Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη πόλωσε το κλίμα στο κόμμα της ΝΔ

Τώρα θα βγάλει και τα τσομπανόσκυλα…

Η κυρία Μπακογιάννη σχίζει τα ιμάτιά της προκειμένου να πείσει (φυσικά απευθύνεται μόνο προς ηλιθίους και σε κάποιους που πιστεύουν πως μαζί της μπορούν να βολέψουν τα παιδιά τους) πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης!
«Εγώ ποτέ δεν έλειψα από την παράταξη, ποτέ δεν έφυγα και ήμουνα πάντα εδώ για να δίνω τις μάχες μου…»! Η δήλωση αυτή, φυσικά ανήκει στην κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία έτσι έστειλε το μήνυμα της έναρξης του αγώνα με τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Και έτρεξαν οι γνωστοί παρατρεχαμενοί της, αυτοί που κυκλοφορούσαν μαζί της αγκαζέ και φώτισαν το πολιτικό τοπίο με την «ιστορική» τους γνώση!!!
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «πήρε τα μήνυμα» και αποφάσισε να απομακρυνθεί από την πολιτική δυσωδία που άρχισε να εκπέμπεται, αλλά κι επειδή βλέποντας πως η μάχη έχει περιοριστεί ανάμεσα σε Σαμαρά και Μπακογιάννη, δεν θέλησε να καταχωρηθεί στους ηττημένους.
Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζοντας από το παρελθόν τις τακτικές της «οικογένειας», δεν έδειξε να ξαφνιάζεται και άρχισε την προσωπική του επικοινωνιακή επίθεση, ελπίζοντας πως στις τάξεις των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κυριαρχεί ακόμη η πολιτική μνήμη, αλλά κυρίως η πολιτική κρίση για τα όσα δυσάρεστα έπληξαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατά την τελευταία του κυβερνητική περίοδο. Γνωρίζοντας την σκληρότητα της αντίπαλης πλευράς, επιτίθεται με βάση το συναίσθημα, χωρίς να αποδέχεται στο πλευρό του τους βαρώνους, οικογένειες ή εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα.
Όμως, η τελική ευθεία προς την εσωκομματική κάλπη για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα, μόλις είχε αρχίσει. Η κυρία Μπακογιάννη μέσα από την συγκεκριμένη της δήλωση (η οποία πέρασε ασχολίαστη από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ τα οποία κάλυπταν και συνεχίζουν να καλύπτουν με το νόμο της ομερτά τις δραστηριότητες της Ντόρας) απλά «έδειξε τα δόντια της» και δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένη «να πάρει το κόμμα» με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο… Και πρώτη άνοιξε τον χορό «των μαχαιριών στην πλάτη».
Όμως, η δήλωσή της, αυτή καθεαυτή, έχει ιδιαίτερη σημασία πέρα από την ό,ποια σηματοδότηση προς την εσωκομματική σύγκρουση έκρυβε επιμελώς. Παρατηρώντας τα λόγια της κυρίας Μπακογιάννη, διαπιστώνουμε την πρώτη της ανακολουθία: «Εγώ ποτέ δεν έλειψα από την παράταξη, δεν έφυγα και ήμουνα πάντα εδώ για να δίνω τις μάχες μου…»! Και όμως, η κυρία Μπακογιάννη έλειψε… και δεν έδωσε αγώνες… και το έκανε για να γλυτώσει από την δύσκολη πολιτική θέση στην οποία είχε περιέλθει προ καιρού…
Έτσι, προτίμησε να αρρωστήσει προεκλογικά και να μην μπορεί να «συμπαραστέκεται» στον πρωθυπουργό και στον μοναχικό αγώνα που εκείνος έδινε για να μας πείσει πως εάν ψηφιστεί, θα φροντίσει να μας ανταμείψει με πολλά σκληρά μέτρα!!! Η κυρία Μπακογιάννη προτίμησε να κρυφτεί στην ασθένεια, για να μην αντιμετωπίσει το σκάνδαλο της Aegean, το σκάνδαλο της Siemens αλλά και άλλα φαιδρά στα οποία πρωταγωνίστησε κυρίως από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.
Έφυγε τρέχοντας μακριά από τον αγώνα του κόμματός της, εγκατέλειψε την μάχη, επειδή προτίμησε να διασωθεί η ίδια πολιτικά…! Όσο και αν προσπάθησε να θυμίσει την φυγή του Αβραμόπουλου, αλλά και του Σαμαρά και την ανακολουθία τους απέναντι στο κόμμα, η κυρία Μπακογιάννη δεν μπόρεσε να μας κάνει να ξεχάσουμε πως και η ίδια δεν δίστασε να απομακρυνθεί για να διασωθεί… Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η ασθένεια ήταν πραγματική, θα έπρεπε να έχει φροντίσει να δώσει σειρά ολόκληρη από τηλεοπτικές συνεντεύξεις και από άρθρα στις εφημερίδες, προκειμένου να πείσει για τις αγνές της προθέσεις και τις πραγματικές της διαθέσεις για την συμπόρευσή της με την αγωνία που ζούσε το κόμμα της. Πόσω δε μάλλον, όταν γνώριζε η ίδια και το Μαξίμου πως οι εκλογές ήταν χαμένη υπόθεση και δεν μπορούσαν παρά μόνο με θαύμα να αναστρέψουν το κλίμα. Στην πολιτική, όμως, δεν γίνονται θαύματα και όλα είναι ελεγχόμενα και καλά προγραμματισμένα επί μακρού χρονικού διαστήματος.
Κι ενώ η κυρία Μπακογιάννη, μπορεί να μην γνωρίζει καλά ιστορία (π.χ. τα περί Σαμαρά και του πατέρα της), ήξερε πολύ καλά πως έπρεπε να φροντίσει για την προσωπική της πολιτική επιβίωση, όπως και τελικά έκανε (καλώς ή κακώς θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και ο ιστορικός του μέλλοντος).
Αλλά αποτελεί σχήμα οξύμωρο να κατηγορεί άλλους, για υποθέσεις προ 156ετίας (ίσως και περισσότερο), όταν η ίδια είχε εγκαταλείψει τρέχοντας το πεδίο της πολιτικής μάχης που έδινε το κόμμα, του οποίου την αρχηγία σήμερα επιδιώκει… Πόσο παράξενο, πράγματι, είναι, να σε διεκδικεί αυτός που σε έχει εγκαταλείψει στα χειρότερα… Και πόσο πιο παράξενο είναι, αυτός που θέλει να θυμηθείς παλιές ιστορίες, την ίδια στιγμή να απαιτεί να μην θυμάσαι τις… πρόσφατες!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Η Μπακογιαννη δεν βγαζει τσοπανοσκυλα,αλλα "λαγους".
    Εχει αποβλακωθει απο την αλαζονεια και την ασυδοσια!!!
    Εμεις τι φταιμε???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    Ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΙΞΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιες φορες λιγο μετα την ηττα αν θυμασαι Κωνσταντινε,ειχα πει τη γνωμη μου για οσα "εκπροσωπει" η κυρια...κοιταξτε ποια μιλαει για τρικλοποδιες στην παραταξη..ξεχναει οτι ο πρωτος διδαξας ηταν και ειναι ο παΤΕΡΑΣ της..μια και πισω απο αυτην αυτος κινει τα νηματα...αλι και τρις αλι αν καθησει στο σβερκο μας...αφου προχθες κανωντας ζαπινκ την ακουσα που τσιριζε κι ελεγε οτι ΟΛΑ ΘΑ Τ'ΑΛΛΑΞΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ..

    Κατι ειπωθηκε χθες στην εκπομπη του Χαρδαβελλα ..κατι για βομβα αναφορικα με την κυρια..δεν το ειδα ,αν θελεις αναφερε κατι γι'αυτο..μια και σπανια βλεπω t.v...

    Καλη σας μερα!
    ellen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία ευθεία επίθεση κατά της Ντόρας για διαχρονική ρεμούλα της φαμίλιας σε συνεργασία με τους "νταβάδες" και για ενδοτισμό με ύποπτο ρόλο στα εθνικά μας ζητήματα θα έκρινε σίγουρα τη διαδοχή υπέρ του Σαμαρά. Αλλά και την ατζέντα της εσωκομματικής αναμέτρησης αν τόλμαγαν να την φέρουν ηπίως στην επί της ουσίας πολιτική πάλι θα έχανε η Ντόρα. Για να τολμήσει κάποιος όμως να πολιτευτεί έτσι πρέπει να έχει υπ'όψιν του να κυβερνήσει διαφορετικά απ' ότι οι προηγούμενοι και να λάβει τα μέτρα του απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς που έχει η χώρα μας. Εγώ δε βλέπω κάποιον να τολμά εκεί που ο Καραμανλής κιότεψε, εσείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό περί αρρώστιας κάτι μου θυμίζει... πως τον λέγανε τον κινέζο ρε παιδιά;stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε το παιδιά, η γυναίκα είναι πεθαμένη και δεν το ξέρει ακόμα.
    Και τί "θάνατος",από αυτόν που δεν το περίμενε ποτέ. Ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες της δεν το φανταζότανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. An einai dunaton na katigoroume ti Dora gia fugi tin ora tis kalpis...mono ekeini evgaine sta kanalia kai akoma kai otan mpike sto nosokomeio edine sunenteu3eis stis efimerides...as meinoume loipon sta pragmatika gegonota kai oxi se anipostates katigories pou ginontai skopimos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ αναγνώστη, η Ντόρα όταν μπήκε στο Νοσοκομείο (την επομένη της ανακάλυψης της υπόθεσης Aegean), "κατέβασε ρολά" και σταμάτησε την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Διόλου ανυπόστατο δεν είναι το ότι εξαφανίστηκε. Για θυμήσου καλύτερα και άσε την μνήμη σου να λειτουργήσει χωρίς παρωπίδες... Είχα προσωπικά παρατηρήσει το "φαινόμενο" της πλήρους απουσίας της... Κανείς μάλιστα δεν μιλούσε ούτε καν για την "ασθένειά" της, σε κανένα ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα... Ανυπόστατη κατηγορία δεν υφίσταται και δυστυχώς είσαι ο μόνος που διαπιστώνει κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτρέψτε μου να πω ότι το θεωρώ πραγματικά ανόητο να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει έστω και η περίπτωση η Ντόρα Μπακογιάννη να μπήκε στο νοσοκομείο στα ψέματα.

    Αρχικά,μη λησμονούμε ότι η εισαγωγή της κυρίας Μπακογιάννη στο νοσοκομείο έγινε κατόπιν της ανακοίνωσης διεξαγωγής εκλογών για τις 7 Οκτοβρίου 2009. Ειλικρινά αμφιβάλλω ότι ύπηρχε περίπτωση να προτίμησε να μπει και καλά στο νοσοκομείο από το να ασχοληθεί με τη προεκλογική της εκστρατεία σε εποχή κρίσιμη για τη παράταξη.Ακόμα,η κυρία Μπακογιάννη έχει αμέτρητες φορές αποδείξει ότι πρόκειται για μια σοβαρή πολιτική παρουσία.Ας μη μπερδεύουμε τη showbiz και τις καταστάσεις που βλέπουμε σε κανάλια τύπου Star Channel με τη πολιτική ζωή της χώρας μας.

    Όπως και να έχει πάντως, ευελπιστώ ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών θα συνειδητοποιείσει ότι το παραπάνω άρθρο δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική βάση, και αποτελείται μονάχα από λόγια του αέρα, τα οποία ναι μεν ακούγονται ωραία για τους λεγόμενους "αντι-μητσοτακικούς" αλλά δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτα αποστάτης είναι αυτός ο οποίος φεύγει από ένα "στρατόπεδο"¨και πάει σε ενα άλλο. Ο Σαμαράς είναι λοιπόν αποστάστης και όχι ο Μητσοτάκης ο οποίος παρέμεινε στο κόμμα του διαφωνώντας με τον Γέρο που ήθελε να καλύψει τις ανομίες του γιου του. Ο Σαμαράς είναι αυτός που αποτέλεσε δεκανίκι του Πασόκ τόσο το 93 όσο και στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας του 1995. Και τώρα πάλι ο Σαμαράς είναι αυτός, που παρά τα όσα λέει, που μίλησε στον Τσίμα για συνθηκολόγηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρεί λοιπόν ότι ο Καραμανλής και η Ντόρα αλλά και όλο το κόμμα που στηρίζει τον ΚΚ προέβη σε εθνική συνθηκολόγηση; Η στάση που κράτησαν στο ΝΑΤΟ ενάντια της εισόδου των Σκοπίων σε αυτό είναι συνθηκολόγηση; Γιατί δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα ο κύριος Σαμαράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τους Phoenixesrise και ΑΜΚΟ,

    (λογω του ευρους χωριζω το σχολιο μου σε δυο σχολια)

    Καταρχην σταματηστε να τα βλεπετε ολα γαλαζια!!
    Δεν ξερω αν αυτα που γραφετε τα πιστευετε ,αλλα αν τα πιστευετε ειστε ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
    Ας αναλυσουμε ομως τους προπαγανδιστικους ισχυρισμους

    1ον
    "Αρχικά,μη λησμονούμε ότι η εισαγωγή της κυρίας Μπακογιάννη στο νοσοκομείο έγινε κατόπιν της ανακοίνωσης διεξαγωγής εκλογών για τις 7 Οκτοβρίου 2009"

    Αυτο τι σημαινει?????
    Ποια ειναι η διαφορα του "πριν" και "μετα"??
    Η κινηση ειναι προμελετημενη και αν γινοταν πριν την ανακοινωση ,τοτε θα δημιουργουσε πολλες υποψιες,ενω "μετα" δεν δημιουργουνται καθολου υποψιες????
    Τι ειχε τελικα η κ.Μπακογιαννη????
    Και για ποσο καιρο???

    2ον
    "Ειλικρινά αμφιβάλλω ότι ύπηρχε περίπτωση να προτίμησε να μπει και καλά στο νοσοκομείο από το να ασχοληθεί με τη προεκλογική της εκστρατεία σε εποχή κρίσιμη για τη παράταξη".

    Ειλικρινα πιστευω το γεγονος οτι αμφιβαλλεις!!
    Η εποχη ηταν οντως κρισιμη για την παραταξη,αλλα η Μπακογιαννη εχει αποδειξει και στο παρελθον τον δρομο της φυγης!!
    Να υπενθυμισω στην Γεν.Συνελ. του ΟΗΕ πριν περιπου 1 χρονο οταν ο Προεδρος της Γενικης Συνελευσης του Διεθνους Οργανισμου ηταν Σκοπιανος και αυτος αυτοαπεκαλειτο "Μακεδονας", την απαντηση την εδωσε ο μονιμος αντιπροσωπος της Ελλαδας στο ΟΗΕ και ενω η Μπακογιαννη ηξερε αυτη την κατασταση, εκεινη ακριβως την στιγμη αποχωρουσε αεροπορικως για Ελλαδα!!!
    Και μονο αυτο τα λεει ολα!!!
    Μηπως ομως το προεδρικο αεροσκαφος των Σκοπιων που προσγειωθηκε στην Κερκυρα το καλοκαιρι αυτο δεν αποτελει αλλη μια σημαντικη "φυγη" απο το να δωσει η Μπακογιαννη πειστικες απαντησεις?????

    3ον
    "Ακόμα,η κυρία Μπακογιάννη έχει αμέτρητες φορές αποδείξει ότι πρόκειται για μια σοβαρή πολιτική παρουσία"

    Πες μου εστω και μια!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (συνεχεια σχολιου)


    4ον
    "Όπως και να έχει πάντως, ευελπιστώ ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών θα συνειδητοποιείσει ότι το παραπάνω άρθρο δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική βάση, και αποτελείται μονάχα από λόγια του αέρα, τα οποία ναι μεν ακούγονται ωραία για τους λεγόμενους "αντι-μητσοτακικούς" αλλά δεν έχουν καμία πρακτική αξία."

    Αυτη η παραγραφος αποτελει τελειως αυθαιρετο συμπερασμα!!!
    Οποιος επιχειρηματολογει κατα της Μπακογιαννη ειναι "αντιμητσοτακικος"!!!!!!
    Επειδη φαινεται πως δεν διαβαζεις το συγκεκριμενο ιστολογιο, αν το διαβαζες ετσι ωστε να διαμορφωσεις μια σοβαρη αποψη, θα καταλαβαινες οτι δεν υποστηριζεται κανενα απολυτως κομμα, απλως προβαλλονται θεσεις με επιχειρηματα!!!
    Αυτο μαλλον δεν σου αρεσει!!

    5ον
    "Πρώτα αποστάτης είναι αυτός ο οποίος φεύγει από ένα "στρατόπεδο"¨και πάει σε ενα άλλο. Ο Σαμαράς είναι λοιπόν αποστάτης και όχι ο Μητσοτάκης ο οποίος παρέμεινε στο κόμμα του διαφωνώντας με τον Γέρο που ήθελε να καλύψει τις ανομίες του γιου του."

    Η δηλωση ειναι τελειως ανιστορητη και επικινδυνη!!!
    Ας διαβασει καλυτερα ιστορια οποιος εκφερει τετοιες αποψεις,και ας μαθει επισης με ποσο χρημα "λαδωθηκε" ο Μητσοτακης απο τις ΗΠΑ!!
    Επιπλεον ατομα που εχουν τετοιες αποψεις δεν εχουν καταλαβει τον ρολο του Μητσοτακη στο "Σκοπιανο", διοτι αν ηξεραν εστω και τα στοιχειωδη, θα ηξεραν οτι το ονομα(των Σκοπιων) για τον Μητσοτακη "δεν τον απασχολουσε ιδιαιτερα"!!!
    Εξαλλου δεν ειχε δηλωσει πως σε δεκα χρονια θα το ξεχνουσαμε το ολο προβλημα με το ονομα????

    6ον
    "Θεωρεί λοιπόν ότι ο Καραμανλής και η Ντόρα αλλά και όλο το κόμμα που στηρίζει τον ΚΚ προέβη σε εθνική συνθηκολόγηση; Η στάση που κράτησαν στο ΝΑΤΟ ενάντια της εισόδου των Σκοπίων σε αυτό είναι συνθηκολόγηση; Γιατί δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα ο κύριος Σαμαράς;"

    Δεν χρειαζεται να σου απαντησει ο Σαμαρας.
    Σου απαντω εγω.
    Βεβαιως υπηρχε συνθηκολογηση,διοτι η ΝΔ αν ηθελε πραγματικα να λυσει τα προβληματα της χωρας ειχε μια τρομακτικη ευκαιρια μεχρι τον Μαρτιο του 2010 να παρει σημαντικες πρωτοβουλιες τοσο στα εθνικα οσο και στα οικονομικα θεματα της χωρας!!
    Ομως ενω οι δημοσκοπησεις εδειχναν την ΝΔ 2η,ενω ο Καραμανλης ειχε την δυνατοτητα διακυβερνησης της χωρας για αλλους 6 μηνες για να αποδειξει την οποια δυναμικοτητα του,στραφηκε προς τις εκλογες, διοτι ουτε το ελλειμα μειωνοταν ,ουτε το δημοσιο χρεος μειωνοταν, ουτε η ανεργια μειωνοταν,ουτε μπορουσε να επιβληθει οσον αφορα το Κυπριακο και Σκοπιανο, οπως και στην ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ με ορους και προϋποθεσεις!!!
    Ειδικα την στιγμη που πλησιαζει και ο Δεκεμβρης!!
    Τελος, ο,τι αφορα την συνοδο του ΝΑΤΟ τον Απριλιο του 2008,υπηρξε γενικη ομοφωνια κατα της εισοδου των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ και οχι ΒΕΤΟ!!
    Αυτο σαφως μπορει εν τουτοις να θεωρηθει επιτυχια,αλλα ο Καραμανλης την αντιρρηση του την προεβαλλε στο προθεμα ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ(ο νεοτερος) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!
    Αυτη η σταση που κρατησαν στο Βουκουρεστι ηταν το λιγοτερο και το αυτονοητο που επρεπε να κανουν αν ηθελαν να επιστρεψουν στην Ελλαδα!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]