Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αλλεπάλληλα λάθη τακτικής της Ντόρας

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη ΝΔ αφορά φυσικά το «τι θα κάνει τώρα ο Αβραμόπουλος;». Ο ίδιος δήλωσε αυστηρή ουδετερότητα.
Είναι όμως γεγονός ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν αντιτάχθηκε σφόδρα στους μηχανισμούς της κ. Μπακογιάννη και παράλληλα επέβαλε μαζί με τον Α. Σαμαρά την διαδικασία της εκλογής από την βάση, την οποία δεν ήθελε με τίποτα η Ντόρα. Δηλαδή, η στάση του δείχνει, πέρα από σενάρια και εικασίες, ότι δύσκολα θα οδηγηθεί στο στρατόπεδο της Ντόρας.
Το δεύτερο σημαντικό γεγονός στη ΝΔ ήταν χθες η δήλωση υποστήριξης του Μ. Έβερτ προς την κ. Μπακογιάννη, την οποία απέσπασε η ίδια σε συνάντησή τους στο σπίτι του πρώτου στο Πικέρμι. Το τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή το αφήνουμε στην φαντασία σας. Εσείς όμως, αν ήσαστε στην θέση της κ. Μπακογιάννη θα επιδιώκατε συμμαχία με κάποιον που μόνο αρνητικές εντυπώσεις δημιουργεί στους οπαδούς της ΝΔ μόλις εμφανισθεί δημοσίως και επιπλέον συνδέεται μέσω συγγενικού του έστω προσώπου με τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνηση; Τι μπορεί άραγε να προσφέρει στην κ. Μπακογιάννη ο κ. Έβερτ που μόνο για την προστασία του γαμπρού του ενδιαφέρεται.
Συνεχίζει δηλαδή να κάνει σοβαρά λάθη τακτικής η κ. Μπακογιάννη, όπως τότε που έλεγε ότι πήρε το δακτυλίδι από τον Καραμανλή και μετά έψαχνε να το βρει. Όπως τότε που ήθελε ένα «συνέδριο express», χωρίς τη συμμετοχή της βάσης των νεοδημοκρατών, και μετά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της άμεσης δημοκρατίας – με περιορισμούς όμως μπας και καταφέρουμε να το ελέγξουμε το πράγμα. Όπως και στην περίπτωση του Β. Μεϊμαράκη που επανέφερε ξαφνικά στην επικαιρότητα τα γεγονότα του 1993 πολώνοντας την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα όλοι να νομίζουν τώρα ότι όχι μόνο ότι τον έβαλε η Ντόρα, αλλά και ότι τον «έκαψε» πριν της ώρας του.
Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά την τελευταία αυτή τακτική της κ. Μπακογιάννη. Σε ποιους άραγε απευθύνεται η νομιμοφροσύνη προς το … «μαντρί» που επικαλείται εναντίον του Σαμαρά; Στους καραμανλικούς φυσικά και γι αυτό είδαμε και χθες το βράδυ στην τηλεόραση τα πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας να προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον καραμανλισμό του …Σαμαρά.
Πιστεύει, όμως, κανείς στα σοβαρά στο επιτελείο της κ. Μπακογιάννη ότι θα πείσει τους καραμανλικούς με τέτοια επιχειρήματα, όταν σχεδόν όλοι οι καραμανλικοί … “τα έχωναν” στον Κ. Καραμανλή τα προηγούμενα χρόνια επειδή ανεχόταν την υπονόμευσή της;
Ας το προχωρήσουμε όμως αυτό παραπέρα. Πιστεύει άραγε κανείς ότι η επίκληση της κομματικής νομιμοφροσύνης σε μια κομματική βάση της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι δεν πήγε να ψηφίσει επειδή θεωρεί ότι την «πούλησε» η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα;
Είναι σαφές ότι κανείς σώφρων πολιτικός δεν μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
Η γνώμη μας είναι ότι η Ντόρα προσπαθεί να συνεταιρισθεί και να αναπαράγει μόνο τον διαβρωμένο και απαξιωμένο κομματικό μηχανισμό που εν ονόματι της πίστης στον «καραμανλισμό» διέσυρε και το κόμμα και τα ιδανικά του. Γι αυτό και την στηρίζουν οι οικογενειακές βαρονίες και μεταξύ άλλων και όσοι ενέχονται στα σκάνδαλα της προηγούμενης πενταετίας. Μέσω αυτού του μηχανισμού ελπίζει ότι θα προσελκύσει τους ψηφοφόρους που χρειάζεται. Μέχρι στιγμής όμως ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις προσπάθειές της.Η πόλωση που επιχειρεί η κ. Μπακογιάννη είναι επιλογή πανικού. Επειδή έχει να προτάξει μόνο το 1993. Ενώ η ίδια θα πρέπει να απαντήσει για την Ζήμενς, τον Σωκράτη, τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα, την Aegean, τις πρόωρες εκλογές, τη συνεχή υπονόμευση του Κ. Καραμανλή και άλλα πολλά.
Η πραγματική πόλωση είναι αλλού. Είναι ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν της ΝΔ.
Οι ταλαιπωρημένοι και απαξιωμένοι Νεοδημοκράτες δεν αναζητούν σήμερα εικονολάτρες του καραμανλισμού και πιστούς ερμηνευτές του καταστατικού.
Οι Νεοδημοκράτες αναζητούν σήμερα ηγεσία και όραμα και αυτά εχθροί και φίλοι αναγνωρίζουν ότι τα διαθέτει μόνον ο Σαμαράς.
Αν λοιπόν τις ημέρες που απομένουν αυτός και το επιτελείο του καταφέρουν να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό σε κάθε νεοδημοκράτη, τότε είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Μεταπολίτευση που όλοι αναζητούμε θα γίνει πραγματικότητα.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αν λοιπόν τις ημέρες που απομένουν αυτός και το επιτελείο του καταφέρουν να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό σε κάθε νεοδημοκράτη, τότε είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Μεταπολίτευση που όλοι αναζητούμε θα γίνει πραγματικότητα."

    Τα ιδια ελεγαν και εγραφαν καποιοι και το 2004 για τον Καραμανλη!!
    Μα ακριβως τα ιδια!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]