Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχωρεί οριστικά η ING από την Ελλάδα!


Τι φοβούνται και θέλουν να αποφύγουν;

Τεράστιες επιπτώσεις πρόκειται να επιφέρει η προγραμματισμένη αποχώρηση ενός χρηματο-οικονομικού ομίλου από τη χώρα μας. Μάλιστα έχει ήδη προγραμματισθεί και η σταδιακή του αποχώρηση με τρόπο που να μην κινήσει υποψίες και χάσει σημαντικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου, ο όμιλος που αποχωρεί είναι η γνωστή ING, για την οποία και κατά το παρελθόν έχουν γίνει σχετικές αναφορές, μόνο που σήμερα το θέμα της αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα, είναι απόλυτο γεγονός. Σε θεωρητικό επίπεδο θα ακουστεί η αιτιολογία της αναδιάρθωσης από την μητρική εταιρεία, αλλά κανείς δεν θα είναι σε θέση να απαντήσει που θα μεταβιβαστούν τα πάρα πολλά συμβόλαια που ήδη έχει η ING, αλλά και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης χρηματο-οικονομικής εταιρείας, οι οποίοι θα βρεθούν έρμαια των εξελίξεων...
Ποιός είναι ή πρόκειται να είναι ο ρόλος του Κοντομηνά στο συγκεκριμένο θέμα;
Γιατί οι Αγγλοσάξωνες αποχωρούν από την Ελλάδα; Υπάρχει σύνδεση και με τις πετρελαϊκές εταιρείες που αποχώρησαν ήδη από την χώρα;
Γιατί οι συγκεκριμένες μετακινήσεις οικονομικών κολοσσών μας φέρνουν μόνο ανησυχία και μάλιστα αν αναλογιστούμε πως αποφεύγουν να βρίσκονται μέσα σε εμπόλεμες περιοχές, τι πρόκειται να συμβεί;
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κώστα είναι πολύ σημαντική η είδηση που μας δίνεις...

    Όπως φαίνεται και στο παρακάτω άρθρο της Ναυτεμπορικής η μητρική φαίνεται να αποχωρεί στο σύνολό της απο τον ασφαλιστικό κλάδο.....

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1733636

    Πόλυ εύτοχα ρωτάς γιατί φεύγουν όλοι απο εδώ , μην ξεχνάμε πως είναι η δεύτερη Ολλανδικών εταιρία που το κάνει(SHELL)........και βέβαια τι θα γίνει με τους 450 εργαζόμενους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως προκαλεί σκέψεις αυτό και όπως είχα δει στον χαρδαβέλλα στην εκπομπή για τα ιμια κάποιος είχε κάνει αυτήν την επισήμανση ότι ο δείκτης συναλλαγών στο χρηματιστήριο δεν αυξομειώθηκε και καμια μεγάλη εταιρία δεν είχε αποχώρηση από την χωρα μας,οποτε δεν πηγαίναμε σε πόλεμο,όμως τώρα αυτό προκαλεί σκέψης, αν και υπάρχει πρόβλημα λόγο του ντόμινο με τις αμερικανικες εταιρίες, που στην ουσία το κραχ δεν έχει τελειώσει,δείτε τους δείκτες ανάπτυξης τις χώρας μας οι οποιοι είναι αρνητικοί,τι να κάνει εδώ αφού δεν υπάρχει χρήμα,ακόμα και οι βιομήχανοι στηρίζουν την έκτακτη φορολόγηση,κοινός λέγειv είμαστε στα μαύρα οικονομικά μας χαλια,και στην ουσία ο καραμανλής ήξερε τι πρόκειται να έρθει και σηκώθηκε και έφυγε και άφησε διαλυμένη ουσιαστικά την οικονομία.πάντως η παρατήρηση είναι ότι τα ολλανδικά συμφέροντα-εταιρίες έφυγαν από την χωρα μας, δηλαδή στην ουσία του θέματος οι ξένες επενδύσεις μια μια την κάνουν για αλλου.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποεπενδύουν πανταχοθεν αποδομούμενοι, προφασιζόμενοι αναδομήσεις.

    Ευλογημένε Casius,έλα και....παραδίπλα.
    Μοιρασμένη γνώση, αληθινή γνώση καθότι πολλαπλή.

    Εύχου.
    ΚΙΧΕΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ING, που πλέον ανήκει στο Ολλανδικό Δημόσιο, έχασε πολλά δισεκατομμύρια από τις επενδύσεις στα κάθε λογής "εξωτικά" χρηματοοικονομικά προϊόντα.

    Πλέον, κάθε μεγάλος όμιλος θα αναγκαστεί να "σπάσει" σε διάφορα κομμάτια. Αναμείνατε εξελίξεις και για τη Citibank Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ερώτημα που προκαλεί το άρθρο σου Κωνσταντίνε είναι το μείζων στο τι μέλει γενέσθαι στην πατρίδα μας.
    Η οικονομική παράμετρος είναι το απλό ερώτημα που δημιουργείται από των προβληματισμό που προκαλεί το γραπτό σου.
    Αυτό με προβλημάτισε και εμένα όταν αποφάσισαν τα Ελληνικά πετρέλαια να αγοράσουν την SHELL Ελλάδος με τα χιλιάδες πρατήρια τις σε όλη την επικράτεια .
    Γιατί η SHELL την (έκανε)με πολύ ελαφριά πηδηματάκια από την Ελλάδα???.
    Αυτό που πιστεύω είναι ότι η γενική πληροφόρηση μας, και εξειδικεύοντας την μπορεί ίσως να δώσει κάποιες απαντήσεις στο θέμα.
    Σχετικό ήταν με το πιω πάνω κριτήριο και το νόημα στο παράδειγμα Χριστόφια που τόσο πείραξε την Τουρκία,να σας το θυμίσω, έλεγε πως η διεθνής κοινότητα χαϊδεύει την Τουρκία όπως των Χίτλερ πριν ξεσπάσει ο Β΄παγκόσμιος πόλεμος!!!!!!!.
    Το γεωπολιτικό παίγνιο στο παγκόσμιο χωριό βρίσκεται σε κομβικό σημείο,μία (υπερδύναμη) όλο φρεσκάδα διατεθειμένη να τα κάνει όλα μπάχαλο στη περιοχή και να δρομολογήσει την ανανέωση τις οικονομίας τις αγοράς που θα επιφέρει δοκιμασμένα νίκη του τραυματισμένου προσωρινά καπιταλισμού στο παγκόσμιο νου.
    Ένα σενάριο που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι ότι το Ανατολικό ζήτημα εξελίσσετε και αναμοχλεύεται,με αυτό το σκεπτικό. Ανατολικό ζήτημα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ κράτη πρωταγωνιστές του παρελθόντος.
    Εάν χτυπηθεί η Ελλάδα κλονίζεται ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συ χρόνος,να μη ξεχνούμε ότι η διάλυση τις Γιουγκοσλαβίας δεν ήταν η Η.Π.Α. αλλά η Δημοκρατική και ενωμένη Γερμανία,η Η.Π.Α.με το Ν.Α.Τ.Ο.βομβάρδισαν την κουτσουρεμένη Σερβία και φρέναραν ουσιαστικά και ξεκάθαρα την κάθοδο των συμμάχων τους Γερμανών στα Βαλκάνια,η δε στήριξη τις Σερβίας από την Ρωσία λειτούργησε καταλυτικά στις εξελίξεις της περιοχή τότε.
    Το μπάχαλο θέλουν να το πετύχουν με το ελάχιστο κόστος για τους ίδιους,και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους πόσο θα κοστίσει σε Ανθρώπινες ψυχές,αρκεί να πετύχουν οι σχεδιασμοί τους.
    Αρα Κωνσταντίνε δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανοί πήραν το αεροδρόμιο Ε.Βενιζέλος για 50 έτη και οί Γάλλοι το Ρίο-Αντίρριο αυτοί είναι που ξεκάθαρα δέν θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε.



    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να θυμίσω ότι η Ολανδέζα Βασίλισα Βεατρίκη είναι στην κορυφή της Λέσης Μπίλντερμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται,και δυσκολεύουν,πίστη δύναμη ελπίδα,προσευχή,και ...υπομονές...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΑΧ ΚΑΝΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΩΝ ΕΥΑΤΟ ΣΩΘΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]