Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χρυσοχοΐδης τελικά είναι υπουργός ή περαστικός;

Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε…

Ό,τι και αν πει κανείς, η συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του (ξένου) πολίτη, ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ζώντας κάτω από αφόρητη πίεση, έχει περάσει σε ενέργειες και δηλώσεις που όχι μόνο δεν τιμούν το ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιτίθενται ακόμη και στην ευνομούμενη δημοκρατία που έχει θεσπιστεί με βάση το Σύνταγμα αυτής της χώρας που λέγεται (ακόμη) Ελλάδα.
Εφιάλτης έχει γίνει για τον κύριο Χρυσοχοΐδη ο επερχόμενος Δεκέμβριος και προσπαθεί να πιέσει προς όλες τις πλευρές προκειμένου να αποδείξει «ποιος είναι το αφεντικό»!!! Μέσα σε ένα κλίμα συνεχών τρομοκρατικών ενεργειών –με εκρήξεις από αυτοσχέδιους μηχανισμούς με γκαζάκια- που καθημερινά πλέον συμβαίνουν στην Αθήνα, είναι σαφές πως ο υπουργός τελεί υπό πλήρη σύγχυση και έχει απωλέσει σαφέστατα ακόμη και την αίσθηση των ευθυνών που έχει ως υπουργός.
Από τις πρώτες του δηλώσεις ήταν μία η οποία έδειχνε τον δρόμο της πολιτικής ανισορροπίας, που επέλεξε ο κύριος Χρυσοχοΐδης, για να μην δώσει «λαβές» στους γνωστούς του αντεξουσιαστές, να τον επικρίνουν…! Και οι δηλώσεις του είχαν να κάνουν με την αυστηρότητα απέναντι στην αστυνομία και το θράσος του υπουργού Προστασίας του (ξένου) Πολίτη απέναντι στους θεσμούς. Απείλησε, πως θα πατάξει τον χουλιγκανισμό, τους κουκουλοφόρους, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» αλλά και τους αστυνομικούς που έχουν επαφές με «Χρυσαυγίτες»!!!
Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, να χαρακτηριστώ από τα γνωστά ψευδο-αριστερίζοντα φασιστοειδή, θα ήθελα να παρατηρήσω πως η «Χρυσή Αυγή» είναι πολιτικό κόμμα και η στάση του υπουργού Προστασίας του (ξένου) Πολίτη, σαφέστατα αντιτίθεται του ίδιου του Συντάγματος (δεν αναφέρομαι στον «πιθανό» όρκο του υπουργού όταν ανέλαβε τη θέση του ή όταν ορκίστηκε βουλευτής, επειδή πολύ απλά εκείνη την στιγμή του όρκου μπορεί κάλλιστα να τραγουδούσε κάποιο λαϊκό άσμα…). Με ποιο δικαίωμα ο κύριος Χρυσοχοΐδης με τα λεγόμενά του, βγάζει εκτός νόμου ένα απολύτως νόμιμο πολιτικό κόμμα; Ποια υπερεξουσία έχει ο κύριος υπουργός και προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, που δεν τιμούν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Με ποιο δικαίωμα παρεμβάλλεται ο κύριος Χρυσοχοΐδης και απειλεί τους αστυνομικούς με απόλυση εάν έχουν επαφές με μέλη της «Χρυσής Αυγής»; Μήπως γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοΐδης πως οι αστυνομικοί είναι πολίτες, που ψηφίζουν, που σκέφτονται, που έχουν κοινωνικές ή πολιτικές επαφές και έχουν τα ίδια δικαιώματα και (λίγες περισσότερες) υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες; Μήπως γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοΐδης πως ο κομματικός φασισμός ή η απειλή περί απώλειας εργασίας για πολιτικούς λόγους, αποτελούν πολιτικό έγκλημα, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς; Μήπως ο κύριος Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να μην σκεφτεί το πώς θα κρατήσει ήρεμους τους αντεξουσιαστές, αλλά μοναδική του μέριμνα να ήταν το πώς θα χτυπήσει αυτούς που απειλούν (το έπραξαν ευθέως μέσα από προκήρυξή τους) το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας; Μήπως ο κύριος Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να σκέφτεται πως η ευθύνη του απέναντι προς τους Έλληνες πολίτες, του απαγορεύει οποιεσδήποτε τρελές ισορροπίες ανάμεσα στην παρανομία των αντεξουσιαστών, των κουκουλοφόρων και των τρομοκρατών, με την πλευρά του νόμου και των οργάνων του;
Η πρόκληση του κυρίου Χρυσοχοΐδη απέναντι στην δημοκρατία, στα όργανά της και τους θεσμούς, δεν έχει προηγούμενο. Τελώντας σε κατάσταση πανικού για τον επερχόμενο Δεκέμβριο προσπαθεί, μάταια, να συγκινήσει τους υπάνθρωπους και να τους πείσει πως τους αναγνωρίζει κάποια δίκαια!!! Κι επειδή η σοβαρότητα έχει απωλεσθεί πλήρως από τον υπουργό Προστασίας του (ξένου) Πολίτη, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να επαναφέρουν τον κύριο Χρυσοχοΐδη στις δημοκρατικές αποφάσεις και τον δρόμο που του επιβάλλει η δημοκρατία αλλά και η ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη;
Βέβαια, δεν γνώριζε –και ούτε το έχει αντιληφθεί μέχρι τώρα- πως οι φίλοι του αντεξουσιαστές θα τον «εκτελέσουν» πολιτικά, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Ακόμη και η παραδοχή εκ μέρους του κυρίου Χρυσοχοΐδη πως έχει φίλους αντεξουσιαστές, θα έπρεπε να τον οδηγήσει εκτός κυβερνητικού θώκου, αλλά…
Αλλά, εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε…!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εντολες εκτελει και αυτος!!
    Ας προσεξουν απο εδω και στο εξης οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ( τουλαχιστον οι γηγενεις)!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]