Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θυσιάζουμε την Ελλάδα της Ναυτιλίας για την… πολιτική εξουσία

  • Όταν κάποιοι μπερδεύουν την βούρτσα... τότε η Ναυτιλία μας βρίσκεται "υπ' ατμόν"... την ίδια ώρα που "ζητιανεύουμε" φθηνά δάνεια για να επιβιώσουμε
«Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ποντοπόρου Ναυτιλίας». Αυτός θα είναι, άραγε, ο νέος τίτλος του Υπουργείου, καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επανασχεδιασμό και ξαναμοίρασμα του ήδη τριχοτομημένου υπουργείου Ναυτιλίας ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο; Και το «Ν» στο ΥπΟΑΝ θα παραμείνει ή θα… αποπλεύσει, για να δώσει τη θέση του στο «Λ» (σ.σ. Λιμένων);
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ από το τέλος Μαρτίου αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα που θα οριστικοποιούσε τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος με τη σύσταση Αρχηγείου, τελικά ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μεταφερθούν στον κ. Χρυσοχοΐδη όλες οι αρμοδιότητες της ποντοπόρου ναυτιλίας οι οποίες μέχρι χθες βρίσκονταν στην ευθύνη της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Η σχετική «διαρροή» γνωστοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή το μεσημέρι, από τον Υπουργό Επικρατείας Χαράλαμπου Παμπούκη.
Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η συνέχιση του πρωταγωνιστικού ρόλου των λιμενικών στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας, κάτι που απαιτούσαν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι όμως δεν απεμπόλησαν το αίτημά τους για επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, στην πρότερή του μορφή.
Τι θα γίνει όμως και με την κρουαζιέρα; Και επίσης, πώς διαχωρίζεται η ποντοπόρος ναυτιλία από την ακτοπλοΐα η οποία, όπως και η κρουαζιέρα, παραμένουν στο Υπουργείο της κ. Λούκας Κατσέλη; Κρουαζιέρα και Ακτοπλοΐα δε συνιστούν …Ναυτιλία;
Ας δούμε όμως πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο στην Ελληνική Ναυτιλία μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες δεν φαίνεται να φέρνουν την επιθυμητή για τους εμπλεκόμενους με τα ναυτιλιακά λύση.
* Λιμάνια, ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα παραμένουν στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
* Η Ναυτική Εκπαίδευση λέγεται ότι θα υπαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας.
* Ποντοπόρος Ναυτιλία και Λιμενικό μεταφέρονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να εξυπηρετηθούν οι Εφοπλιστές της Ποντοπόρου Ναυτιλίας, οι οποίοι συνήθισαν στην άνευ ωραρίου εξυπηρέτησή τους από τους λιμενικούς.
* Οι άγονες γραμμές παραμένουν στο Υπουργείο Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών και στον υφυπουργό Νίκο Σιφουνάκη.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]