Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε δύο εβδομάδες - Θερμή υποδοχή σε Μαξίμου και Βασ. Σοφίας στον Β.Τίτοφ

Στην Αθήνα έρχεται σε δύο εβδομάδες ως επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής πλευράς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.
Χθες ήταν ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τίτοφ, τόσο ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Μάλιστα οι δηλώσεις του τελευταίου ήταν εξίσου θερμές.
"Να καλωσορίσω θερμά τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Titov, εδώ στην Αθήνα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη. Νομίζω κι αυτό δείχνει τις πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών μας, της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι δύο λαοί μας μοιράζονται κοινές ιστορικές στιγμές, κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό και αυτό νομίζω μας συνδέει πάντα ιδιαιτέρως. Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω θερμά εδώ στην Αθήνα".
Από την πλευρά του ο Ρώσος υφυπουργός μίλησε περισσότερο πρακτικά (αναφερόμενος στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν) και στο τέλος των δηλώσεων του άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του ήταν προπομπός της επίσκεψης Λαβρόφ, η οποία και θα καθορίσει το πλαίσιο συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως άφησε να εννοηθεί:
"Για εμάς είναι σημαντική η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Γνωρίζετε άλλωστε ότι πάντοτε ήταν σημαντική για μας και θέλουμε να συνεργαστούμε με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση όσο πιο στενά γίνεται, καθότι έχουμε κοινούς στόχους σε πολλά πεδία. Έχουμε αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε σε ό,τι αφορά στην κοινή μας περιοχή. Συμφωνούμε σε πολλά ως προς την αντιμετώπιση των διεθνών θεμάτων. Επομένως είναι και για τις δύο πλευρές σημαντικό να έχουμε εντατικό διάλογο. Και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και μετά την εδώ έλευση του Υπουργού Εξωτερικών μας σε δύο εβδομάδες" κατέληξε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι αγωγοι θα κατασκευαστουν τελικα??
    Ναι ή οχι??
    Υποδοχες, ευγενειες, ανταλλαγη δωρων κ.α. ειναι για τους τυπους.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]