Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι σταυρωτές του σταυρού και… η βιασύνη του Ψαριανού

Βιάζεται να θέσει σε εφαρμογή

το μέτρο και στα σχολεία


Είναι βέβαιο ότι έχετε ήδη όλοι πληροφορηθεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κρίθηκε ως… προσβλητική, για τις διάφορες «μειονότητες», η ύπαρξη του Εσταυρωμένου, στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας.
Οι πιο πολλοί από εσάς ίσως έχετε πληροφορηθεί και τις αντιδράσεις των πολιτικών σχηματισμών της Ιταλίας, που καταδίκασαν αυτήν την απόφαση, με σημαντικότερη ίσως αυτή της Υπ. Παιδείας της Ιταλίας, η οποία δήλωσε ότι κανένα «ιδεολογικό δικαστήριο» δεν θα μας απαγορεύσει την παράδοσή μας.
Ακόμη και η κεντροαριστερά μίλησε δια στόματος του προέδρου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για θυσία της λογικής στην λεπτομέρεια του νόμου. Η εξαίρεση της Κομμουνιστικής επανίδρυσης, που χαιρέτισε την απόφαση, ήταν λογική και αναμενόμενη.
Το σημαντικό όμως, δεν είναι το τι θα συμβεί στην Ιταλία. Το αν θα παραμείνουν στις αίθουσες των ιταλικών σχολείων οι σταυροί, που μάλλον έτσι δηλαδή θα γίνει. Το θέμα είναι ότι Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δημιούργησε ένα προηγούμενο, ως προς τα ζητήματα των θρησκευτικών ελευθεριών. Και από την στιγμή που η «Ευρωσυνθήκη» υπογράφτηκε από όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. αποκτά περισσότερο κύρος.
Σκεφτείτε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην χώρα μας αυτή η απόφαση, από όλους όσους εχθρεύονται όχι μόνον την Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία και Παράδοση, αλλά και το ίδιο το Έθνος. Πού θα σταματήσουν; Αυτό που ουσιαστικά αποφάσισε το ΕΔΑΔ, ήταν ότι είναι σημαντικότερη η άποψη του ενός από τις πεποιθήσεις των 99. Και ότι αν ο ένας νιώσει προσβεβλημένος – ή τουλάχιστον το … παίξει προσβεβλημένος – είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι 99 να αλλάξουν συμπεριφορά.
Από τον ελληνικό πολιτικό χώρο, ποιος θα αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη; Σίγουρα όχι η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί τέτοιου είδους μέτρα. Σίγουρα όχι η υπουργός (πρώην εθνικής) Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Σίγουρα όχι η Ντόρα Μπακογιάννη – αν αυτή τελικά είναι η πρόεδρος της ΝΔ. Σίγουρα όχι το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου χρησιμοποιούν «πολιτικό όρκο».
Άρα μόνοι τους θα γκρινιάζουν οι του ΛΑΟΣ, και όλοι οι άλλοι θα τους λένε «έτσι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Γενικά η κατεύθυνση πάντως, προς την οποία κινείται η Ε.Ε. φαίνεται ότι είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλει να μετατρέψει τα ευρωπαϊκά εθνικά κράτη σε μια γκρίζα μάζα, χωρίς παραδόσεις, χωρίς κουλτούρα, χωρίς τίποτε ξεχωριστό!
Η παράξενη βιασύνη του Ψαριανού…
«Εργολαβία» έχει πάρει ο Γρηγόρης Ψαριανός, την… αποθρησκευτικοποίηση της Ελλάδας. Με δυο ερωτήσεις του προς την υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου με θέμα: «Απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία» και «Απαράδεκτη εγκύκλιος περί «αλλοπίστων»», ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. πρεσβεύει την κατάργηση του σταυρού από τις σχολικές αίθουσες, την μετατροπή σε προαιρετικό μάθημα των θρησκευτικών και της… προσευχής, ενώ τα βάζει και με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη λαθρομετανάστευση.
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και να του ζητήσει την επίσπευση της συζήτησης των ερωτήσεών του. Ο κ. Πετσάλνικος του απάντησε ότι θα συζητηθούν βάσει του κανονισμού, αλλά μας κάνει εντύπωση η πρεμούρα του Ψαριανού...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε περίπτωση που ρωτήσω αν ο Ψαριανός ήταν μαστουρωμένος ή όχι όταν έκανε την επερώτηση είμαι κόσμιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]