Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία παράξενη σύλληψη και απελευθέρωση μουσουλμάνου για μεταφορά όπλων στο Κόσσοβο

Στο Αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κόσοβο, συνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου στις 22:00 μμ, ο Shaban Shabanaj, γεννηθείς στις 21/11/1960 στο προάστιο Rausic της πόλης Pec του Κοσσυφοπεδίου.
Ο ίδιος ερχόταν με πτήση από τις ΗΠΑ μέσω Βιέννης. Ο λόγος της σύλληψης του ήταν η κατοχή εκ μέρους του, μέσα στις ταξιδιωτικές του βαλίτσες, αξιόλογου οπλισμού. Μεταξύ των κατασχεθέντων περιλαμβάνονται:
2 τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή, 2 κάμερες νυχτερινής όρασης, 24 κουτιά με 192 συνολικά σφαίρες διαμετρήματος 7.62mm, 4 ζώνες για μεταφοράς πυρομαχικών, ειδικό βαλιτσάκι για κεκαλυμμένου μεταφορά οπλισμού και διάφορα άλλα στρατιωτικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από ελεύθερους σκοπευτές και στελέχη των ειδικών δυνάμεων.
Ο τοπικός εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Shabanaj αμέσως μετά τη σύλληψη του και απλώς κατασχέθηκε προσωρινώς το Αμερικανικό διαβατήριο του...
Η οικογένεια Shabanaj θεωρείται ως μια σημαντικά "Φις" στο Κόσοβο (Αποκαλούνται "Φις" οι Φάρες στο Κόσοβο) και συμμετείχαν ενεργά και σε θέσεις ευθύνης στον Ου Τσε Κα. Ένα μέλος μάλιστα βρισκόταν επί χρόνια στις φυλακές του Βελιγραδίου ενώ άλλοι πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Τη σημερινή εποχή διατηρούν θέσεις στο κρατικό μηχανισμό του Κοσσυφοπεδίου. Αρκετοί ζουν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης όπου στις αρχές του 2009, νεαρά μέλη της οικογένειας είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραξε μια δολοφονία και σειρά βανδαλισμών ενώ δρούσαν υπό την επωνυμία " Albanian Boyz"
Η σύλληψη του Shaban Shabanaj με οπλισμό που παραπέμπει σε προετοιμαζόμενη επίθεση εναντίον ανθρώπινου στόχου, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τυχόν μελλοντικές αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην περιοχή.
Τέλος μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι ο Shabanaj πέρασε με τέτοιο οπλισμό τα πολύ αυστηρά μέτρα δύο διεθνών αεροδρομίων, άν και δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως εάν τον οπλισμό τον μετέφερε από την Νέα Υόρκη ή εάν τον παρέλαβε στη Βιέννη.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίπτωση που έχει σημάνει συναγερμό σε πολλές υπηρεσίες ασφαλείας, σε διάφορες χώρες.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ο τοπικός εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Shabanaj αμέσως μετά τη σύλληψη του και απλώς κατασχέθηκε προσωρινώς το Αμερικανικό διαβατήριο του..."

    Αρα ο εισαγγελεας κατι ξερει,ή κατι του σφυριξαν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]