Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριδοκάπηλοι: Οι υστερικοί της απάτης

Πολιτικές χορευτικές φιγούρες

Η πατριδοκαπηλία αποτελεί μια από τις πλέον δοκιμασμένες και αποκρουστικές συνταγές της πολιτικής απάτης. Όσο πιο υστερικά πουλάς «πατριωτισμό» και σφετερίζεσαι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού σου, τόσο και μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είσαι.
Η ιστορία είναι διδακτική επ’ αυτού.
Γνωστό επίσης είναι ότι ο Καρατζαφέρης αποτελεί μία από τις πλέον αυθάδεις και δόλιες περιπτώσεις πατριδοκαπηλίας. Ένας πομπώδης, επαρχιώτης πωλητής της «πατρίδας». Όλη η ύπαρξή του στηρίχθηκε πάνω στη σφετεριστική ρητορεία των «εθνικών» ζητημάτων, πάνω στην απάτη της πατριδοκαπηλίας: Αυτή την απάτη την έχουμε αναλύσει συστηματικά, σταθερά και διεξοδικά.
ΣΗΜΕΡΑ, αυτός, ο πομπώδης πατριδοκάπηλος έρχεται να στηρίξει το «σύμβολο» της πώλησης της πατρίδας και κάθε τι του «εθνικού»: Την Ντόρα!!!
Ο φανατικά υστερικός «πατριώτης» Καρατζαφέρης ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αντιπατριωτικό «εφιάλτη», το μητσοτακέικο: Την πιο ιστορική, μακάβρια και δουλική μορφή των αυτοκρατορικών επιλογών του κράτους των ΗΠΑ και των μεγάλων εθνικών προδοσιών και συμφορών.
Και είναι τέτοιες οι «δουλείες» του Καρατζαφέρη και τόσο «διατεταγμένος» ο ρόλος του, που κάτω από την πίεση της συγκυρίας, δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα δημαγωγικά προσχήματα.
Τώρα, ίσως κάποιοι, να διακρίνουν το τι σήμαινε η επιλογή Τζαβέλλα!!!
Μια άλλη παρόμοια περίπτωση υστερικής και μελοδραματικής πατριδοκαπηλίας είναι και ο Ψωμιάδης.
Αντικειμενικά και αυτό το πατριδοκάπηλο μελόδραμα λειτουργεί υπέρ της Ντόρας: αυτή δεν είναι «μελόδραμα», αλλά ο «συμβολισμός» και η «πραγματικότητα» του νεοταξικού εφιάλτη…
Ο Ψωμιάδης λειτουργεί και με τις πράξεις και με τα λόγια σαν «λαγός» της Ντόρας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός έγινε μετά την ανοικτή στήριξη του Αβραμόπουλου στο Σαμαρά.
ΟΤΑΝ είναι ολοκάθαρο (και ο ίδιος το ομολογεί) ότι η μάχη για την αρχηγία θα είναι μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας, όταν στη «μάχη» αυτή έρχεσαι και ρίχνεις τις ομοβροντίες σου κατά του «Μετώπου Σαμαρά», πολιτικά παίρνεις θέση υπέρ του άλλου «Μετώπου»: Της Ντόρας!!!
Και αυτά περί «ενότητας» ή τα άλλα φαιδρά μελοδράματα του Ψωμιάδη, είναι απλοϊκές σοφιστείες και ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα απάτης.
Αυτή η καραμέλα της «ενότητας» έχει γίνει το προνομιούχο «όχημα» της απάτης. Η ενότητα οικοδομείται, πρώτα απ’ όλα με την ΕΝΟΤΗΤΑ των ιδεών.
Και μια ο Ψωμιάδης το παίζει ακραιφνής «πατριώτης», το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει (για να κατοχυρώσει την «ενότητα του «πατριωτισμού»(!)) θα ήταν να μην κτυπήσει τον «πόλο» που σε συμβολικό έστω επίπεδο, εκφράζει τον «πατριωτισμό» του χώρου του, σε αντίθεση με τον άλλο «πόλο», της Ντόρας, που συμβολίζει την ολοκληρωτική ισοπέδωση του «πατριωτισμού» του χώρου του…
Ο Ψωμιάδης «παρεμβαίνει», όπως ακριβώς ο Καρτατζαφέρης: Σηκώνει τη σημαία του πατριδοκάπηλου μελοδράματος και στηρίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ την Ντόρα: Τη μοχθηρή γκριμάτσα των «νταβάδων» της Νέας Τάξης.
Αν ο Ψωμιάδης, που και ο ίδιος ομολογεί ότι δεν έχει ελπίδες για αρχηγός (είναι δηλαδή «μπαλαντέρ»), πίστευε αυτά που λέει και επεδίωκε πραγματικά την εδραίωση της «ενότητας», θα έβγαινε ΑΝΟΙΚΤΑ υπέρ του «Μετώπου Σαμαρά», γιατί σύμφωνα με το προφίλ που έχει φιλοτεχνήσει με αυτό το Μέτωπο έχει περισσότερες «συγγένειες». Τότε η «ενότητα» που πιπιλίζει θα ενισχυόταν συντριπτικά.
Ο Ψωμιάδης δεν το κάνει αυτό. Βάλει εναντίον του «ενός», δηλαδή διαιρεί και μιλάει, με τη μελοδραματική αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, για «ενότητα», ανάγοντας, μάλιστα τον εαυτό του (μια δραματικά μειοψηφική κατάσταση) σε εγγυητή της «ενότητας»!!!
Ο Ψωμιάδης λειτουργεί πανομοιότητα με τον Καρατζαφέρη: Σαν «λαγός» της Ντόρας!!!
Ίσως, λόγω της δυναμικής «ρεύματος» του Σαμαρά, να μην εκδηλωθεί ανοικτά ο Ψωμιάδης με τη Ντόρα, ή να μη χρειαστεί να το πράξη.
Και η ουδετερότητα, όμως ενός «υπερπατριώτη» είναι θέση υπέρ της Ντόρας.
Πόσο μάλλον όταν κτυπάς μόνο το Σαμαρά…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Οκ. Ο Καρατζαφέρης είναι πατριδοκάπηλος. Οι πατριώτες ποιοί είναι; Το ΚΚΕ; Το Σύριζα; Το ΠΑΣΟΚ; Οι Οικολογοι; Η Χρυσή Αυγή; Το Ρεσάλτο δέχομαι πως είναι αλλά κόμμα τους δεν βλέπω. Όπως δεν βλέπω κόμμα Αντίβαρο και Άρδην.
    Συγγνώμη ξέχασα. Η ΝΔ της Γιαννάκου και του Παυλόπουλου.
    Και ο Σαμαράς...Εδώ γελάμε!
    Θα βγει ο Σαμαράς και θα είναι στην πατριωτική ΝΔ με Ντόρα, Γιαννάκου, Παυλόπουλο κτλ.
    Ο οποίος ας μην ξεχνιόμαστε πως άνοιξε και τα σύνορα.
    Και το 92 ήταν επισκέπτης κάπου...όπου επισκέπτες ήταν και η Ντόρα και ο George και η Διαμαντοπούλου!
    Άρε Έλληνα ευκολόπιστε. Για αυτό δεν πάμε και μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ13 Νοεμβρίου 2009 στις 5:43 μ.μ.

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΨΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ!!!
    ΠΟΛΥ ΕΓΚΥΡΟΣ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΟΥ!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ..ΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ..
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟΣ Ο "ΕΛΙΓΜΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πινει ο αρθρογραφος?
    Ρε μανία με τον Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα μην το λες 11:03. Δεν είναι ο μόνος που βλέπει τι ρόλο παίζει ο Καρατζαφέρης. Δεν νομίζω ότι για πολύ καιρό ακόμη θα συνεχίσει να παραμυθιάζει τους ψηφοφόρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Resalto ypostirize Karamanli(Isos ton xeirotero Prothypourgo tis neoteras istorias) prin tis ekloges kai tora styrizei Samara ton anthropo pou erikse tin kyvernisi gia to Makedoniko kai tora mas milaei gia Syntheti onomasia sto Skopiano...nai, kata ta ala o Karatzaferis fteei pali pou i ND exei metatrapei se ena neotaksiko mpaxalo.

    Synerthete ekei sto Resalto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ14 Νοεμβρίου 2009 στις 8:39 π.μ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ..
    ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ..ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΜΑ(ΤΣΑΝΤ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ (ΜΗΝΕΙΚΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 'To Resalto ypostirize Karamanli(Isos ton xeirotero Prothypourgo tis neoteras istorias) '

    καλά που έβαλες και το ίσως αφού όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης έπεσαν μαζί πάνω στο νήμα. Το φώτο φίνις θα δείξει. Από πουλημένοι μέχρι ανίκανοι.

    Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν τους εκλέγει ο λαός... αλλά οι γνωστοί νταβάδες. Αλλά ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά μήπως και μπορέσουμε κάποτε να αναδείξουμε εμείς τους άξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας ασχοληθουμε με τα πραγματικα προβληματα της χωρας και οχι με τα εσωκομματικα της ΝΔ!!
    Ειναι γεγονος οτι οι κινησεις Καρατζαφερη πολλες φορες ειναι σπασμωδικες και ισως αψυχολογητες!!
    Οπως π.χ. η επιλογη Ψινακη!
    Πρεπει να μην ισοπεδωνουμε το κομμα και τις αξιες του κομματος ΛΑΟΣ με προσωπικες κινησεις του Καρατζαφερη.
    Αν και διαφωνω με αυτες τις κινησεις, αν ο Καρατζαφερης υποστηριζει την Μπακογιαννη το κανει επειδη εχει πολιτικα κινητρα.
    Με την Μπακογιαννη προεδρο,ειναι σιγουρο οτι μεγαλη μεριδα της ΝΔ θα στραφει προς το ΛΑΟΣ,διοτι απλουστατα η Μπακογιαννη πρεσβευει τον νεοφιλελευθερισμο και την εφαρμογη της Νεας Ταξης στην Ελλαδα.
    Ο Σαμαρας δεν εχω καταλαβει ακομα τι πρεσβευει!!
    Γι'αυτο ισως ο κοσμος να εναποθετει τις ελπιδες του σ'αυτον.
    Το ερωτημα ειναι πως θα συνεργαζονται ολα αυτα τα κορακια μεσα στην ΝΔ!!
    Διοτι σε αυτα τα 5,5 χρονια διακυβερνησης ο ενας προσπαθουσε να βγαλει το ματι του αλλου!!
    Πιστευει πραγματικα κανεις οτι αυτο θα αλλαξει μετα την εκλογη νεου προεδρου???
    Εγω οχι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]