Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν εναντίον της τουρκικής δικαιοσύνης!

Σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μπαίνει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν με το δικαστικό σώμα, μετά την απόφαση του εφετείου για έναρξη νέας έρευνας για υπόθεση υποκλοπών στα τηλέφωνα δικαστών του σώματος.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το 2008, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε δώσει εντολή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των αρμόδιων δικαστών που εξέταζαν την υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.
Το εφετείο τώρα ερευνά κατά πόσον η κυβέρνηση λειτούργησε σύννομα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει άγνοια για τις υποκλοπές.
Η κόντρα του Ερντογάν άρχισε να μετατοπίζεται στον πυλώνα στήριξης των Κεμαλικών και του βαθέου κράτους της Τουρκίας, δηλαδή στους δικαστές! Γνωρίζει πολύ καλά ο τούρκος πρωθυπουργός πως δεν θα μπορέσει να χτυπήσει την "καρδιά" της Εργκένεκον εάν δεν "ξεδοντιάσει" τους δικαστές εκείνους που είναι συντεταγμένοι στο πλευρό και στην γενικότερη πορεία και δραστηριότητα των Κεμαλικών. Ουσιαστικά, ο πόλεμος με την δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτος και ενδέχεται να γίνουμε μάρτυρες σε έναν "αδυσώπητο" πόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά στόχος του είναι να λειτουργεί η τουρκική δικαιοσύνη χωρίς να του δημιουργεί προβλήματα, δηλαδή να εξυπηρετεί ουσιαστικά τα δικά του σχέδια και να απομακρυνθεί από την "επίβλεψη" και την "σκιά" της Εργκένεκον...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]