Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δάσκαλοι είναι οι υπεύθυνοι για την άγνοια της ιστορίας από τους νέους

Για μία ακόμη φορά στις 28 Οκτ 2009 «σοκαρισθήκαμε»-όπως σχεδόν κάθε χρόνο- βλέποντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ νεαρές κοπέλες να δηλώνουν, ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ για την Σοφία Βέμπο(!!!) και να νομίζουν, ότι εορτάζουμε το ΟΧΙ που είπε ο Μεταξάς... στους τούρκους!!!
Απογοητευτική βέβαια ήταν και η παρουσία εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, ο οποίος θα ήθελε διαφορετικό τρόπο εορτασμού, που θα κυριαρχεί το «αντιφασιστικό πνεύμα», λές και οι παππούδες και πατεράδες μας αντιμετώπισαν τους φασίστες Ιταλούς με αξίνες και εργατικές φόρμες και όχι φορώντας το τιμημένο στρατιωτικό χακί και φωνάζοντας «Αέρα» με την λόγχη στο όπλο τους.
Από την άλλη πλευρά η παρουσία στον τηλεοπτικό σταθμό νεαρών μαθητών-μαθητριών, που μερικοί (...αρκετά συνεσταλμένοι και όχι ιδιαίτερα μαχητικοί) δήλωναν υπερήφανοι για την συμμετοχή τους στην παρέλαση προς τιμή των ηρώων Ελλήνων μαχητών, ενώ άλλοι (…μαχητικοί, λαλίστατοι και αναιδέστατοι κατά την ταπεινή μας γνώμη ), δήλωναν, ότι η παρέλαση αποτελεί επίδειξη κομμώσεων και ρούχων(!!!) ή προσπάθεια μαζικοποιήσεως και υποταγής της μαθητιώσας νεολαίας(!!!), μας ανάγκασε να προσφύγουμε στις απόψεις νεαρών ατόμων μέχρι 30 ετών, που τελείωσαν το σχολείο πριν μερικά χρόνια. Η γνώμη τους λοιπόν είναι ότι, εάν εξαιρέσουμε την ευθύνη μερικών γονέων, οι κυρίως υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης είναι οι καθηγητές –καθηγήτριες, που ανέχονται τα πάντα, που έχουν «γίνει ένα» με τους μαθητές, που κάνουν «χαβαλέ», που μερικοί είναι ενδεδυμένοι σαν εργάτες οικοδομών κλπ.κλπ και ασφαλώς αρκετές προσωπικές θέσεις των καθηγητών και καθηγητριών σε διάφορα κοινωνικά και παιδείας θέματα είναι απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές και εθνικά επιζήμιες, με αποτέλεσμα να μη χαίρουν του επιβαλλόμενου σεβασμού και εκτιμήσεως από τους μαθητές.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι –και συμφωνούμε και εμείς απόλυτα μαζί τους - ότι υπεύθυνοι ΔΕΝ είναι οι μαθητές αλλά οι καθηγητές και ασφαλώς δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι αρμόδιοι του « Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» (… νέα ονομασία του Υπουργείου μας «μάρανε» τώρα!!!), που πριν αποκαλείτο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πάντως κάποιος «πονηρός», θα μπορούσε να υποστηρίξει, ότι ίσως αυτή η συμπεριφορά των καθηγητών είναι μεθοδευμένη, διότι έτσι μπορούν με μεγαλύτερη «άνεση» να κάνουν φροντιστήρια (…που απαγορεύονται) στους μαθητές τους ή αλλαχού και να πηγαίνουν στο σχολείο μία ή δύο ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες να την «κοπανάνε», χωρίς να έχουν τον φόβο μίας οποιασδήποτε καταγγελίας από μαθητές, λόγω κάποιας κακής προς αυτούς αντιμετώπισης. Τι θλίψη !!! ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40.
Αντ/γος Ναούμ Νικόλαος

Σχόλιο ιστολογίου: Άραγε σήμερα η πολιτική ηγεσία θα έλεγε και πάλι ΟΧΙ σε αυτούς που εποφθαλμιούν την χώρα μας; Θα βρισκόταν αυτοί οι άνθρωποι που θα γινόντουσαν μπροστάρηδες και που θα λειτουργούσαν ως μέντορες μέσα στην κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους; Έχει μεταλαμπαδευτεί και σε ποιό βαθμό η γνώση του ελληνισμού, της ιστορίας και των μεγαλουργημάτων αυτού του μικρού έθνους; Αξίζουν σήμερα οι δάσκαλοι να αποκαλούνται έτσι; Έχουν κατανοήσει εκεί στο υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας πως η λησμοσύνη της ιστορίας αποτελεί και την απαρχή του αφανισμού ενός έθνους; Η μήπως, τελικά, η πολυπραγματοσύνη των δασκάλων και των λοιπών ταγών της Παιδείας, οδηγεί στην ηθική και ιστορική υποδούλωση ενός λαού που έχει προσφέρει στην ιστορία, ακόμη και αυτό το ίδιο το όνομά της; Έχουν κατανοήσει αυτοί οι δάσκαλοι πως καίγοντας ή εξαφανίζοντας την ιστορία, αυτό που κάνουν είναι να αυτο-αναιρούνται; Είναι πράγματι αξιοπερίεργο, την στιγμή που οι άλλοι λαοί προσπαθούν να σκάψουν για να βρούνε την ιστορία τους ή προσπαθούν να κλέψουν από την ιστορία άλλων για να γίνουν ιστορικές οντότητες οι ίδιοι, στην χώρα μας οι αρμόδιοι σκάβουν μετά μανίας για να θάψουν την ιστορία!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αποκλειστικα υπευθυνοι ειναι οι μαρξιστες εκπαιδευτικοι που μαθαινουν στα παιδια να μισουν την πατριδα τους και καθε τι ελληνικο,οτι δεν υπαρχουν εθνη,πατριδα μας ολη η γη και διαφορα τετοια μπολσεβικικα.
    Η ιστορια εχει υποβαθμιστει απο αυτους για να μην καλλιεργειται το εθνικο φρονημα.
    Σκοπος των μπολσεβικων εκπαιδευτικων ειναι η εκμηδενιση της εθνικης συνειδησης και η καλλιεργεια ταξικης-σοβιετικης.
    Ετσι πιστευουν οτι θα κανουν τα παιδια γενιτσαρους-μπολσεβικους και θα κανουν επιτελους σε λιγα χρονια την προλεταριοσωτηριο μπολσεβικικη επανασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κωνσταντίνε,

    δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί, είναι και οι γονείς.

    Εγώ έχω δύο παιδιά.

    Αν αύριο φτάσω και τους δω ξαφνικά σε κανένα κανάλι και δεν ξέρουν την Ελληνική ιστορία (την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου δεν τις πιάνω, για μένα αυτό είναι σαν να ξέρεις να επιστρέφεις σπίτι σου) μετά είμαι να αυτοκτονώ.

    Γιατί αποκλειστικός υπεύθυνος θα είμαι ο ίδιος και μόνο ο ίδιος. Οι Έλληνες γονείς έχουν την ηθική και όχι μόνο υποχρέωση, να μάθουν στα παιδιά τους την Ελληνική ιστορία, αφού πρωτίστως την έχουν διδαχτεί οι ίδιοι και όχι υπό το πρίσμα...των εξαρχείων.

    Να είσαι πάντα καλά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πολλά συμφωνώ, και στους απαράδεκτους εκπαιδευτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ - ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ, ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
    ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ , ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιο δικό μου : Τα βιβλία στο Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο τα έχετε διαβάσει μήπως ; Το πόσο ανιστόρητα, κακογραμμένα και γεμάτα προπαγάνδα είναι το έχετε αντιληφθεί ; Έχετε καθίσει να μελετήσετε γραμμή προς γραμμή και παράγραφο προς παράγραφο την επίσημη ιστορία στα σχολεία ;

    Βιβλία, Καθηγητές, Υπουργείο και τρόπος εκμάθησης της Ιστορίας ειναι αρχης εξαρχής λάθος, κακοπροαίρετος και προπαγανδιστικός σε βαθμό που δεν το μπορείτε να το κατανοήσετε ... Μιλάμε για κατάσταση εκτός ορίων και είναι να τρελαίνεσαι.

    Κανένας πραγματικός Έλλην γονέας δεν θα έπρεπε να στέλνει τα παιδιά του στην σημερινή εκπαίδευση. Μιμηθείτε τους Αμερικανούς... Εκπαίδευση κατ οίκον ολο και περισσότερο . Φτύστε το προδοτικό καθεστώς και κράτος και δημιουργήστε σταδιακά σκληροπυρηνικούς Έλληνες γεμάτους ιδανικά και γνώση...

    Δεν έχουμε ΓΝΩΣΗ δεν έχουμε και Ελλάδα...

    Απλά ειναι τα πράγματα

    Μετα τιμής

    Ν.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]