Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έγινε τα τελευταία 35 χρόνια...

  • Πόσα οικονομικά σκάνδαλα και έμειναν ατιμώρητα; Πόσοι πολιτικοί καλύφθηκαν πίσω από την ασυλία τους; Πόσοι επαγγελματίες πολιτικοί έγιναν ασπίδα και αγωγοί συμφερόντων σε σωρεία περιπτώσεων διαπλοκής και διαφθοράς; Ποιοί χρέωσαν τούτο τον τόπο και συνεχίζουν να τον χρεώνουν; Ποιοί έκλεψαν τούτο τον τόπο και έμειναν ατιμώρητοι;
Η Ελλάδα προ των πυλών του διεθνούς νομισματικού ταμείου. Είναι βέβαιο ότι για τον περισσότερο κόσμο που δεν γνωρίζει ούτε τι είναι, ούτε τι κάνει το Δ.Ν.Τ, όλα αυτά που ακούγονται στα παράθυρα των τηλεοπτικών δελτίων, φτάνουν στα αυτιά τους ως …κινέζικα. Όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα στα περισσότερα σοβαρά ζητήματα που ζημίωσαν τούτο τον τόπο, ο καθημερινός Έλληνας τα συνειδητοποίησε με... καθυστέρηση.
Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που προσγειώθηκε το αεροπλάνο του Ζισκαρ-ντε-Στεν στο παλιό αεροδρόμιο και μετέφερε την δημοκρατία στον τόπο που την γέννησε στο πρόσωπο του Καραμανλή. Ποια δημοκρατία και για ποιους; Τι έγινε μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια και φτάσαμε δυστυχώς στις ήμερες μας όχι μόνο να διασύρεται διεθνώς η χώρα που δίδαξε πολιτισμό και αρχές σε αυτούς που ανέβαιναν στα δέντρα, αλλά, να διαπιστώσουν οι Έλληνες για μια ακόμη φόρα τα ακραία ανθελληνικά αισθήματα όλων αυτών που υποτίθεται ότι είμαστε… συνεταίροι, σε αυτό που βάφτισαν Ενωμένη Ευρώπη.
Η πλειοψηφία των ελλήνων δεν αισθάνθηκε ποτέ στην πράξη Ευρωπαίος ή Ευρωπαία. Δεν έφτασαν ποτέ τα υποτιθέμενα ευεργετικά δικαιώματα η παροχές μέσα στο σπίτι των Ελλήνων. Εξ αρχής ήταν πολίτες β κατηγορίας και κατά βάση γιατί ποτέ δεν επιχειρήθηκε καν έστω και κατά προσέγγιση εξομοίωση με τα στάνταρ των εταίρων. Μια εξομοίωση έγινε πράξη ,αυτή του ευρώ με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω και νοσταλγούν όλοι οι Έλληνες την χρυσή δραχμούλα γιατί γονάτισαν. Αναρωτιούνται οι Έλληνες όσοι έχουν ακόμη τα κουράγια να σκέπτονται τι έγινε αυτά τα 35 χρόνια της κατ επίφαση δημοκρατίας στη χώρα μας.
Ποσά οικονομικά σκάνδαλα που παραγράφηκαν και έμειναν ατιμώρητα; Πόσοι πολιτικοί καλύφθηκαν πίσω από την ασυλία τους; Πόσοι παλαιοί νταβατζήδες πήραν ότι ήθελαν και πόσοι καινούργιοι δημιουργήθηκαν και έκαναν χρυσές δουλειές; Πόσοι επαγγελματίες πολιτικοί έγιναν ασπίδα και αγωγοί συμφερόντων σε σωρεία περιπτώσεων διαπλοκής και διαφθοράς; Ποιοι χρέωσαν τούτο τον τόπο και συνεχίζουν να τον χρεώνουν; Ποιοι έκλεψαν τούτο τον τόπο και έμειναν ατιμώρητοι; Αυτά και αλλά πολλά... άπειρα μπορεί να θυμηθεί o δύσμοιρος Έλληνας.
Και φτάσαμε στο σήμερα. Με την Ελλάδα να νεκρώνει σε όλα τα επίπεδα. Με τον Έλληνα να κοιμάται και να ξυπνά με τον φόβο και την αγωνιά του αύριο. Με τσαλακωμένη ψυχολογία και αβέβαιο μέλλον. Εξαπατημένος και προδομένος, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής αντίδρασης. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα σύστημα ποικιλότροπης εξάρτησης. Χωρίς παραγωγική διαδικασία σε ένα ευλογημένο τόπο με όπως εξελίχτηκε καταραμένους ανθρώπους. Και δυστυχώς νεοέλληνες τα χειρότερα έρχονται…
Ωρολόγιος Δείκτης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην το ψάχνετε! Πριν από λίγο διάβασα στο διαδίκτυο μία είδηση και απογοητεύτηκα: Στη FYROM, λέει η είδηση, άρχισαν συλήψεις για σκάνδαλο μα πλαστές αναπηρικές συντάξεις! Εδώ, 35 χρόνια με χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις "μαϊμού" και δεν έχει ιδρώσει το αφτί κανενός παχύδερμου!Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί δε μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]