηση βασισμένη στα πλαίσια ενός πρωτότυπου ελληνικού χριστιανοδημοκρατισμού, που όμως θα έχει σφραγίδα καθαρά ελληνική, στηριγμένη σε σταθερές πολιτικές αξίες και μακριά από τους παραγοντίσκους καρεκλοκένταυρους και δεινόσαυρους της πολιτικής που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση, είναι πλέον η μοναδική οδός που είναι δυνατόν να οδηγήσει τη χώρα έξω και μακριά από τους κινδύνους του παρόντος.
Χωρίς ρεβανσιστικές τάσεις, αλλά με σαφή την πρακτική επαναφοράς της νομιμότητας και φυσικά της σκληρής τιμωρίας όλων εκείνων που ισοπέδωσαν αξίες, ιδανικά και έπαιξαν επικίνδυνα επιδιώκοντας έως και την απώλεια εθνικών χαρακτηριστικών προκειμένου να διασωθούν ή να αναδειχθούν μέσα από την καταδυνάστευση των πολιτών, είναι δεδομένο πως αποτελεί την μοναδική πλέον πολιτική λύση που θα μπορέσει να ανταποκριθεί έμπρακτα στο μείζον: στην διάσωση αυτού του ίδιου του ελληνισμού και της ίδιας της χώρας.
Στα πλαίσια αυτής της λογικής θα πρέπει πλέον να αρχίσουμε να "λειτουργούμε". Κι αυτό, επειδή ο δρόμος του ευτελισμού και της ηθικής κατάπτωσης δεν είναι μονόδρομος στις επιλογές μας. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, που μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, αρκεί εμείς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν λαός, να αποφασίσουμε να κάνουμε επιτέλους την δική μας επανάσταση απέναντι στο υπάρχον πολιτικό κατεστημένο που επιθυμεί να μας έχει ποδηγετημένους και υπάκουους δούλους του...
Δεν γεννάται ζήτημα για το αν το θέλουμε, δεν γεννάται ζήτημα για το αν μπορούμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αποφασίσουμε να πούμε το δικό μας όχι (και που οφείλουμε κάτω από τις σημερινές περιστάσεις) κόντρα στα συμφέροντα των ολίγων που απολαμβάνουν και μεγιστοποιούν τα πλούτη τους οδηγώντας εμάς στην εξαθλίωση.
Τι λέτε λοιπόν, το αποφασίζουμε;
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Το παρόν κείμενο αποτελεί μία προσωπική σκέψη - πρόταση, η οποία ίσως θα έπρεπε να συζητηθεί...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ13 Απριλίου 2010 στις 10:10 μ.μ.

    Στην ανάγκη της πατρίδος φωνάζουμε ΠΑΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου αναφέρεσαι στην επαναφορά του δικαίου και το έργο της δικαιοσύνης. Ποιάς δικαιοσύνης ποιών δικαστικών λειτουργών; Αυτών που αν μέσω κρίσης κανονίζουν με δικαστικές αποφάσεις να αυξάνουν τους μισθούς τους και να επιβαρύνουν το κράτος με εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά για τον καθένα από τους εαυτούς τους;

    Δυστυχώς, για το πολιτικό σχήμα που οραματίζεσαι, θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη πνευματική και ηθική υποδομή στον λαό, την οποία η μεγάλη πλειοψηφία στερείται. Μακάρι να κάνω λάθος.

    Πάντως καλά κάνεις και φωνάζεις.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνε μου και ποιος δεν το θέλει; Δεν βλέπεις ότι το 62% στις δημοσκοπήσεις ζητάει καινούριο κόμμα; Παράλληλα όμως γνωρίζεις, ότι κι αυτή η ελπίδα των 62% αν τελικά δημιουργηθεί καινούριος πολιτικός σχηματισμός, θα φαλκιδευτεί διότι απλούστατα και το καινούριο μαγαζί, αφού προβάλλεται ήδη ως "προσδοκία" από τα ΜΜΕ, θα είναι μια από τα ίδια, δηλαδή ένα συνονθύλευμα διαφόρων με διάφορους, για ψευτοπροοδευτικό ξεκάρφωμα του πολιτικού συστήματος.
    Διότι, όσο ο λαός μας είναι αιχμάλωτος της τηλε-εξάρτησης, θα άγεται και θα φέρεται απ' "αυτούς"..
    Απ' την άλλη μεριά, η δημιουργία ενός αληθινά ελληνικού (όχι εθνικιστικού όμως..)πολιτικού κινήματος, αν αναπτυχθεί σε επίπεδο τέτοιο που να ενοχλήσει το σύστημα, θα χτυπηθεί ανελέητα με τις μεθόδους που τόσο καλά γνωρίζουν οι Υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες που κυβερνάνε τη χώρα: Θα συκοφαντηθούν οι εκπρόσωποί του, θα γελοιοποιηθούν πρόσωπα και συνειδήσεις, θα δοθεί μεγάλη προσοχή στην αφανιστική αγνόησή τους από κάθε πιθανότητα ανοιχτής επικοινωνίας, θα θεωρηθεί αμέσως "γραφικό" όπως και τόσα άλλα που κυκλοφορούν ήδη στις μέρες μας.
    Οπότε; Τι μένει; Τι μας μένει; Το σφάξε Αγά μου ν αγιάσω; ΄Οχι βέβαια..
    Απλώς, αντί να προτείνει κανείς, από «πάνω» μια καινούρια λυτρωτική κατάσταση, πιστεύω πως οφείλουμε όλοι μας να παλεύουμε με τον τρόπο που μπορούμε, μέχρις ότου ο ίδιος ο λαός να φωνάξει αυτούς που ενστικτωδώς έχει επιλέξει και που κανένας δεν θα μπορεί να συκοφαντήσει και τότε ίσως "κάτι" να ανθίσει. ΄Εγώ για παράδειγμα κιόλας έχω ξεδιαλέξει μέσα μου πέντε-έξι Έλληνες που θα μπορούσαν να με εκπροσωπήσουν.
    Οψόμεθα λοιπόν ες Φιλίππους, Κωνσταντίνε μου..
    Πάντα φίλος σου όπως πολύ καλά γνωρίζεις.
    Δημήτρης Ιατρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ
    ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ
    ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΟΠΛΑ
    ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΗΘΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ
    ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ
    ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ
    ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ
    ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1821 Ή ΣΤΟ 1940.
    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ
    ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
    ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
    ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΤΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟ
    ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ-ΚΟΜΜΑ-ΠΑΡΑΤΑΞΗ
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ, ΤΟΛΜΗ, ΠΙΣΤΗ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 21, 40, ΕΟΚΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οντως αγαπητε κωνσταντινε η χωρα χρειαζεται ενα νεο πολιτικο σχηματισμο....πατριωτικο θα τον χαρακτηριζα....και θα πρεπει να ο σχηματισμος αυτος να απεχει απο τη λεξη κομμα γιατι η λεξη κομμα παραπεμπει σε κομματι....και τα κομματα αυτο το στοχο επιτελουν....να χωριζουν τη χωρα σε κομματια προκειμενου να αλωνιζουν οι διαφοροι "φιλοι" μας του εξωτερικου και να κανουν τη δουλεια τους οπως αυτοι ξερουν καλυτερα....το διαιρει και βασιλευε βλεπεις ειναι το συνθημα που εφαρμοζουν απαρεγκλιτα εδω και αιωνες και εμεις αδυνατουμε να κατανοησουμε τι σημαινει....

    Το προβλημα ειναι οτι ο ελληνικος λαος εχει εθιστει απο τα σημερινα κομματα σε εναν παραξενο φανατισμο...καθε που ειναι εκλογες τα κομματα καταφερνουν να συσπειρωνουν το λαο γυρω τους...το χαζοκουτι με τους απιθανους αυτους ανθρωπους που θελουν να λεγονται δημοσιογραφοι τα καταφερνουν μια χαρα....
    Για να μην μακρυγορω....πιστευω οτι θα το νεο αυτο πολιτικο σχημα θα υπαρξει στο μελλον,πιστευω οτι ο ελληνας θα βρει και παλι το δρομο του ξεκινωντας απο την αρχη για μια ακομα φορα,μαθαινοντας να αγαπαει την πατριδα του - οτι αυτο σημαινει - πρωτα και μετα τον εαυτο του.....μονο που οπως ειπα θα ξεκινησει και παλι την ΑΡΧΗ...δηλαδη η πατριδα δε θα ειναι ισως τοσο μεγαλη οσο ειναι σημερα.....ισως ναναι λιγο μικροτερη....λιγο φτωχοτερη....λιγο πιο πεπειραμενη πια....ισως να εχει αλλαξει και λιγο το πολιτευμα....παντως το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι λιγο καλυτερη....
    Αυτο που θα πρεπει να καταλαβουμε επιτελους σα λαος ειναι να μη βασιζομαστε ποτε στους "φιλους" μας του εξωτερικου που παντα ειναι προθυμοι να μας δανεισουν χρηματα.....πρεπει να βασιζομαστε στις δικες μας δυναμεις και αν ποτε δανειστουμε να να εφαρμοζουμε αυτο που μαθαινουμε στην πρωτη δημοτικου...ποτε δε δανειζομαστε για να ξεπληρωσουμε παλια χρεη.....απλωνουμε το χερι μας μεχρι εκει που μπορουμε και οχι παραπερα...

    Ευχαριστω για το χωρο....και συνεχισε κωνσταντινε την πολυ καλη δουλεια που κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπαρχει εθνικιστικο επαναστατικο κομμα και ειναι η χρυση αυγη.
    η μονη που μπορει να σωσει την πατριδα απο την απολυτη καταστροφη. κανενας αλλος.
    μεχρι να φτιαχτει αυτο το πατριωτικο κομμα που προτεινετε, να οργανωσει τον λαο θα περασουν χρονια και δεν εχουμε χρονο.
    αλλωστε με νεροβραστους αστικους πατριωτισμους, ποτε στην ιστορια δεν αντιστραφηκαν σαπιες και παρακμιακες καταστασεις.
    οι ακραιες καταστασεις θελουν ακραιες λυσεις.
    εθνικιστικη επανασταση και ανατροποη του καρκινιασμενου καθεστωτος της μεταπολιτευσης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]