Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σούβλισμα που ήρθε μετά το Πάσχα...

  • Μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν
    Μπορούν να μας κόψουν όλα τα λουλούδια
    Αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν την Άνοιξη να 'ρθει
    (Πάμπλο Νερούντα)
Ναι, οι κερδοσκόποι φταίνε που το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, απειλεί την χώρα μας με 16 δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμο εξαιτίας της αδυναμίας που σημείωσε στο θέμα της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων από το 2003 έως σήμερα!
Ναι, οι κερδοσκόποι φταίνε που βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και πολίτες δίνουν μάχες για να διατηρήσουν ακόμα και σήμερα τις παράνομες χωματερές. Τι μας νοιάζει που στο εξωτερικό οι πόλεις ερίζουν για το ποια θα εξασφαλίσει ΧΥΤΑ! (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).
Ναι, οι κερδοσκόποι φταίνε που έμειναν στα αζήτητα δισεκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για δημιουργία υποδομών, ενεργειακή επάρκεια και δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Τι μας νοιάζει που στην Αγγλία προβλέπεται να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας ώστε να φυτευτούν "μέσα" στην βόρεια θάλασσα 6.000 γεννήτριες για να παράγουν το 25 % του ρεύματος στην Βρετανία!
Ναι, οι κερδοσκόποι φταίνε που μετά από έφοδο του ΣΔΟΕ σε 56 ιατρεία στη Λ. Κηφισιάς και τη Γλυφάδα, χειρουργοί και μεγαλογιατροί δήλωναν εισόδημα 10.000- 30.000 ευρώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έκοβαν ούτε αποδείξεις, ούτε διατηρούσαν βιβλία ασθενών!
Ναι, οι κερδοσκόποι φταίνε που τα κουτσομπολιά κάνουν σε δευτερόλεπτα μέσο διαδικτύου τον γύρο της γης, και άπαντες έμαθαν πως τρωκτικά του δημοσίου έπαιρναν ως 1500 ευρώ εκτός έδρας με πεταμένες αποδείξεις διοδίων!
Δεν ξέρω αν σε αυτό το χάλι φτάσαμε επειδή ο ένας, λάδωνε τον άλλον, αλλά το μόνο που χρειάζεται τώρα για να σωθεί αυτός ο ιστορικός λαός, (απόγονος ένδοξων προγόνων) από την επικείμενη καταστροφή, είναι το λάδι. Και συγκεκριμένα το "ευχέλαιο"!
Αληθινός διάλογος. Έμπορος: "Αν σας κόψω απόδειξη θα πληρώσετε 50 ευρώ παραπάνω. Λοιπόν? Να σας κόψω απόδειξη;" Πελάτης: «Άντε ρε κόψετης μ@λ@κίες»... Κι η κατηφόρα τελειωμό δεν έχει.
Τους ελληνικούς δείκτες της οικονομίας παρουσιάζει σαν παράδειγμα προς αποφυγήν στους μαθητές του ένας οικονομολόγος καθηγητής σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο. Παντού έχει φτάσει η χάρη μας.
Δεν πα να φτάσει και 2.50 ευρώ η βενζίνη. Ευκαιρία να κάνουμε πράξη το ποδηλατικό σύνθημα "και α και ου, ποδήλατα παντού".
Την ώρα που καίγεται η γούνα μας γιατί χρειαζόμαστε επειγόντως λεφτά, ένας Γερμανός οικονομολόγος πάει στα δικαστήρια την Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι το πακέτο βοήθειας που συμφώνησαν για την Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Την ίδια ώρα στην χώρα μας η Άντζελα πάει στα δικαστήρια την Τζούλια για δυσφήμηση! Θα πάω να ζήσω στην Τεχεράνη... δεν υπάρχουμε.
Η μοναδική χώρα που έβαλε λουκέτο σε οποιαδήποτε επιχείρηση έβγαζε κέρδος από τη γύμνια των υπαλλήλων της είναι η Ισλανδία. Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο η Ισλανδία, η χώρα της οποίας το μισό Κοινοβούλιο αποτελείται από γυναίκες και η πρωθυπουργός Johanna Sigurdardottir είναι λεσβία, αποφάσισε να κλείσει όλα τα στριπτιτζάδικα!
Με πόσο αμείβεται η Τζούλια; Με 1000 ευρώ το λεπτό; Τώρα που θα κατέβει στην χώρα μας όλη η original κατάξανθη βιομηχανίας του σεξ να δω τι θα παίρνει...
Και μην ξανακούσω άλλο ότι η Τζούλια θα έπρεπε να ντρέπεται. Για ποιο πράγμα να ντρέπεται το κορίτσι; Η χειρότερη ντροπή είναι να ντρέπεται κανείς.
Προς δημόσιους υπαλλήλους: Πέρασε το Πάσχα. Σιγά, σιγά να επιστρέφουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς!
Καλά είναι δυνατόν να μην έχει ξεκινήσει ακόμη στον ALPHA το ριάλιτυ "ΚΑΤΙ ΞΥΝΕΤΑΙ" με πρωταγωνιστές τους “εργατικούς” δημοσίους υπαλλήλους; Αδιανόητο!
Τους πιάσανε, τους πιάσανε! Το μάθαμε από τα σαΐνια της αναχρονικής τηλεόρασης. Ποιους πιάσανε; Καλά δεν το μάθατε; Τους τρομοκράτες ντε... Οοοοοοοχι αυτούς που έβαλαν την βόμβα των 350 δισ ευρώ και έκαναν μπάχαλο την Ελληνική οικονομία; Τους άλλους, ...τους δήθεν "άπιαστους". "Αυτούς που υποτίθεται και τους ήξεραν και τους παρακολουθούσαν 15 χρόνια τώρα!
Δώσε τρομοκρατικό δράμα στο λαό μήπως και να ξεχάσει το παλούκι το χοντρό.
Δεν ξέρω πως θα πρέπει να αντιδράσουμε ώστε, να σπάσει αυτό το απόστημα της τηλεοπτικής χαβούζας, αλλά από τις λίγες φορές που ντρέπομαι να είμαι Έλληνας είναι όταν ακούω από τους τηλεπρούχοντες με μηδενική φαντασία και κανένα όραμα, το χιλιοειπωμένο: "ο κόσμος αυτά θέλει να δει"!
Παράνοια; Καθημερινά ακούω και για μια νέα επιτυχία της κυβέρνησης! Αναρωτιέμαι πόση αγριεμένη υπομονή χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να βλέπει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του;β
Ακούω και ξανακούω πως το ΔΝΤ θα κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα. Σόρυ, αλλά τόσα χρόνια τι είναι;
"The party is over" μας είπαν οι "κακοί" από την Ευρώπη. Λέτε να είναι αλήθεια και να λείπουν μόνο οι σερβιτόροι που περιμένουν να ανάψουν απλά τα φώτα για να μαζέψουν...;
Αφού λοιπόν σουβλίσαμε το (ελληνικό παρακαλώ) αρνάκι μας, τώρα ήρθε η ώρα να μας σουβλίσει το Διεθνές νομισματικό ταμείο. Και μετά φυσικά ως γνήσιοι Έλληνες, παραδοσιακά, θα σουβλίσουμε ο ένας τον άλλον...
Πως το λέει ο καραγκιόζης; "Ε ρε γλέντια!!
Παναγιώτης Σατζόγλου
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]