Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μένουν στην Καμπούλ 140 Έλληνες στρατιώτες

"Μένουμε... Καμπούλ" είναι το νέο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν.
Η αποκάλυψη της αναφοράς του ΓΕΣ -από το περασμένο Αύγουστο- στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες στρατιώτες στη Χεράτ και τη Φαράχ αναθεωρεί την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μεταστάθμευση των 141 Ελλήνων στρατιωτών 900 χλμ. δυτικά από την αφγανική πρωτεύουσα.
Πρωθυπουργός, υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν πως "δόγμα μας είναι ότι μένουμε στην Καμπούλ". Αμέσως μετά ο Βενιζέλος συγκάλεσε Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο.
Η συμφωνία για μεταστάθμευση των Ελλήνων στρατιωτών είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε παρουσιάσει τη Χεράτ και την Καμπούλ κάτι σαν τα... Καμμένα Βούρλα του Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έκαναν ιαματικά μπάνια. Το τι αναφέρεται βέβαια στην έκθεση του ΓΕΣ δεν περιγράφεται.
Μέχρι και εκτίμηση απωλειών έχουν κάνει...
Εάν, όντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική παραχώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ (βλ. ΗΠΑ), το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποια και πόσα άμεσα ανταλλάγματα κατάφερε να εισπράξει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]